Hae
My Project Is Me

Lomaturvotusta

Taas alkanut housunnappi kiristämään ja olo tuntumaan tukalalta – kiitos ruokavalion muutoksen. Ei oikeasti ole ihan niin vakava tilanne kuin kirjoitetun perusteella voisi olettaa mutta myönnän että poikkeavuudet muutoin niin tiukassa ketoruokavaliossani ovat saaneet aikaan lomaturvotusta. Enkä kyllä näitä kuvia katsoessa ihmettele!

Ällömakeaa – Ei todellakaan

Monilla tuntuu olevan pidemmän herkuttoman ajanjakson jälkeen sellainen tilanne, ettei tavanomaiset herkut enää maistu. Suklaat, jäätelöt ja karkit ovat liian makeita syötväksi ja suorastaan ällömakeita. En tiedä mikä minussa on vikana mutta en ole huomannut tätä samaa tilannetta. Kaikki maistamani on maistunut ihan yhtä hyvältä kuin aina aikasemminkin, ellei jopa paremmalta. Se mikä kuitenkin on ollut erona niin olen pystynyt itse säätelemään sitä, paljonko syön tai olen syömättä. En ole ollut herkkujen vietävissä ja monella kerralla olenkin vain maistanut lusikallisen verran.

Ei morkkista

Päätin jo aikaisemmin että loman aikana aion sallia itselleni herkkuhetkiä ohi ketogeenisen ruokavalion. Pään kannalta on eri asia antaako itselleen luvan herkutella vai tapahtuuko herkuttelu hallitsemattomana ja vähän kuin vahingossa. Jälkimmäisestä seuraa aina morkkis, jonkinlainen epäonnistumisen olo kun taas toisessa on helppo pistää piste tekemiselleen ja poistua tilantesta voittajana. Luvan kanssa syödessä myös määrät pysyvät ainakin allekirjoittaneella paremmin hallinnassa kun ei ”tarvitse” syödä kuin viimeistä päivää.

Lomaturvotusta, entäs sitten

Olotilassa huomaa kuitenkin sen että jotain on tullut syötyä eri tavalla kuin pitkään aikaan. Uni on levottomampaa, aamuisin on vähän ”pöhnä” olo ja olemus on muutoinkin turpeampi ja vähäenergisempi. Onko ohi ruokavalion syöminen ollut sen kaiken arvoista? Minun mielestäni kyllä sillä muutoin olisin monta ruokakokemusta köyhempi ja moni asia lomalla olisi jäänyt kokematta. Nämä olotilat kuitenkin katoavat yhtä nopeasti kuin tulevatkin mutta odotan kyllä jo vähän maanantaina alkavaa arkea sekä erityisesti paluuta kuntosalitreenien pariin. Vielä olisi kuitenkin viikonloppu välissä ja muutama mahdollinen ruokajuttu kokematta..

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.