Hae
My Project Is Me

Vertaistukea painonhallintaan

Paljastin aikaisemin syksyllä lihoneeni (kurkkaa tänne). Voisin olla marttyyri ja syyttää kiireistä elämäntilannettani tapahtuneesta: Ei ole aikaa syödä hyvin ja säännöllisesti tai harrastaa liikuntaa. Lasten kanssa ei vain pysty tai että en vain yksinkertaisesti tässä elämäntilanteessa jaksa. Näinhän ei suinkaan ole, paitsi ehkä osittain viimeisen väitteen kohdalla mutta totuushan on, että syömällä fiksummin aika usein myös jaksaa paremmin.

Aina on aikaa syödä hyvin. Hyvän ja järkevän ruokavaihtoehdon syömiseen ei mene sen enempää aikaa kuin sen epäterveellisemmänkään. Eikä itseasiassa tämä ole edes ongelma, sillä meillä kyllä syödään monipuolisesti ja perusterveellisesti mutta sen lisäksi syön kyllä aika paljon myös kaikkea muuta. Ja se on se perimmäinen ongelma: Liika (epäterveellinen) syöminen kaiken järkevän ohessa.

Jostain syystä olen jo pidemmän aikaa kokenut, että takaisin parempiin valintoihin palaaminen tarkoittaisi tavatonta luopumista monista asioista. Koskaan ennen en ole ajatellut näin enkä myöskään koe, että olisin aikaisemmin mistään luopunut. Sinänsä siis koko ajatus on aivan absurdi mutta näin minä vain jostain syystä olen ajatellut. Ja juuri siksi sen muutoksen tekeminen on niin vaikeaa. Ajatusteni kanssa en varmasti ole yksin ja uskon että moni kamppailee jokseenkin samanlaisten asioiden äärellä. Jos siellä siis joku muu tunnistaa ajatukseni, niin et ole yksin – täältä saat vertaistukea painonhallintaan ja siihen oman päänsisäiseen kamppailuun.

Ihan viime aikoina, oma ajatusmaailmani on kuitenkin muuttunut. En ole enää kokenut niin vahvasti, että minun täytyisi muka luopua jostain. Olen myös huomannut syöväni vähemmän niitä mainittuja ylimääräisiä herkkuja tai muita enkä edes ole huomannut tätä kuin vasta illalla tajutessani, että näin on käynyt. Ja arvaatteko mikä siihen on ollut syynä: Olen syönyt riittävästi sitä oikeaa ruokaa. Jokainen tietää sen tunteen, kun kylläisenä on helppo kieltäytyä jälkiruoasta koska sitä ei tee mieli. Sama homma toimii ihan yhtälailla arjessa ja vaikka itsekin olen kova tyttö syömään, niin ehkä jossain aivojen takanystyröissä on kuitenkin kummitellut ajatus siitä että laihtuakseen pitäisi syödä vähemmän. Ja kun syö vähemmän, alkaa tehdä kaikenlaista mieli ja loppujenlopuksi syökin ehkä enemmän kuin oli tarkoitus – ei sitä oikeaa ruokaa vaan nimenomaan kaikkea muuta.

Tässä siis minun viikon vinkkini ja oivallukseni pysyvään painonhallintaan liittyen. Ja jos haluat heti lukea tällaisia enemmän niin klikkaa sydäntä ja kurkkaa myös nämä viisi vinkkiä elämäntapamuutokseen.

Pusero// HM

Housut//HM

Kengät// Zalando

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.