Hae
My Project Is Me

Elämää uuden puhelimen kanssa – Lumia 520

Moi,

Koska joku teistä ihanista pyysi että kirjaisin hieman omia käyttökokemuksiani hankkimastani Lumia520:sta niin lyhyen kokemuksen äänellä jaan tietoani tänään. Hankin Nokialaiseni lähtökohtaisesti hinnan vuoksi ajatellen sen tarjoavan minulle tarvittavat ominaisuudet (perus puehlinominaisuudet, jonkunlainen kamera, herkkä kosketusnäyttö sekä netti). Kokemusta muista Lumian malleista minulla ei ole mutta olen päässyt muutamaa hinnakkaamman laitteen käyttäjää läheltä seuraamaan. En voi tietenkään näihin verrata kuin vain niiltä osin kuin tietoa itsellä on antaa.

Edellinen puhelimenihan oli Samsungin, reilu kaksi vuotta vanha malli Galaxy Ace. Nykyaikana kaksi vuotta tekee paljon mutta peruskäyttöminaisuus on varmaan pysynyt järjestelmässä (Android) melko samana. Puhelimen kosketusherkkyys (tai sen puuttuminen) alkoi olla se suurin murheeni. Toisena haasteena oli akku, joka ei kestänyt päivääkään ilman latausta ja viimeinen silaus tapahtui puhelimen näytön hajottua. Koska uuden Lumian hankinta ja näytön korjaus olisivat tulleet samanhintaisiksi, päädyin uuteen puhelimeen huomioiden myös nuo muut käyttöhaasteet.

IMG_7337 (1024x683)

Nokialainen on näppärän kokoinen, pieni ja kevyt. Näyttö on kuitenkin suhteellisen kookas ja riittä ainakin hyvin minulle (samsungissa oli pienempi näyttö vaikka mitat muutoin lähes samat olivatkin). Kosketusherkkyys on hyvä ja netin käyttö helppoa (linkit avautuvat uusiin välilehtiin ja uuden välilehden saa helposti auki). Kamera on mielestäni ihan hyvä muttei mikään maata mullistava. Hyvissä kuvausolosuhteissa toimii vähintäänkin vanhimman pokkarini veroisesti mutta hiemankin haasteellisessa valaistuksessa on parempi olla olemassa oikea kamera. Hämärässä kuvat tärähtävät helposti (vika voi toki olla kuvaajassakin) ja muuttuvat muutoinkin hieman epätarkoiksi (voi taas toki olla vika kuvaajassa..). Salamaahan mallissa ei ole, eli jos sellaisen kaipaa niin kannattaa katsoa jotain muuta versiota. Salaman puuttuminen ei ole minulle ongelma, enhän käyttänyt sitä edellisessäkään puhelimessa.

IMG_7506 (1024x683) IMG_7509 (1024x683)

Miinusta annan oikeastaan vain siitä että alkunäyttö ei käänny vaakatasoon lainkaan. Sovellukset (viestin kirjoittamiset ja netti yms.) toki kääntyvät mutta alkuvalikko siis ei. Lisäksi minua itseäni harmittaa ettei ole olemassa yhtä lokitiedostoa, jossa näkyisivät sekä puhelut että viestit (tai vaihtoehtoisesti että tekstiviestikentästä voisi soittaa viestin lähettäjälle – nyt siis täytyy hakea erikseen numero luettelosta soittaakseen). Ja kolmantena minua häiritsee että sähköpostitilejä ei ole mahdollisuus eritellä vaan kaikkien puhelimeen integroitujen sähköpostitilien ”saapuneet -kansio” on yhtä (ja minun tehtäväni on tietää mihin laatiikoon ne ovat tulleeet ellen katso tietysti vastaanottajan osoitetta).

IMG_7514 (1024x683) IMG_7515 (1024x683)

Nämä käyttöjärjestelmälliset seikat ovat tietysti sellaisia, joista vastaavasti Androidissani pidin. Jos kokemusta siitä ei olisi, ne tuskin häiritsisivät minnua tässä. Olen kuitenkin tällä vähällä kokemuksella kuitenkin tyytyväinen hankintaani nimenomaan hinta-laatusuhteeltaan. Paljon on vielä tässävaiheessa puhelimessa opittavaa ja kokeiltavaa, jotta voisin sen tarkemmin lähteä sanomaan onko laite hyvä vai huono mutta toimii ainakin minun käyttötarkoituksissa riittävän hyvin. Microsoftin ohjelmiin (word yms) en ole vielä ehtinyt tutustumaan lainkaan, muutakuin että ne ovat ja toimivat.

Tässä vielä muutama kuva, jonka puhelimella olen ottanut. Kun on hyvät kuvauslolosuhteet, kuvat onnistuvat mutta yhdellä kädellä kuvattaessa TAI hämärässä ei tule ainakaan minulla mitään. Kamera siis osaa tarkentaa hyvin, värimaailma on hyvä ja tarkkuus erinomainen kun kaikki on kohdallaan. Kameraan vielä senverta palatakseni niin hinnakkaammissa malleissahan tuo kamera on nimenomaan kehuttu ominaisuus ja tiedänkin tyytyväisiä käyttäjiä.

WP_20130722_001

WP_20130719_001 WP_20130720_018 WP_20130724_013

 

 

4 kommenttia

 1. Satu kirjoitti:

  En olekaan ennen kommentoinut blogiasi, mutta nyt kun aihe liippaa niin läheltä entistä työtäni on pakko kirjoittaa muutama sananen 🙂 Puhelujen lokitiedoston oletkin jo varmaan löytänyt, mutta tekstiviestikentästä voit soittaa viestin lähettäjälle kun kosketat lähettäjän nimeä. Sähköpostit olen omassa Lumiassani laittanut erillisiksi tileiksi. Tällöin toki jokaisesta tulee omaa ”laatta” aloitusnäyttöön, mutta tilit pysyvät hyvin erillisinä.

  • jennie kirjoitti:

   Jes! Kiitos käyttöopastukaesta:) vaikka varmaan niin samanlaisia ovatkin niin vaatii androidilaiselta vielä kärsivällisyyttä.

 2. Nimetön kirjoitti:

  Kiitoksia tästä tietopaketista!:)

  • jennie kirjoitti:

   Jep, tämä tässä vaiheessa:) ja kuten ilmi kävikin niin on asioita joita en selvästi vielä hallitse uutena käyttäjänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *