Hae
My Project Is Me

Keto49: Viikko 7/7 Muutoskuvia

Seitsemän viikon ketodieettitaival on nyt ohitse. Seistemännellä, eli viimeisellä viikolla oli mahdollisuus nostaa hiilihydraattitasoja takaisin tavanomaisempaa kohti ja samalla annettiin ohjeet myös dieetiltä poistumiseen. Toinen vaihtoehto oli jatkaa vielä viimeinen viikko dieetillä ja siirtyä tästä päivästä alkaen jatkovalmennuksen pariin.

 

Lunastiko valmennus lupauksensa

Aion valmennuksesta, sen hyvistä ja huonoista puolista, kirjoittaa oman erillisen postauksen. Tässä tekstissä keskityn puhtaasti niihin muutoksiin, mitä valmennuksen aikana kohdallani tapahtui.

Keto49 valmennus lupaa että pääsee eroon sokerikoukusta. Tämä lupaus tuli lunastettua vaikka satunnaisesti käytinkin keinomakeutusaineita esim. light-mehujen ja light-limujen muodossa. Mieluusti edelleen ajattelen että syön esimerkiksi lettuja tai kakkua mutta en himoitse niitä. Ja tässä on se ero, mikä on painonhallinnan kannalta merkityksellinen: hallitsetko sinä makeanhimoasi vai hallitseeko se sinua.

Paloiko rasva

Valmennus lupaa myös että dieetti polttaa rasvaa ja laihtumista tapahtuu. Tämä on monelle osallistujalle tai osallistumista harkitsevalle se yksi merkityksellisistä syistä. Minulla oli osallistuessani pelko että rasvan kanssa, tai pahimmassa tapauksessa jopa sijaan, katoaa myös lihasta. En tiedä muistaako kukaan mutta eräällä Fitfarmin valmennuksella minulle on käynyt niin että rasvaa enemmän katosi lihasmassaa ja tuo on jäänyt vähän kummittelemaan mieleeni.

Toki, täytyy huomioida että lähtökohdat näiden kahden valmennuksen aloittamiselle olivat hyvin erilaiset ja nyt sitä ylimääräistä rasvaa oli huomattavasti enemmän. Valmennuksen aloituspäivänä teetin kehonkoostumusmittauksen Inbodylla ja samalla laitteella tein mittauksen myös valmennuksen päättyessä vastoin valmentajamme suositusta. Mittauksessa käytetään hyödyksi kehon nestetasapainoa, mikä tällaisen dieettirupeaman jälkeen voi olla normaalista poikkeava. Todella hyvin suuntaa antava ja melko luotettava analyysi se kuitenkin on.

Muutoskuvat

Oli miten oli, voin sanoa että tällä dieetillä poltettiin rasvaa. Vertailukuvissa ero ei mielestäni ole niin suuri, kuin miltä minusta tuntuu tai taulukkolukemissa näyttää.  Voin kuitenkin sanoa että muutosta on todellakin tapahtunut. 

4.6.2019 18.7.2019 Muutos
Paino 72,5kg 64,2kg -8,3kg
Lihasmassa 28,0kg 27,4kg -600g
Rasvamassa 22,6kg 15,4kg -7,2kg
Rasvaprosentti 31,2% 24% -7,2%yksikköä

Vaikka muutoskuvat eivät säväyttäisikään niin on niissä silti eroa. Suurimman muutoksen huomaa kuitenkin vaatteet päällä niiden istuvuudessa,   omassa olotilassa ja yleisessä hyvässä fiiliksessä. Ja olenpa alkanut saada aikapaljon kehujakin joko hoikemmasta ulkonäöstäni tai muutoinvain hehkuvammasta olemuksestani.  Näihin tunnelmiin!

9 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Vau mitkä tulokset ja kyllä todellakin ne huomaa myös kuvista!

 2. Eve kirjoitti:

  Upea saavutus! Minä tässä tuskailen, olin kolme viikkoa hyvällä mallilla, tuli 3 pvn festarit ja työ hukkaan. Tai no ei varmaan ihan kokonaan, mutta olo on ihan hirveä. Nyt taas ruotuun, ei muu auta. Ostin keto kicstartin tueksi.

 3. Ct kirjoitti:

  Upea muutos, sen huomaa kuvista todella hyvin!!! Ja siitä miten iloiselta näytät kuvissa mitä blogissasi on viimeaikoina ollut. 🙂 Lukemat taulukossa ovat myös häkellyttävät. Mieletön nainen, hienoa! Ja näytät upealta ja iloiselta. Hyvinvoivalta! Onnea!

 4. Matilda Mi kirjoitti:

  Hienoja tuloksia kyllä, ja mahtavaa, että sinulle toimi noin hyvin!

 5. Ninni kirjoitti:

  Wau! Todellakin huomaa eron! Mitä jatkossa, palaako menetetyt kilot/sentit kun lopettaa, kiinnostaa mitä teoriassa tapahtuu!

 6. Typy kirjoitti:

  Söitkö vk:lla 7 hiilareita kun sinulla oli vielä hyvin lähtenyt vikalla viikolla?

  • myprojectisme kirjoitti:

   Ei, en syönyt. Vedin tiukasti koko ohjelman läpi, ohjeiden mukaisesti.

 7. Typy kirjoitti:

  Eli et puuroa tai marjoja vk 7:lla niin kuin ohjeessa oli?

  • myprojectisme kirjoitti:

   Ei, en syönyt. Mä muistelisin että meidän ohjeessa oli että jos aikoo jatkaa ketoosilla niin silloin ei otettu mitään lisäyksiä käyttöön.. Jos siellä siis jotain lisäyksiä on ollut. Ohjeet eivät ole nyt tässä niin en voi tarkastaa mitä niissä silloin sanottiin mutta sen muistan että alun hiilaripudotusten jälkeen vedin samalla ohjeella loppuun saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.