Hae
My Project Is Me

Arkisin asia koskaan: Ruoka

Moi,

Sitä jotenkin aina näin loman (tai minkä tahansa pienen poikkeaman) jälkeen havahtuu arjen ihanuuteen. Miten hyvältä oma sänky tuntuukaan tai miten hyvää ihan tavallinen ruoka voikaan olla. Eilen oikein ääneen mainitsin työkaverilleni lounastauolla ihan tavallisesta keitetetystä perunasta ja sen mausta. Tälle viikolle valmistelin pitkästä aikaa seitiä, jonka  kanssa tarjolla oli noita kehuttuja keitettyjä perunoita ja porkkanoita sekä tietysti salaattia.

Viimeviikolla taisin syödä jauheliha-tonnikalalaagnea, joka oli ihan huippuherkullista (onneksi sitä löytyy vielä pakkasesta). Pakkaseen on muutoinkin kertynyt kiitettävä määrä kaikkea ruokaa viime viikoilta ja ensi viikolle taidankin evästää päiväni lähes kokonaan sitä kautta.

Koska vaihtelu virkistää ruokavaliossakin, päädyin myös eilen kirjaston varauslistalle odottamaan omaa vuoroani Pirjo Saarnian teoksesta Terveellistä ruokaa vartissa. Olen Saarnian tuotantoa lukenut ennenkin ja tainnut mainita siitä täällä bloginkin puolella. Saarnia on siis terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti, jonka kirjat ovat äärettömän helppolukuisia ja ymmärrettäviä. Nyt vain odotellaan.

5 kommenttia

 1. Annika kirjoitti:

  Moi! Luen säännöllisesti blogiasi, mutta harvoin kommentoin… Täällä kuitenkin ollaan ;)Pakko nyt kysyä.. Miten teet seitin, että saat sen maistumaan? 🙂 Tuntuu, että seitiä pitäisi maustaa niin monin tavoin, että maistuisi joltain..http://annikanprojekti.blogspot.fi/

 2. Anna-Emilia Koivisto kirjoitti:

  Moikka! Mä oon niin fiiliksissä sun blogista, jota oon seurannut tässä parin viikon ajan! Itellä kans menossa jonkun sortin elämäntaparemontti (tai ainakin yritystä siihen suuntaan)… Nyt olen vaan ollut kuus viikkoa sairaslomalla rannemurtuman vuoksi ja syömiset on painottunut herkuttelulinjalle ja urheilu ollu kaukosäätimen räpeltämistä. Sain ennen sairaslomaa pudotettua viitisen kiloa reilussa kuukaudessa pelkästään muuttamalla ruokailutottumuksia ja hyötyliikunnan avulla (työssäni pystyn valitsemaan hissin sijaan portaat moneen otteeseen ja askeleita saattaa kertyä jo työpäivän aikana lähemmäs 10 000). Odotan niin kovasti, että arki alkaa taas maanantaina ja pääsen töihin ja takaisin normaaliin ruokailuun ja liikkumiseen kiinni. En oo mikään himoliikkuja, mutta ajattelin kokeilla, josko sitä pääsis salille ennen töitä. Jos perheenäitikin siihen pystyy niin miksen minäkin! 🙂 Olet insipaario! Kiitos!Ihanaa odotusaikaa sinulle! <3

  • jennie kirjoitti:

   Voi kiitos sinulle itsellesi. Tämä sai oman olon tuntumaan jotenkin supersankarimaiselta ja siltä kuin tässä olisi jostain elämää suuremmastakin onnistumisesta kyse. (voin siis sanoa ettei ole, ihan tuikitavallisesta aikatauluttamisesta). Olet itse ihana:) Onneksi maanantai on pian täällä ja perusarki kutsuu sinuakin. Tsemppiä aamusaleiluun! hetken se varmasti ottaa että rytmiin pääsee kiinni mutta tuo mukavasti pirteyttä aamuihin kunhan siihen tottuu.

 3. Anna kirjoitti:

  Tuo kirjahan näyttää kiinnostavalta. Pitää varmaan itsekin laittaa varaukseen, vaihtelu ruoanlaitossa on aina tervetullutta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.