Hae
My Project Is Me

Melkein tavoitteessa

Moikka,

Olen joskus menneinä aikoina asettanut itselleni tavoitteen liikkua 8h/viikossa ja sama tavoite minulla on edelleen. Käytännössähän tämä tarkoittaa keskiarvollisesti hieman reilua tuntia päivittäisellä tasolla mutta todellisuudessa tunnit jakautuvat hieman epätasaisemmin.

Olen itse niitä ihmisiä että haluan pitää tavoitteet sen verta korkealla, että niiden saavuttamiseksi joutuu tekemään töitä. Siksi en ole tuota kahdeksaa tuntia madaltanut vaikka tänä vuonna ei tavoitetta olekaan saavutettu vielä kertaakaan. Olen myös sopinut itseni kanssa liikuntojen merkintätavasta sen verta että yhtäjaksoisena liikuntasuorituksen tulee kestää vähintään 30min, tullakseen kirjatuksi. Viime viikon saldo noin 7h

4x sali/jumppa
6x kävely

Se mitä tämä uusi merkintäsääntö tarkoittaa niin hieman viikosta riippuen 2-3h hyötyliikuntaa jää merkkamaatta. Näitä hyötyliikuntoja ovat työmatkojen kävelyosuudet (20min/päivä (tämähän on puoliintunut viime keväästä kun pojan päivähoidon takia kuljen erireittiä kotiin)), kauppamatkat ja muu vastaava. Lisäksihän mukavaa hyötyliikuntaa tarjoaa hissitön talomme vaikkakaan rappusia ei tarvitse kavuta kuin vain 2. kerrokseen. Ei näiden varaan kannata laskea mutta tuovat mukavaa ekstraa.

Mukavaa ekstraa toi myös lauanatainen ”turistipäiväni” Helsingissä. Ainoa liikuntasuoritus, jonka päivältä kirjasin oli yhtämittainen 30min kävely. Sen sijaan kirjaamatta jäi Arabianrannasta Kurviin kävely (jonka aikana pysähdyin lukuisilla kirpputoreilla) sekä tietysti vaeltaminen pitkin Helsingin keskustaa. Kovasti ajattelin että otan vielä urheilun kannalta kotiin tulonkin mutten yksinkertaisesti vain enää jaksanut. Nyt olisi ollut mukava jos olisi päässyt askelmittarilla mittailemaan (turisti)käveltyä matkaa. Lähtö oli kotoa 10.30 ja paluu 18.00.

Aamusta paistoi vielä aurinko

Ja illalla näytti tältä

Hätävaraeväät kulkivat matkassa mukana

4 kommenttia

 1. Vilukissa kirjoitti:

  Toi viikkotavoite on kyl mullekin motivoiva juttu, vaikka tavoite onkin tällä hetkellä vaan 5 tuntia per viikko. Mutta kun HeiaHeiaan kirjaa ja näkee sitten paljonko vielä pitäis liikkua niin tulee into oikein ryhtyä ”metsästämään” sitä tavoitetta 🙂 Mut en mäkään ole mitään hyötyliikuntaa merkkaillut, ei semmosta nyt voi juuri laskea kunnon liikunnaksi…

  • jennie kirjoitti:

   Niin, eihän se sitä tosiaan ole vaikka itselläkin se kauppamatka kävellen tekee aina sen 15-20min/sivu eli mukavat 30-40min siitä tulee.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Millä ohjelmalla kirjaat ylös noi liikunta kerrat/ ajat? 🙂 itellä helpottais paljon jos sais jonnekkin kirjattua ylös noi ilman pelkoa että vihko menee hukkaan tai jotenki muuten menetän sen. 😀

  • jennie kirjoitti:

   Käytän ihan vain heiaheiaa – vastaavanlaisiahan ohjelmia on lukuisia enkä mitenkään menisi välttämättä kehumaan tätä parhaaksi.. Mutta toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *