Hae
My Project Is Me

Aurinkoisen päivän (ruoka)päiväkirjaa

Moikka,

Minun on jo pitkään pitänyt kirjata (ja ennenkaikkea kuvata) ylös jonkun tyypillisen päivän ruokailuja. Tämä on kuitenkin muistunut jostgain syystä aina mieleen vasta iltapäivästä kunnes eilen viimein sain jotain aikaiseksi (kiitos kissankokoisin kirjaimin kirjoitetun muistilapun). Se että oliko kyseessä kuitenkaan ihan tyypillinen päivä, en mene vannomaan.

Minulla ei muuten ole keittiövaakaa juuri nyt, joten tarkkoja mittoja ei ole antaa. Ruokailut sujuivat kuitenkin suunnilleen näin

7.30, aamiainen

 • noin 250g rahkaa (+mehukeittoa, kauraleseitä, soijalesitiinirakeita, muutama rkl mysliä)
 • kahvia (rasvattomalla maidolla), vettä ja vitamiinit
 • 1/4 omena, rahkaleipä

IMG_6915 (1024x683) Snapshot_20130623

11.00, puistoeväät

 • noin 250g rahkaa (pakastemarjojen kanssa)
 • tuoretta ananasta, omenalohkoja, 2palaa rahkaleipää
 • vettä

IMG_2664 IMG_2666 IMG_2667

14.00, puistoeväät liikuntasuorituksen jälkeen (banaani ja sienipiirakanpala eivät olleet minun)

 • 3kpl rahkaleipää
 • ananasta, omenaa
 • vettä

Tarkoitus oli ottaa yksi kotoa löytyvistä proteiinijuomista mukaan mutta jääkaappinhan se jäi.

IMG_2696 IMG_2701 IMG_2702 IMG_2708

15.30, varsinainen ruoka

 • desi keitettyä pastaa, 1 1/2dl broileria ja salaattia
 • vettä

Snapshot_20130623_2

16.30, uudestaan ruokaa

 • sama satsi kuin yllä
 • 2 kuppia kahvia +2kuivattua viikunaa

IMG_6921 (1024x683) Snapshot_20130623_4

20.00, iltapala

 • 3:n munan munakas herkkusienillä ja salaattia
 • 1 pala rahkaleipää (vastaleivottu tulokas oliivien ja aurinkouivatun tomaatin kanssa)
 • ometekoista raparperikeittoa
 • vettä

IMG_6925 (1024x683) IMG_6926 (683x1024)

21.45, toinen iltapala

 • vielä pienipala rahkaleipää oliivien ja muiden kanssa
 • vettä

Snapshot_20130623_5

Päivä vietettiin siis ulkona. Kotoa lähdimme noin 9.30 ja palasimme hieman kolmen jälkeen. Tämä teki päivästä siis poikkeuksellisen (ja rahkaakin kului tavanomaista vähemmän). Se mikä ei ollut niinkään poikkeuksellista, on ruokailujen rytmittyminen. Aamupäivälle (ja tässätapauksessa vähän koko päivälle) tuntuu kertyvän niin paljon kaikkea että ruokailut jäävät turhan kevyeksi. Normaalisti, puolenpäivän aikaan toki syön lounaan mutta sekin on pieni. Tätä kun seuraa (jos seuraa) aina jumppahetkeni kotona molempien lasten nukkuessa hetkellisesti yhtäaikaisesti (jos siis nukkuvat). Haluan kuitenkin pitää periaatteesta ”perhe syö yhdessä”-kiinni, joten joudun ainakin vielä toistaiseksi hieman kikkailemaan ruokailujeni kanssa.

Tämä aamupäivän keventely saattaa johtaa herkästi jatkuvaan iltasyöpöttelyyn, kuten esimerkiksi eilen kävi minun kohdalla. Pieni näläntunne tuntui olevan jatkuvasti päällä ja siitä sitten yritettiin selviytyä. Mutta huomaatteko, ei karkkia/jätskiä tai muutakaan turhaa herkkua, hyvä minä!

Jonain päivänä yritän saada aikaan myös sen oikeasti tyypillisen päivän (josta ei siis vietetä kokoaikaa ulkona auringossa, vaan ainoastaan osa siitä) kirjattua ylös yhtälailla. Sinä päivänä lähdetään aamulla ulos mutta tullaan lounasaikaan kotiin ja painellaan ulos uudestaan illalla.

Ja asiaan mitenkään liittymättömänä, paino tältä aamulta on  60,3g kiloa. Ihan hyväksyttävää viimeviikkoisen jatkuvan herkkumutustelun, sunnuntaita lukuunottamatta, vuoksi. Innostuksekseni vaaka näytti jo kahteen kertaan aamulla 59,9kg mutta kun painelin ottamaan kameraa esiin todistaaseni tämän, ei vaakalukema enää laskenut alle tuon 60,3:n. Luotettava vaaka tai ei, sai tämä melkoisen tsempin päälle. Nyt mennään taas oikeaan suuntaan!

4 kommenttia

 1. Inka kirjoitti:

  Mitenkä olet tuon munakkaan tehnyt, kun näyttää erikoisen muotoiselta? Mäkin aloitin juhannuskiristelyt, kun juhannuksen aikoihin hieman repsahteli herkuttelun puolelle. Kilon menet minua edellä. Vaikkakin paino on vain yksi mittari muiden joukossa. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Hienoa sinä!! Nyt on tosiaan itsekullakin näkäjään temppi päällä, minä mukaanlukien 🙂

   Ja munakas on se perus puoliympyrä siinä alla, se neliskanttinen kikkare on rahkaleopänen. Ps. Miten voikin munakaskuva olla niin epähoukuttelevan värinen…

 2. Tuulia kirjoitti:

  Moi!

  Olipas mukava postaus, tätä olen oikein odottanut, kiitos! Ruokajutut ovat aina niin mukavia kaikin puolin. 🙂 Syöt kyllä tosi terveellisesti painonpudotusprosessiisi nähden. Mulle itselleni kaloreiden laskeminen on nyt ollut tosi vaikeaa (kiinteytymisprojekti itsellä menossa), mutta ehkä siihen harjaantuu pikkuhiljaa…Toisaalta myös itselle sopivan – eli kulutukseen ja tavoitteeseen nähden sopivan – ruokavalion löytämisessäkin on omat haasteensa. Kokeilemalla oppii senkin varmasti!

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  • jennie kirjoitti:

   Olehyvä vain 🙂 Kaloreitahan en tyosiaan laske tällä hetkellä lainkaan. Ehkä sitten jos tuntuu tarpeelliselta (painonputoaminen tyssähtää kokonaan eikä mitään turhia herkkuhetkiä ole ollut, joilla sen voisi selittää).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.