Hae
My Project Is Me

Lapsellisen helppoa

Moikka,


Jos ei jostain syystä vielä ole käynyt selväksi olen hirmuisen suuri hyötyliikunnan kannattaja. Kauppamatkat kävelen ja töihin mennessä valitsen ratikan sijaan aina omat jalat. Toisinaan yhdistän huvin ja hyödyn ja kävelen hieman pidemmätkin matkat erikoiskauppoihin tms. Ihan kuntoliikunnasta tämä ei ehkä käy koska täytyy hieman katsoa että ihan kauhea hiki ei puske pintaan mutta tehokasta ulkoilua kuitenkin. Toivottavasti syksy olisi pitkä ja mahdollisimman kuiva niin tätä yleishyödyllistä tehoilua voisi jatkaa pitkälle.

 

Tässä taannoin totesin kuitenkin ehkä vielä mielenkiintoisemman hyötyliikuntamuodon ja se on yleinen aktiivisuus. Tämä oivallus syntyi kotipihamme lasten tekemisistä jotka luonnostaan kirmailevat aktiivisesti aamusta iltaan. Tämä positiivinen tekemisen halu tuntuu kuitenkin monelta aikuiselta hiipuvan kiireiden ja stressin taakse mutta eihän näin tarvitse olla. Kaiken ei tarvitse oikeasti olla aina niin vakavaa ja omaksi yllätyksekseni huomasin jopa keinumisen olevan ihan aktiivista työtä. Ja ajattelepas pulkkamäkeä talvisin.. Mäen kiipeämistä ylös muutaman tunnin ajan.. Taidankin talvella painella pulkkamäkeen 😉

 

Ei pulkkamäellä ja keinumisella ehkä atleetin vartaloa saa mutta kuten niin moneen otteeseen todettu on, on kaikki kotiinpäin. Ei kaiken oikeasti tarvitse aina olla niin vakavaa vaan toisinaan elämä voi olla myös lapsellisen helppoa!

 

6 kommenttia

 1. aaria kirjoitti:

  Pulkkamäki on kyllä tehokas kuntoilumuoto talvella, varsinkin jos se pulkallalaskija ei jaksa itse kävellä kokonaan mäkeä ylös..Lapsi on muuten ihan mahtava treenikaverikin kotona, kun koitat esim. lankkua tehdä, niin johan on kohta sellainen 15 kilon kahvakuula selän päällä makoilemassa.. 🙂 Vaikka myönnän kyllä, että olisi se kotona tehtävä kuntopiiri helpompaa yksin! 😀

  • jennie kirjoitti:

   😀 Täällä ei myöskään saa edes venytellä rauhassa eli tuttuakin tutmpi tunne tuo pieni lisäpaino treeneissä 😉

 2. Anonymous kirjoitti:

  aiheesta toiseen..ootko testannu koskaan mitään rasvanpolttajia? onko ollu mitään hyötyä? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tästä voisin joskus ehkä pidmeminkin mainita mutta olen taannoin kokeillut muutamaakin valmistetta mutten ole todennut merkittävää hyötyä jos hyötyä lainkaan. Uskon kuitenkin että näillä tuotteilla voi olla marginaalisia hyötyjä, mutta ne ovat sen verta pieniä että hinta-laatusuhde eivät ole ihan kunnossa. JOS joku tuote oikeasti toimisikin niin vaatii toimiakseen aktiivista liikuntaa ja ruokavalion. Joku tietty tuote voi hieman kiihdyttää kulutusta tehostamalla kehon lämmöntuotantoa tai muuta vastaavaa mutta en usko niiden näyttelevän missään nimessä merkittävää osaa. Kaikki nämä kuitenkin kehittyvät koko ajan ja uusia tutkimuksia ja niitä seuraavia valmisteita löytyy jatkuvasti lisää. Onko sitten kuitenkaan kyse tuotteesta vai niistä muuttuneista elintavoista?En nyt tiedä saitko tästä vastauksesta mitään tolkkua :/ Ehkä voisin aiheeseen oiekasti palata vielä hieman pidempienkin postausten muodossa.

 3. Sara kirjoitti:

  Yleinen aktiivisuus kuulostaa oikein fiksulta! Yleensä sitä vain ei JAKSA..se on rankkaa näin aikuisena! Lapsena sitä ei missään edes huomannut, vaikka juoksi ja hyppeli koko päivän. Mutta tuo pulkkamäki, sitä olen harrastanut ihan liikuntana. Kaverilta lapset lainaan ja pulkkamäkeen. Hiki virtaa ja kunto kasvaa, kun ylämäkeen vielä vetää lapsia pulkassa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.