Hae
My Project Is Me

Yksinkertainen tapa lisätä kotimaisten marjojen käyttöä

Moikka,

Kotimaisten marjojen syömissuosituksilta ei voine välttyä; Kotimaisen metsämustikan mainostetaan olevan suprefoodia parhaimmillaan ja niitä (marjoja yleensä) vinkataan myös makean korvikkeeksi. Minä itse olen alkanut käyttää (tuoreita) marjoja säännöllisesti viimesyksyisen Fitfarmin BC:n jälkeen. Toki marjoja olen käyttänyt esimerkiksi rahkan seassa usein, mutten välttämättä säännöllisesti ja päivittäin. Syksyn opeissa marjoja käytettiin 100g esimerkiksi rahkan ja puuron seassa useamman kerran päivässä. Määrä on mukava mutta valitettavasti tämä tarkoittaa sitä että marjavarastot hupenevat pakkasesta melko nopeasti vaikka niitä olisi omasta mielestään varastoinut talteen vaikka kuinka. Niinpä kaupan pakastealtaat ovat tulleet tutuiksi mutta jonkinverran rahaa tähänkin lystiin saa helposti hupenemaan. Ensimmäinen ajatus on toki hieman vähentää määriä mutta koska en kuitenkaan kovin mielelläni sitä tekisi,  ihan jo kuitujen ja vitamiinien saannin vuoksi, olen viimeaikoina korvannut osan marjoista marjajauheilla.

IMG_9723

Käytössäni on Berryfectin jauheet, joissa 1tl vastaa 1dl tuoretta marjaa. Ostettaessa marjajauhe saattaa vaikuttaa hinnakkaalta mutta on oikeasti riittoisa eikä purkin sisältö ole muuta kuin 100% kotimaista marjaa. Itselle nämä jauheet tulivat tutuksi Aino Mäkelän kautta, joka onkin loihtinut jauheista toinen toistaan herkullisemman kuuloisia ja näköisiä reseptejä. Maku nyt ei ihan vastaa tuoretta (tai pakastettua) marjaa mutta terveysvaikutustensa puolesta on hyvä korvaaja osalle tuoretta (pakastettua) marjasatoa.

IMG_2567

IMG_2569

IMG_2568

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Jee, sama täällä! Pitkään käyttänyt jo tota mustikkaa, tarkotus olis muitakin kokeilla.. 🙂

    • jennie kirjoitti:

      Jes, mäkin jostain syystä olen herännyt näihin jauheisiin vasta tänä syksynä enkä varmaan enää vaihtaisi pois 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.