Hae
My Project Is Me

Ruokavarkaissa

Muistatte varmaan kuinka jossain vaiheessa oli kovaa huutoa ns. vauvanruokadieetti? Milloin kenenkin julkkiksen väitettiin syövän vauvan soseita ja mietin tuolloin että kaikenmoista ja kohautin hartioitani ajatukselle. Nyt, tässä ja tänään, uskallan kuitenkin myöntää että ehkä vauvanruoissa on ideaa; Hedelmäisiä soseita ei ole makeutettu keinomakeutusaineilla ja vain hyvin harvaan on edes lisätty sokeria.

Tällä hetkellä valloillaan olevana trendinä ovat erilaiset smoothiet puristettavassa pussissa, joita on siis tarjolla sekä makeina hedelmä-  ja marjaversioina niin myös puuroina ja ihan oikeina ruokinakin.  Erilaiset soseet (smoothiepussissa tai lasissa ja lähinnä ne makeat versiot) ovat alkuperäisen käyttötarkoituksensa lisäksi oiva vaihtoehto muunmuassa

 • hedelmäisen kastikkeen pohjana
 • hillona missä tahansa, missä hilloa muutoin käyttäisit
 • makeuttajana leivonnassa
 • rasvan korvikkeena leivonnassa
 • makeannälkään
 • aidon hedelmän korvikkeeksi
 • rahkan kanssa pehmentämään makua
 • evääksi

Pakko vielä sanoa että omaan makuuni (kyllä, olen näitä täsäs jonkinverran maistellut) nämä smoothiet ovat selkeästi paremman makuisia kuin lasipurkit. Myös makumaailma niissä on erilainen ja osa noudattelee jopa melkolailla tämän hetken ruokatrendejä. Vai eikö esimerkiksi avokadoa, limeä ja pääryynää sisältävä smoothie kuulosta houkuttavalta näin aikuiseenkiin korvaan?

Käytätkö sinä vauvansoseita? Ja jos kyllä, mihin?

6 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Noita on meillä aina keittiössä. Itse käytän silloin tällöin puuron lisukkeena 😛 Ja tyttö ottaa monesti mukaan futisturnauksiin ym 🙂 Käteviä tosiaan evääksi kenelle tahansa :).

  • jennie kirjoitti:

   Näinpä ja hei, puuro! Miksen itse ole omaani laittanut – pienimmälle kylläkin makua tuomaan mutta omaankin annokseen saisi mukavaa vaihtelua.

 2. miltsu kirjoitti:

  mä käytän yleensä rahkan joukossa jos ei oo tuoreita hedelmiä. soseruuat menee kesällä vaelluksella tms retkellä hyvänä välipalana 🙂

  • jennie kirjoitti:

   heh, mulla oli yksipäivä hätävarana vauvaa varten smoothiesose lenkillä ja pakkaspäiväkun oli niin sehän jäätyi täysin 😀 Tulisi jo kesä..

 3. Hanna kirjoitti:

  Muun ymmärrän, mutta rasvan korvikkeena? Miten se toimii, ja onko antaa esimerkkiä? Eikö rasva leivonnassa ja hedelmäsose toimi vähän eri tavalla?

  • jennie kirjoitti:

   Ihan ekana pahoittelut vastausviiveestä – en lähde puuttumaan leivontakemiaan, sillä siihen mun osaaminen ei missään nimessä riitä mutta osan rasvasta voi ihan oikeasti korvata esimerkiksi vauvan omenasoseella. Olen ite kokeillut esimerkiksi muffineissa ja kuivakakuissa, joissa ei haittaa että taikina saattaa jäädä vähän alkuperäisreseptiä kosteammaksi. Yleinen neuvo on kait korvata 50% rasvamäärästä hedelmäsoseella samassa suhteessa (eli jos rasvaa laitetaan ohjeessa 100g niin laitatkin 50g sitä ja 50g sosetta) mutta hieman reseptistä riippuen voi määrää toki varioida. Kokeileppa joskus ja ylläty 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.