Hae
My Project Is Me

Suunnitelmia, suunnitelmia

Moikka,

Vaikka tässä vaiheessa saattaa olla vielä hivenen aikaista mitään kovin tarkkaa suunnitelmaa tehdä tulevaisuuden varalle, niin jonkinmoisella perusrungolla voinee lähteä liikenteeseen. Tavallaanhan tämän blogin tarina alkaa nyt alusta vaikka lähtökohdat toki ovat hieman ihan oikeasta aloitusajankohdasta eriävät.

Ihan ensimmäisenä tavoitteena on karistaa kertyneet raskauskilot. Tässä on onnistuttu menestyksekkäästi jo kertaalleen, joten usko omaan itseen on melko vahva. Mistään kahden viikon ihmekuurista ei tälläkään kerralla tule olemaan kyse vaan maltillisesti toteutettavasta ruokavaliomuutoksesta yhdistettynä liikuntaan. Ihan retuperällä nämä tavat eivät onneksi ole olleet nytkään mutta pienille muutoksille on tarvetta. Yllätyksekseni joudun etsimään itselleni uudestaan ruokarytmiä ja sen säännöllisyyttä, joka viimeisen kahden viikon aikana on hieman kadonnut. Tämä jo auttaa eteenpäin kohti sitä seuraavaa muutosta, joka on jo pitkään puhuttu höttöherkuttelun vähentäminen. Jo näillä kahdella asialla saadaan paljon aikaan eikä vielä tarvitse puhua edes laihduttamisesta vaan ainoastaan terveellisemmistä elintavoista.

Seuraava suuri askel on aikanaan keskenjäänyt projekti lihaksikkaamman vartalon hankkimisessa. Salijäsenyyteni on nyt toistaiseksi määrittelemättömällä tauolla mutta ennemmin tai myöhemmin tulen vielä sille tielle palaamaan. Se minkä olen jo kotonakin sanonut ääneen totean nyt myös täällä: Tällä kertaa en tyydy tällä osa-alueella mukavuusalueeseeni. Näin jälkikäteen on ollut hyvä todeta että ehkä alkuinnostuksen ja kehittymisen jälkeen jonkinlainen henkinen raja tuli vastaan eikä kehitystä enää tapahtunut. Nyt tarkoitus on puskea tästä rajasta ohitse mutta mitä se sitten tarkoittakaan, jää nähtäväksi.

Kahden suuren kuvan alle mahtuu miljoona pientä yksityiskohtaa, jotka hioutuvat matkan varrella. Nyt ensialkuun tärkeimpänä on tosiaan saada omat ruokarytmit kohdalleen ja sitäkautta jonkinmoista säännöllisyyttä takaisin. Aikalailla allaolevan mukaan varmaan edetään mutta tärkeintähän on kuitenkin se että ylipäätään edetään.

4 kommenttia

 1. hmmm kirjoitti:

  Tsemppiä projektiin!

  Näitä sun juttuja on aina kiva lukea kun olet niin positiivinen.

  Nimim. Söinkö juuri kuudennen keksin jälkiruuaksi?

  • jennie kirjoitti:

   No mutta tänäänhän on lauantai – sallittu herkkupäivä siis.

 2. Eikku kirjoitti:

  Teillä on sitten jatkossa toukokuu ihan yhtä juhlahumua, kun on äitienpäivä ja molempien lapsien syntymäpäivät ja varmaan usein koulujen päättäjäisetkin.

  Hienoa, että suunnittelet jo nyt ensimmäisiä steppejä raskauskilojen pudottamiseksi. Voisin kuvitella, että tuossa tilanteessa sitä lykkäisi helposti koko ajan edemmälle kaikenlaisten syiden varjolla (joista useimmat varmaan ovatkin ihan hyviä, mutta eivät sinänsä estä mitään, jos tahtoa löytyy). Itsekin tykkään aina ruveta suunnittelemaan kaikkea siinä vaiheessa, kun en vielä edes välttämättä pysty niitä toteuttamaan. Esim. kovassa flunssassa saatan pohtia uutta saliohjelmaa tehtäväksi, kunhan paranen. Suunnittelu pitää sitten sitä tekemisen nälkää yllä jollain tavalla :).

  • jennie kirjoitti:

   Totta, enpä ole ajatellutkaan koko asiaa, heti vapusta se alkaa ja päättyy tosiaan sitten koulujen päättäjäisiin. Onhan siinä sitten juhlaa 🙂

   Ja ymmärrän kyllä niin hyvin mitä tarkoitat tuolla suunnittelemisen ilolla ja siitä saatavalla tsempillä. Jossain lehdessäkin muuten oli asiana jokin aika sitten positiivisen ajattelun tuomasta voimasta esim. treenatessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.