Hae
My Project Is Me

Paluu liikunnan pariin

Moi,Minulla oli eilen ehkä elämäni nopeiten ohikiitävä tunti ja tämä tapahtui salilla! Kyllä, pääsin viimein treenailemaan ja se selvästi oli sen arvoista. Aloitin maanantaitreenilläni, eli leuanvetoja rakkaudella. Täysin levänneet lihakseni jaksoivat oikein kiltisti koko treenin läpi vaikka viimeisiä alataljavetoja tehdessäni mietinkin mielessäni että tänään en kyllä tee enää yhden yhtään selkään kohdistuvaa liikettä, sen verta väsynyt olo kuitenkin oli. Eikä tässä vaiheessa enää tarvinnutkaan, alataljaa seuraa vain vatsat ja venyttelyt.


Salia seurasi kotona pikainen siivoustyö ennen kampaajalle lähtöä. Mitään erityistä ei kampaajalla ollut valittavissa sillä olin erään diilin kautta ostanut itselleni raidat ja leikkauksen. Minullahan ei siis tällä hetkellä ole ketään vakikampaajaa kun omani muutti viime vuoden vaihteessa lämpimämmän auringon alle opiskelemaan. Siitä lähtien olen ollut tuuliajolla ja paras löytöni on itse asiassa ollut Tallinnassa. Ehkäpä alan käymään siellä oikeasti jatkossakin sillä kokonaiskustannus matkoineen tulee hyvällä tuurilla jokusen kympin edullisemmaksi kuin Helsingissä. Tämä toki vaatii hieman taas järjestelyjä koska kyseessä on koko päivän reissu. Mutta siis, tämän päivän kampaajakäyntiin liittyen otin hiuksiini enemmän oman luonnollisen hiusvärini mukaisia raitoja. tarkoituksenani on nyt siis siirtyä tästä kauhtuneen vaaleasta hiuksesta johonkin hieman lämpimämpään. Muutos ei luonnollisesti yhdellä kerralla suunnattoman suuri ole.


Nyt hieman harkitsenkin että pitäisikö se vain värjätä kerralla ruskeaksi ja lähteä sitä sitten raidoittamaan jos mieli tekee.. Siitä saisi ainakin eroa kun tämä väri alkaa oikeasti jo kyllästyttää.  Vastahan siitä vuosi on kun saman tempun tein eli värjäsin hiukseni tummaksi. Sama kaava taitaa toistua jo useatta vuotta peräkkäin.. 

8 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Heips! Tämä nyt ei liity päivän aiheeseen, mutta ajattelin täällä kysellä kun treeneistä ja kehosta kiinnostuneita ihmisiä täällä käy. Olen ollut jo viikon flunssassa,pahin meni jo mutta pieni flunssa on sitkeässä. Olo on pirteä, mutta sen verran tukkoinen ja köhäinen että treenaamaan ei uskalla vielä. Työkaverit ja muut ketkä ovat nyt flunssa kourissa olleet totesivat että on kestäny sen 3viikkoa toipua. Ne jotka välillä yrittivät jo liikkumista saivat taudin vain takaisin.Kysymykseni koskaa kunnon, mittojen ja lihasten säilyttämistä jos treeni tauko alkaa venyä kuukauden mittaiseksi. Harmittaa kun olin alkanut päästä juuri hyviin tuloksiin, niin nyt paikallaan makaaminen ja hieman epäsäännöllinen syöminen (kun ruoka ei maistu ja sitten tulee syötyä vähän mitä sattuu) pilaa tuloksia. Että mitä neuvoisitte parhaiksi kikoiksi pysyä kunnossa menettämättä lihaksia jos tauko venyy pitkäksi? 2viikon tauko ei vielä käsittääkseni muutoksia tee, mutta sen jälkeen alkaa jo vaikuttaa. Siksi tämä ärsyttää kun mieli on virkeä, mutta keho ei. Jos makaisi kuumeessa sängyn pohjalla, lepo olisi luonnollinen ja ns. helppo vaihtoehto. Mutta nyt mielikaipaisi jo ulos ja salille, mutta keho ei. Järki sanoo, että oikean ateriarytmin säilyttäminen on avain asia. Mutta pitäisikö sitä tankata enemmän proteiineja lihaksille, aktivoida lihaksia jotenkin välillä…?Voi olla tyhmä kysymys, mutta askarruttipa nyt vaan mieltä :)-E-

  • Elina Sonné kirjoitti:

   Sairastelu on kropalle äärimmäisen kuluttavaa ja ihan muutamissa viikoissakin tulee lihaskatoa, varsinkaan jos proteiinin saantia ei turvata. sen vuoksi niitä hiilarihöttöjä tulisi kipeänäkin välttää – vaikka niitä kyllä tekee mieli yleensä sairaana isosti :/ mutta missään tapauksessa puolikuntoisena ei treenaamaan, siitä voi tulla muita pahoja seuraamuksia. Lepoa, nesteitä, vitamiinit ja muut dropit kuntoon (d,c,sinkki,magnesiumsitraatti, omega3, maitohapot..) sekä proteiinin saanti kuntoon niin vältytään pahimmalta ”tuholta”http://ellinunelmia.blogspot.fi/

  • Anonymous kirjoitti:

   Kiitos näistä vinkeistä!! Lepohan se on numero yksi ja nyt passitti jo työterveyshoitaja kotiin täys lepoon, kun sykkeet oli niin korkealla.

  • jennie kirjoitti:

   Pikaista paranemista!

 2. Katarina Klinge kirjoitti:

  Mulla on niin sama homma hiusten kanssa. Tykkään kans vaihdella väriä vaaleesta tummaan ja toiste päin… Itse asiassa blogissani just eilen kirjottelin haavetukastani! :)http://vippahuisku.blogspot.fi/

 3. Ella kirjoitti:

  Noi hiukset on niin kivat! Mutta ymmärrän et kaipaat vaihtelua, sulle sopisi varmaan ruskeatkin tosi hyvin :)http://www.ellataimi.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.