Hae
My Project Is Me

Arjen pelastajat

Meistä jokaisella on varmasti olemassa se yksi (tai muutama) ruoka, jota valmistaa, kun ei muuta keksi. Omalla kohdallani ne ovat soseutettu linssikeitto tai tomaattinen jauhelihakastike, joista molemmat ovat sekä edullisia että nopeavalmisteisia (ja maistuvat myös lapsille, ainakin useimmiten). Molempia on myös helppo varioida käyttämällä erilaisia mausteita, vaikka silti sitä tulee usein kangistuttua samoihin vanhoihin kaavoihinsa.

IMG_4555

IMG_8760-e1451930862511

Nämä alkavat kuitenkin jo kyllästyttää jo itseänikin ja kaipasinkin uusia keittiön ruokatuulia. Kertokaa siis kiltit, mitkä ovat teidän arjen pelastajianne silloin kun ette muuta keksi. Kiitos jo etukäteen.

16 kommenttia

 1. Miski kirjoitti:

  Borsh-keitto! Punajuuret (1kg), pari perunaa ja sipuli raasteeksi, keitetään lihaliemikuution kanssa 25min. Sitten joukkoon paketti nakkeja (tai jotain muuta, meillä toimii nakit), nippu persiljaa, valkosipulimurskaa ja suolakurkku. Pöytään vielä raejuustoa ja ruisleipää. Helppoa ja aika terveellistä (äiti syö nakkeja vähän vähemmän 😉 )!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos! Itseasiassa on ehkä myönnettävä etten ole koskaan tehnyt Borshia – syönyt kyllä joskus Pietarin matkallani ja se oli hyvää.

 2. elisa kirjoitti:

  Kanakeitto, kasvissosekeitto, lohikeitto, pekoni-kukkakaalipasta.. mun lemppareita, helppoja kaikki ☺☺

 3. Tiina kirjoitti:

  Pakasteseitiä pakastepinaattikeitolla. Toimii!! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Oho, oikeasti? On ehkä pakko kokeilla sillä senverta mielenkiintoiselta yhdistelmältä kuulostaa

 4. noureni kirjoitti:

  vanha kunnon hernekeitto+sekaan voi pistää kinkkusuikaleita, kaurapuuro(eri variaatiot), avokadodippi ja vihannestikut, wholefood suklaa smoothie, rahka+marjat:D eli täs ei oikeestaa ollu mtn itetehtyjä ruokia, mutta suht terveellisiä ja nopeita. yksin elelevälle toimii ainakin, lapsi perheestä en tiiä. pinaattiletut ja makaronisalaatti oli pienenä mun lempiruokia:P

  • jennie kirjoitti:

   Välipaloina aikapaljon rahkan eri muotoja tuleekin käytettyä juurikin helppuden ja muun takia. Pinaattilettujen olemassaolon olinkin ihan unohtanut, itsetehtynä ne ovat ihania <3

 5. marita kirjoitti:

  Kikhernejauholetut! Myös nimellä vegaaninen munakas. Kikhernejauhoja, vettä, suolaa ja pippuria -> vispilällä sekaisin ja paistetaan ohuehkoja lettuja jotka voi täyttää tortillojen tapaan miten tykkää. Gluteeniton ja paljon proteiinia. Kerro mitä tykkäsit jos testaat 🙂

 6. Sarkku K kirjoitti:

  Kanankoivet riisi-kasvispedillä, kana-kasviswokki, hernekeitto. Tulee nykyään syötyä näitä vähän liiankin usein…

  • jennie kirjoitti:

   Heeeei, Kanankoipia riisi-kasvispedillä valmistelin itsekin johonkin aikaan melko tiuhaan tahtiin. Mitenhän se olikin ihan unohtunut? Niin sitä näköjään kangistuu vanhoihin kaavoihinsa eli kiitos muistutuksesta 🙂

 7. Eve kirjoitti:

  Mun arki pelastuu monesti bataattiranuilla tai lohkoilla, kylkeen kermaviili valkosipulilla ja sitruunapippurilla ja vaikka pannun kautta kanaa. 🙂 Myös kana-makaronilaatikko on mun arkiruokaa parhaimmillaan, nopsa ja helppo.. saa eri makuja kun käyttää nesteenä vaikka kanalientä tai välillä esim. mustapekka kermaa, kolmen sipulin kermaa tms ja vähän juustoa päälle. Myös teen usein tortillaa viikolla, tulevat niin nopsaan kun paistaa jauhelihan ja pilkkoo vähän kasviksia ja avokadoa <3 Keittoja tulee tehtyä harmillisen vähän 🙁

  • jennie kirjoitti:

   Tortillat on kyllä nopeita ja helppoja – miksiköhän niitä tulee itsellä tehtyä niin harvoin tai muka juhlavampiin tilanteisiin kuten viikonlopuksi.

 8. Paukku kirjoitti:

  Wokkiruoat, seiti-soppa, broilerkoivet uunissa, jauhelihatomaattikastikkeen sekaan porkkanaraastetta ja pakastemaissia, kanakeitto, tietty makaroonilaatikko, uunimakkara, uunilohi ja muussi. Muussia tuunaan joskus kukkakaalilla ja porkkanalla. Broiler-parmesaani-pinaattipyörykät. Nam. Tyttö tykkää noista pyöryköistä! 🙂 Kikherneitä salaattiin. Mut kyllä – mielikuvitus loppuu toisinaan. Joten näitä vinkkejä vaan lisää muiltakin kiitos! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.