Hae
My Project Is Me

Leikisti treenaten

Moi,

Oli puhetta siitä että varsinaisen jumpan ohella olen myös ”hösännyt” jotain omiani tuolla leikkipuistossa. Tätä ei voi laskea varsinaiseksi treeniksi vaikka osa näistä seuraavista vinkeistä saakin ihan mukavaa tuntumaa pieninä ”jumppa pyrähdyksinäkin”.

Keinukyykyt; Samalla kun työnnät lapselle vauhtia kyykkäät. Kun nouset ylös keinu palaakin jo takaisinpäin ja pääset kyykkäämään uudestaan. Toimii myös askelkyykyissä.

IMG_3749

 IMG_3753

IMG_3766 IMG_3761

Rattaiden/Vaunujen heijaus-kyykyt; Sama homma kuin keinukyykyissä mutta rattaiden/vaunujen kanssa. Kyykkyjä voi jatkaa vielä lapsen nukahdettuakin 😉

 IMG_3732 IMG_3729 IMG_3736

Hyppynaru; Ihan oikeasti, jos ette ole kokeilleet, kokeilkaa. Asetin aikarajaksi 5min ja voin sanoa että luulin jo ajastimeni hajonneen kun odottelin sen merkkiääntä.

IMG_3863 IMG_3870

Vähäkin on parempi kuin ei mitään ja keinusessioiden aikana kyykkyjä saattaa kertyä yllättävän monta. Loppuun on vielä todettava etten millään malttanut mieltäni..

 IMG_3853 IMG_3803

.. Ja tästä sainkin idean; Taidan alkaa harjoittelemaan käsilläseisontaa. Vaatii hyvää keskivartalonhallintaa ja sehän ei ole paha juttu lainkaan. Kesäkin saapuu sopivasti jotta voi painella ulos nurmikolle muita ihmisiä hämmästyttämään. (Ja jotta yhtäläisyys tankoapinoinnin ja käsilläseisonnan kanssa löytyy, niin sitä (käsilläseisontaa) harjoiteltiin jonkinverran myös tankotanssissa, jota siis aikanaan harrastin).  Ihan vielä ei suju ilman tukea joten mikä tahansa puu tai katulamppu saa auttaa kehonhallinnan harjoittelussa.

IMG_4102

IMG_3981

 

6 kommenttia

 1. Anni Az kirjoitti:

  Ihana!

 2. Mirri kirjoitti:

  Hauskoja!
  Mukavaa aerobista harjoitusta saa ihan sillä, että yrittää jossain hoplopissa pysyä leikki-ikäisten perässä. Siinä missä lapsi melkein juoksee sukkana eteenpäin, joutuu itse kummallisiin asentoihin, kun ei noin vain mahdukaan. Missään tapauksessa ei kannata jäädä nojatuoliin lehteä lukemaan, vaikka lapset yksin pärjäisivätkin!

  • jennie kirjoitti:

   hahhah 😀 Ihan totta puhut – ja itseä ainakin ihan hurjastutti kun tässä jonain kertana sellaiseen läpinäkyvään putkituubiin itseni tungin jossain vastaavanlaisessa leikkipaikassa. vanhuus..

   Ja ihan totta on se että lastenleikkeihin mukaan vaan niin hyvä tulee 😉

 3. Nimetön kirjoitti:

  Aikuisenakin on mukavaa kiipeillä ja kokeilla eri juttuja 🙂 Itseasiassa lapsilta voi oppia paljonkin liikkumisen luonnollisesta monipuolisuudesta ja ilosta. Oot tosi hyvässä kunnossa ja blogi on inspiroiva, kiitos!

  • jennie kirjoitti:

   Ihan totta puhut, lapsethan tekevät tämän kaiken ihan luonnostaan ja me (tylsät) aikuiset maksamme siitä että lähdemme liikkeelle (kärjistetysti ainakin). Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, kiitos itsellesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.