Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Ole tärkeä itsellesi – Pika-arvonta I love Me-messuille

Kaupallinen yhteistyö: Messukeskus

Yhteistyössä I love Me- messut

Itsensä arvostaminen on asia, josta tulee kirjoitettua häpeällisen vähän. Aivan liian usein tulee keskityttyä niihin asioihin, joihin ei ole täysin tyytyväinen: vääränlainen tukka; liian iso maha; hyllyvät käsivarret jne. Jokaisessa meissä on kuitenkin varmasti lukuisia hyviä ja kauniita asioita, joita on oikeasti tärkeä nostaa aika-ajoin esiin.

Itsehän en ole esimerkiksi hetkeen liikkunut erityisen määrätietoisesti ja tavoitehakuisesti vaan kaikki on tapahtunut täysin fiilispohjalta. Tätä kautta hieman kadoksissa ollut liikunnanilo on löytynyt ja pitkästä aikaa minun ei todellakaan ole täytynyt lähteä treenaamaan vaan olen saanut lähteä sinne.  Liikun tällä hetkellä puhtaasti siitä kuuluisasta liikunnan ilosta ja hyvästä olosta, joka siitä tulee.

P1090342

Jos taas haluaisin jakaa itselleni kehuja huomattavasti yksinkertaistetummalla tasolla niin arvostan itsessäni sitä että kahden pienen lapsen äitinä ja täyspäiväisesti työssäkäyvänä, pystyn silti tarjoamaan itselleni sitä tärkeää omaakin aikaa. Pyrin syömään monipuolisesti ja ravintorikkaasti herkkuhetkiä unohtamatta. Järjestän itselleni mahdollisuuksia liikkua ja tavata ystäviäni sekä ylläpidän myös rakasta harrastustani bloggaamista. Ja kaikkien näiden vuosien jälkeen olen alkanut arvostaa myös pituuttani (kuuluisat vajaa 162cm), joka mahdollistaa juuri niin korkeiden korkojen käytön kuin vain jalkaansa tahtoo laittaa. Lyhyempänä myös lihasmassan hankinta on hitusen helpompaa kuin pitkillä ihmisillä, jos/kun sellaiseen projektiin taas jonain päivänä ryhdyn.

P1090338

Tämän teeman mukaisiesti haluaisinkin arpoa yhdelle onnekkaalle lukijalle kaksi vapaalippua 16-18.10.2015 järjestettäville I love Me-messuille. Kommentoithan postaukseen pikaisesti, 5.10 klo 24.00 mennessä, millä tavalla sinä osoitat itsellesi olevasi tärkeä (nyt on lupa kehua itseään!).  Kommentoijien kesken arvotaan tosiaan yksi voittaja, joka saa itselleen ja kaverilleen messuliput. Loppuun vielä teemaan sopiva lainaus Mariskan Itseakkausjuttuu- kappaleesta:

Helppo muista on kyllä välittää Mut itteänikin mun täytyy silittää Lupaan täst edes aina yrittää Itserakkausjuttuu

Kaupallinen yhteistyö: Messukeskus

76 kommenttia

 1. ansku kirjoitti:

  mukana 🙂

 2. Sanni kirjoitti:

  Osoitan itselleni oman tärkeyden kuuntelemalla kehoani. Jos polveen koskee, en lähde pinkomaan täysillä 10km (niin kuin ennen), vaan venyttelen ja huollan kehoa tai lähden vaikka vain lyhyelle kävelylle.

 3. Essi T kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevani tärkeä treenaamalla. Treenin jälkeen unohtaa kaikki itsetuntokriisit ja muun stressin ja olo on mahtava. Hemmottelu on myös tärkeää oman hyvinvoinnin kannalta! Ehdoton lemppari on käydä salin jälkeen infrapunasaunassa

 4. Maria kirjoitti:

  Tämä itsensä tärkeyden opettelu on minulla vasta alussa ja rankan elämänvaiheen läpikäyneenä armollisuus itseä kohtaan on kovassa nousussa. Pyrin suorittamisesta eroon ja etenkin siitä huonosta omatunnosta joka tulee kun ”suoritan huonommin kuin muut”. Ehkä sitä pikkuhiljaa pääsee tuohon tavoitteeseen 🙂

 5. Minskuliina kirjoitti:

  Pidän huolta itsestäni kuntoilemalla ja syömässä hyvin. Paras teko itseään kohtaan :))

 6. Katja k kirjoitti:

  Osoitan itselleni ettö olen tärkeä antamalla itselleni aikaa rauhoittua ja nauttia elämästä.

 7. Minna kirjoitti:

  Yritän muistaa arvostaa itseäni kaikissa tilanteissa.

 8. Kaisa kirjoitti:

  Antamalla keholle sen tarvitsemaa liikuntaa ja lepoa! Välillä rääkkicombact, välillä joogaa 🙂

 9. Saara kirjoitti:

  Annan itselleni aikaa ja kuuntelen itseäni. Aina ei ole pakko jaksaa, ja sillon voin hyvälä omatunnolla ottaa rennommin. Makoilla sohvalla ja lueskella blogeja.

 10. Ansku kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevani tärkeä niin, että olen alkanut kuuntelemaan enemmän omia tarpeitani ja toimimaan niiden mukaan. Ennen myötäilin helposti muita ja tein asioita toisia miellyyttääkseni. Nyt pyrin siihen, että kuuntelen itseäni, sallin itselleni enemmän rentoutumisen hetkiä ja toimin niin että tunnen itseni hyvinvoivaksi.

 11. tanttaralla kirjoitti:

  Olemalla armollinen itselleni. En ole laiska eli silloin kun liikunta ei huvita, niin yleensä on oikeasti vaan väsynyt.

 12. Tea kirjoitti:

  Syömällä terveellisesti, kuntoilemalla, nukkumalla 🙂

 13. T kirjoitti:

  Rakastan itseäni kuuntelemalla fiiliksiä ja oloja. Vain minä tiedän mikä minulle tekee hyvää, vaikka välillä tulee tehtyä huonojakin valintoja. Onnellinen mieli lienee seurausta näistä valinnoista – ja sitä minä itsessäni arvostan. Tänä väsyneenä sunnuntaina aion työpäivän jälkeen kääriytyä vilttiin hyvän ystävän seuraan ja juoda teetä kynttilän valossa (: .

 14. Virve kirjoitti:

  Tapaturman jälkeinen pitkä sairastaminen on antanut aivan uutta perspektiiviä itsestä huolehtimiselle. Sali, lenkki tai vain oleminen kunhan se tapahtuu omasta halusta on itsestä huolehtimista.

 15. Salla kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevan tärkeä pitämällä omasta hyvinvoinnistani huolta. Urheilen ja syön hyvin, vietän aikaa rakkaiden ystävien kanssa ja välillä vain painun sohvanpohjalle peiton alle katsomaan telkkaria tai kuuntelemaan musiikkia. Mukana ollaan ihanassa arvonnassa 🙂

 16. Minttu kirjoitti:

  Osoitan itselleni, että olevani tärkeä olemalla armollisempi kuin aikaisemmin. Kuuntelen kroppaani ja tuntemuksiani. En tuijota enää sokeasti vaakaa tai edes peiliä, vaan keksityn hyvään oloon. Nautin liikunnasta, ulkoilusta, puhtaasta ruuasta, rakkaiden ihmisten läsnäolosta ja kulttuurista. Olen itseni paras ystävä 🙂

 17. Sanni kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevani tärkeä antamalla itselleni aikaa olla vaan rauhassa ja hemmottelemalla kasvonaamiolla ja jalkakylvyllä.

 18. Jenna kirjoitti:

  Mä vasta opettelen pitämään itseäni tärkeänä, mutta yhdeksi keinoksi olen ottanut tavoitteen kehua itseäni kerran päivässä ääneen. 😀 Tuntuu vähän hölmöltä, mutta mun on nykyään paljon helpompi jo vastaanottaa kehuja joltain muulta. Parhaani mukaan myös kuuntelen itseäni ja omia fiiliksiäni enkä anna muiden mielipiteiden paljoa painaa.

 19. Emma kirjoitti:

  Treenaamalla, syömällä terveellisesti ja lepäämällä. Annan myös luvan itselleni olla treenaamatta jos siltä tuntuu 🙂

 20. Sonja kirjoitti:

  Rakastan itseäni olemalla armollinen itselleni ja antamalla keholle lepoa, kun se sitä tarvitsee 🙂

 21. Tanja kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevani tärkeä lähtemällä salille tai lenkille, jossa saan tuulettaa ajatuksiani ja sen jälkeen olen taas hieman pirteämpi äiti, joka jaksaa paremmin ja huokuu tyytyväisyyttä omaan itseensä, mikä heijastuu myös kaikkiin muihin.

 22. sara kirjoitti:

  En enää koskaan tee kropalleni kidutusta mitä olen sille tehnyt käytyäni syömishäiriön läpi. Se on nähnyt yli -ja alipainon mutta viimeinkin saavuttanut balanssin.

 23. Henna kirjoitti:

  Sallimalla herkku- tai laiskottelupäivän, päiväunet taikka hengähdystauon jos vähänkään siltä tuntuu. 🙂 Täysillä on mentävä tavoitteita kohti, mutta ilman armon hetkeä itselle ei kukaan onnistu.

  Mukavaa syksyä!

 24. Henna kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevani tärkeä kuuntelemalla kehoani ja noudattamalla pääsääntöisesti terveitä elämäntapoja 🙂

 25. emma kirjoitti:

  Ottamalla aikaa itselleni aina kun voin; viikonloppuisin mieluummin rauhassa kotona kuin aina menossa, reissussa, juhlissa, seurassa.. Syömällä ja elämällä niin, että voi sekä henkisesti että fyysisesti mahdollisimman hyvin. Tuossa yhdessä postauksesi kuvassa on tärkeä sanoma: Treenaa, koska rakastat kehoasi (itseäsi), ei siksi, että vihaat kroppaasi.

 26. leila kirjoitti:

  Liikunnan jälkeen on aina voittajafiilis, muuten se itseluottamus on aina hiukan hakusessa..

 27. Anski kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevani tärkeä pitämällä huolta kropastani ja mielestäni ja joskus se vaatii olemaan itsekäs, mikä on tervettä jossain määrin.

 28. Tide kirjoitti:

  Hymyilen itselleni vähintään kerran päivässä!

 29. Anna kirjoitti:

  Syömällä hyvin, välillä herkutellen. Liikkumalla sopivasti ja leväten. Istumalla kahvilassa itseäsi ja ostamalla itelleni ihania juttuja?

 30. Hanna kirjoitti:

  Arvostan itseäni siten, että teen itselleni mukavia ja mieluisia asioita mahdollisimman paljon!

 31. Peekoo kirjoitti:

  Annan itselleni välillä luvan ottaa rennosti esim. jonkin hemmotteluhoidon merkeissä.

 32. iiina kirjoitti:

  Olen aina pysynyt normaalipainossa enkä ole koskaan laihduttanut, vaikka paino heitteleekin muutamilla kiloilla aina välillä. Minulla on sitä kuuluisaa arvostusta omaa kehoa (ja hyvää oloa sekä terveyttä) kohtaan sen verran, että herkuttelunkin lomassa muistan ruokkia kehoa myös ravinteilla. Äiti on pienestä asti opettanut runsaan vedenjuonnin lisäksi, että herkkupäivinäkin täytyy syödä myös kunnon ruokaa. Silloin itse herkuttelu jää ehkä ihan hivenen vähemmälle, eikä olosta tule niin huono kuin pelkkää ”mättöä” syödessä. Herkuttelu ei myöskään jää niin helposti päälle. 🙂 Jaksan siis jatkaa järkevällä linjalla satunnaisista herkuista huolimatta, enkä ole vielä tähän asti kertaakaan heittänyt hanskoja tiskiin perustellen, että ”koska herkuttelu pilasi hyvän bikinikunnon, niin ihan sama mitä tästä eteenpäin suuhunsa tunkee”. Kehoaan täytyy arvostaa ja toisaalta hairahduksia sallia. 🙂 Joskus täytyy tosin hieman jopa pakottaa: esimerkiksi tänään pistin aamulla suuhuni pöydällä nököttävän keksin sijasta appelsiinilohkoja, koska jossakin takaraivossa jyskytti, että ehkä se raikas ja vitamiinipitoinen hedelmä olisi ah-niin-houkuttelevaa ja tunkkaista keksiä parempi vaihtoehto himoista huolimatta. Ja ai että, en edes muistanut miten hyvältä appelsiinilohkot maistuvatkaan! Kehon viestejä täytyy siis koettaa (edes joskus) noudattaa, vaikka helpommat houkutukset olisivatkin saatavilla. Hyvä olo korvaa valinnan kyllä <3

 33. Maarit Timonen kirjoitti:

  Pyrin käymään säännöllisesti hieronnassa. Se toimii palkintona arjessa aina. 🙂

 34. Laura kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevani tärkeä liikkumalla ja syömällä pääsääntöisesti terveellisesti unohtamatta kuitenkaan elämästä nauttimista ja satunnaista herkuttelua ja hemmottelua. Opettelen myös olemaan itselleni vähemmän ankara ja yritän kuunnella enemmän mitä kroppani/henkinen minäni haluaa. Jatkossa tavoitteenani on yrittää myös ottaa enemmän osaksi arkeani kehonhuoltoa ja ulkona liikkumista.

 35. Kaisa kirjoitti:

  Hemmottelen itseäni! Käyn vaikkapa kasvohoidossa, ostan (treeni)vaatteita, käyn ravintolassa syömässä.

 36. Sini kirjoitti:

  Osoitan olevani tärkeä lepäämällä silloin kun väsyttää ja liikkumalla silloin kun siltä tuntuu 🙂

 37. Elle kirjoitti:

  Ottamalla itselleni aikaa vaihdellen niin hemmottelun kuin liikunnankin muodossa 🙂

 38. Airi kirjoitti:

  Koetan muistaa, että olen hyvä ihan tällaisena kuin olen. Vaikka jotain ”korjattavaakin” on olen silti ihan hyvä.

 39. Katja kirjoitti:

  Pidän huolta itsestäni liikkumalla, terveellisellä ruualla ja riittävällä unella. Yritän kuunnella itseäni ja olla vähemmän kriittinen itseäni kohtaan. Jos jonain päivänä lepo tuntuu olevan treeniä parempi vaihtoehto, en enää moiti itseäni siitä, että päätän levätä.

 40. Heinii kirjoitti:

  Pidän huolta itsestäni urheilemalla ja terveellisellä ravinnolla. Arvostaa itseään ja muita sellaisena kuin on ja muistaa että erilaisuus on rikkaus! 🙂

 41. Roosa kirjoitti:

  Pitämällä huolen, että välillä on ihan täysin vapaita viikonloppuna itseni ja rakkaitteni kanssa oleiluun 🙂

 42. Lyyti kirjoitti:

  Varaan aikaa omille harrastuksille ja treenaamiselle arjen kiireen keskellä 🙂

 43. Jaana kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevani tärkeä keskittymällä itseeni ja omiin tuntemuksiini pieninä hetkinä useamman kerran päivässä. Yritän nauttia elämän pienistä ilon hetkistä, kävelymatkasta töihin, aamulenkistä, itsensä haastamisesta kuntosalilla, hyvästä ruuasta (joka on myös terveellistä), lepohetkistä ja hyvästä yöunesta jne. Se on totta, että kun keskittyy hetkeen ja siihen mitä juuri silloin on tekemässä, elämästä ja omasta itsestään nauttii paljon enemmän!

 44. Paltsu kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevani tärkeä olemalla armollinen! Liikunta ja puhdas sekä terveellinen ruokavalio ovat tärkeä juttu mulle, mutta väillä saa löhötä ja mässätä! 🙂

 45. Anni kirjoitti:

  Arvostan itseäni kuuntelemalla omaa kroppaani enkä toimi tapojen/muiden oletusten mukaisesti. Kehtaan kieltäytyä kahvipullasta myös mummolassa jos siltä tuntuu, toisaalta voin juoda herkkukahvin jos koen saavani sillä luksusta arkeen. En aio enää potea huonoa omaatuntoa että käytän treenaamiseen joskus muiden mielestä kohtuuttomia aikoja. Nämä on mun valintoja kaikki 🙂

 46. Anni kirjoitti:

  Menee nyt varmaan just toisin päin kuin moni ajattelee. Mutta siis treenamalla ja treenamalla ja tulemalla koko ajan paremmaksi. Ja treenammalla vaikka ei aina jaksaiskaan. Yrittämällä aina parhaansa ja tietämällä että aina voi tehdä paremminkin!

 47. rst kirjoitti:

  Hyväksymällä itseni sellaisena kuin olen ja olemalla armollinen itseäni kohtaan.

 48. Helzu kirjoitti:

  Arvostan itseäni ja annan itselleni luvan lepoon silloin, kun MINÄ sitä tarvitsen. Tämän oppiminen kesti vuosia.

 49. Johanna kirjoitti:

  Olen aina ollut kova suorittamaan asioita. Oli se sitten työn tekoa tai liikuntaa.Mennyt ääripäästä toiseen. Nyt olen opetellut olemaan suvaitsevampi ja armollisempi itseäni kohtaan. Ottamaan ja antamaan aikaa itselleni. Olemaan läsnä jokaisessa hetkessä.

 50. Karoliina kirjoitti:

  Ottamalla omaakin aikaa tässä arkihärdellissä!

 51. MiinusKymmenen kirjoitti:

  Olen itselleni tärkeä ja sen vuoksi tiputan painoa nyt viimeisen kerran – menköön siihen kuinka kauan vaan, niin nämä vikat 10 kg ovat viimeistä kertaa matkassani 🙂

 52. Elina kirjoitti:

  Ehkä ainoa asia, mikä nyt toimii on se, että nukun tarpeeksi. Se on onneksi melko iso asia :). Ehkä muutkin asiat tästä alkavat tukea ajatusta siitä, että olen tärkeä.

 53. Kätlin Tops kirjoitti:

  Osoitan olevani tärkeä itselleni pysymällä terveenä, elinvoivana ja positiivisenä, vaikka harmaa päivää oliskin.

 54. MM kirjoitti:

  Arvostan itseäni olemalla vaatimatta itseltäni liikaa.

 55. Krista kirjoitti:

  Olen tärkeä itselleni, mutta myös perheelleni. Panostan itseeni, koska haluan jaksaa panostaa ymärilläni oleviin ihmisiin. Olen ammattini puolesta joutunut kohtaamaan elämän raadollisuuden ja arvaamattomuuden. Haluan kohdella itseäni hyvin sen aikaa kun se tässä maailmassa vain on mahdollista. Sairastan suolistosairautta, joka vaikuttaa jokapäiväiseen elämääni ja siksi muilta osin haluan, että voin parhaalla mahdollisella tavalla. Terveys ei ole itsestään selvyys, jonka päivittäin pidän mielessä. Siksi otan itselleni aikaa rentoutumiseen ja liikun sekä syön terveellisesti, vain että saisimme kaikki nauttia tästä ainutlaatuisesta ajasta yhdessä lähimpien perheenjäsenteni kanssa mahdollisimman kauan.

 56. saya kirjoitti:

  Nautin elämän pienistä hetkistä ja omasta ajasta, enkä stressaa liikaa pienistä tekemättömistä jutuista.

 57. Jonnaajon kirjoitti:

  Annan arvoa itselleni, kehun itseäni onnistumisista, en jää rypemään epäonnistumisiin tai saamattomuuten (Onko sellaisia? Eikö kaikki epäonnistuminen ja negatiivinen olekin kehittävää?), yritän pitää huolta voinnistani nukkumalla hyvin ja liikkumalla fiiliksen mukaan monipuolisesti, syön hyvää ruokaa mielitekojen mukaan, varaan aikaa tärkeille asioille, olen tekemisissä ihmisten kanssa, joiden seurassa tunnen olevani tärkeä ja jotka ovat tärkeitä minulle.

 58. ina kirjoitti:

  Pidän itsestäni huolta syömällä minulle sopivalla tavalla ja liikkumalla, koska tiedän sen tekevän minulle hyvää kaikinpuolin! Olen itselleni myös armollinen, ja lepään kun siltä kropassa tai mielessä tuntuu. Olen huomannut stressin olevan pahin viholliseni ja koitan pitää sen hallinnassa (siis vähentämällä lastia, lepäämällä) ettei pääse paketti hajoamaan 🙂

 59. Maaria kirjoitti:

  Antamalla kropalle ja mielelle lepoa aina kun siltä tuntuu. Ei ole järkevää riuhtoa asioita väkisin suoritetuiksi, jos siinä kohtaa oikea ratkaisu olisi hetken hengähdystauko.

 60. katri kirjoitti:

  Uskallan ottaa omaa aikaa kiireen keskellä.

 61. Niina kirjoitti:

  Harrastan säännöllistä liikuntaa, koska nautin siitä. Syön hyvin ja nukun tarpeeksi. Ihanaa laatua on myös ystävien kanssa vietetty aika<3

 62. Milla kirjoitti:

  käytän aikaani tekemällä asioita, joista todella nautin vaikka se joskus tarkoittaisikin sitä, että jotain muuta, jota ”pitäisi” tehdä, jää tekemättä.

 63. Mönkkeli kirjoitti:

  Yritän kuunnella kehoani ja opettelen sitä kokoajan. Silloin voi oikeasti huolehtia itsestä, kuten kehosta tuntuu 🙂

  -Mönkkeli

 64. riik kirjoitti:

  Osoitan oman arvoni tärkeyden sillä, että pyrin olematta vertaatta itseäni muihin. Tämä on vaikea sillä ihmismieli hahmottaa ja tekee luokituksia vertailemalla ja asemoimalla itseään ja kyvykkyyksiään tähän kaikkeen. Pyrin kuitenkin luopumaan vertailusta, sillä se syö itseä ja faktahan on että tärkeintä on olla paras versio just omasta itsestä!

 65. Elli kirjoitti:

  Koitan olla armollinen ja lempeä itselleni. Tämä on jatkuvaa harjoittelua ja liian usein tulee ruoskittua itseään turhista.

 66. Miimii kirjoitti:

  Treenaamalla ja syömällä hyvin, antamalla kropalle mahdollisimman laadukasta polttoainetta. Stressiä koitan myös välttää parhaani mukaan.

 67. Nimetön kirjoitti:

  Osaan nykyään arvostaa itseäni, hyvinvointiani ja terveyttäni paljon paremmin kuin ennen. Pääosassa on riittävä ja monipuolinen syöminen sekä vastapainona liikunnalle riittävä lepo. Harjoittelen balanssin löytämistä yhä mutta suunta on jo oikea. 🙂

 68. lare kirjoitti:

  Osaan nykyään pitää jo itsestäni parempaa huolta sallimalla itselleni tarpeeksi monipuolista ruokaa ja yrittämällä liikkua vain sen verran kun päästä ja kropasta hyvältä tuntuu. 🙂 vähän on vielä tekemistä mutta suunta on oikea!

 69. Mari kirjoitti:

  Osoitan itselleni olevani tärkeä urheilemalla ja syömällä terveellisesti sekä tapaamalla ystäviä ja tarvittaessa ottamaan rennosti 🙂

 70. Elina kirjoitti:

  Säännöllinen liikunta ja riittävä uni on itselle ne tärkeimmät 🙂

 71. tann-ja kirjoitti:

  Oman tärkeyteni osoitan itselleni sillä, että teen niitä asioita mistä nautin ja huolehdin itsestäni niin fyysisesti kuin henkisesti esim. nauttimalla syksyn kirpeistä keleistä lenkkeilemällä.

 72. Mari kirjoitti:

  Annan aikaa itselleni. 🙂

 73. Blonette kirjoitti:

  Keskittymällä positiivisiin puoliini ja tekemällä mieluisia juttuja 🙂

 74. tiitu kirjoitti:

  Pyrin liikkumaan säännöllisesti ja syömään terveellisesti mutta sallin myös ajoittain herkuttelun ja pidän myös tarvittaessa ylimääräisiä vapaapäiviä jos keho tuntuu niitä vaativan. 🙂

 75. Ella kirjoitti:

  Pyrin tasapainoon sekä liikunnan, ravinnon että levon suhteen. En ole itselleni liian ankara ja yritän miettiä asioista positiivisia puolia 🙂

 76. lydia kirjoitti:

  Arvostan itseäni syömällä terveellisesti ja harrastamalla liikuntaa. Arvostan itseäni antamlla itselleni rentoja hetkiä ja tekemällä loistavaa ruokaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.