Hae
My Project Is Me

Ole(n) onnellinen

Happiness is not a destination,

it is a way of life

Tiesittehän että positiivisella asenteella on tutkimustenkin mukaan suotuisia vaikutuksia elämään. Kun uskoo onnistuvansa, onnistuu. Kun uskoo pystyvänsä, pystyy. Ja kun ajattelee asioiden olevan hyvin, ne ovat. Tai ainakin tämän kaiken saavuttaminen on huomattavasti todennäköisempää kuin perusnegatiivisella asenteella olisi.

En itse aina ole mikään postiviisuuden esikuva mutta opettelen sitä kaikenaikaa. Yksi hyvä tapa on pitää kiitollisuuspäiväkirjaa, jossa joka ilta ennen nukkumaan menoa miettii vaikkapa 1-3 päivän positiivista asiaa. Samanlaiseen metodiin perustuvat myös kaikki erilaiset positiivisuushaasteet, joita erilaisissa sosiaalisen median kanavissa kiertää.  Tämä kaikki voi tuntua täysin huuhaalta mutta loppujen lopuksi mitä menetettävää vähän positiivisemmalla asennoitumisella voi olla. Tänään olen onnellinen ja kiitollinen edelleen jatkuvasta lomastani sekä ulkona paistavasta auringosta.

IMG_4146

4 kommenttia

 1. Helzu kirjoitti:

  Sanonta ”Positiivisella ajattelulla petyt yhtämittaa. Negatiivisella ajattelulla yllätyt aina iloisesti.” pitää tavallaan paikkaansa. Kaikki on omasta asenteesta kiinni ja siitä miten on kasvanut ajattelemaan. Onneksi ajattelutapaa voi aina muuttaa, vaikka se vaatiikin kovaa työtä. Nyt posiviisin mielin kohti syksyä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Onneksi 🙂 Aina on kykienevä muutokseen vaikka toisinaan se vaatiikin vähän enemmän töitä.

 2. Tanys kirjoitti:

  Jos ei usko itseensä, tuskin koskaan vitsii edes yrittää. Viisautta on myös uskaltaa antaa itselleen mahdollisuus epäonnistua. Tehdään parhaamme ja nautitaan matkasta!

  • jennie kirjoitti:

   Näinpä. aikuisena pelkää usein ihan turhaan epäonnistuvansa. olen miettinyt tätä usein, varsinkin nyt kun katsoo omien lasten kasvamistaja uusien asioiden opettelemista. Jos ei yritä, ei ainakaan koskaan onnistu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.