Hae
My Project Is Me

Tammikuu pikakelauksella

Niin se vain vaihtui kuukausi tällä viikolla ja tammikuun sijasta eletään jo helmikuuta. Tammikuu tuntui suorastaan hurahtavan ohitse ja aiheeseen liittyen esikoiseni (10-vuotta) kysyikin minulta taannoin että tuntuuko minustakin siltä että näin vanhempana, aika menee paljon nopeampaa kuin silloin kun oli nuorempi. Ja jos kymmenenvuotiaalla ajankulu on vauhdikasta niin ei se missään nimessä tässä minun iässäni ole ainakaan sen rauhallisempaa. Ehkä tämä selittää miksi eläkeläisillä on aina niin kiire (ainakin mitä minä omien isovanhempieni juttuja olen kuunnellut).

 

Tammikuu pikakelauksella: Päällimmäiset ajatukset

Tammikuu oli ensisijaisesti koronakuukausi. Hieman ennen vuodenvaihdetta, 28.12.2021 tehtiin viranomaistaholla merkittäviä rajoitustoimenpiteitä koronapandemian hillitsemiseksi ja se tarkoitti esimerkiksi kuntosalien sulkua, aikuisten harrastustoiminnan keskeytystä ja rajoituksia kulttuuri- ja ravintola-alalle. Vaikka rajumpiakin toimia väläyteltiin, säilyi lasten lähiopetus ja harrastustoiminta kuitenkin koko ajan ennallaan. Onneksi, vaikka tämä tarkoittikin että ainakin meillä altistumisilmoituksia tupsahteli useampaankin otteeseen niin lasten harrastusten kuin koulun tai päiväkodinkin kautta. Tuntuu melkein ihmeeltä, että selvisimme itse ilman tartuntoja.

rentoa painonhallintaa

 

Tammikuun treenit ja muut

Tammikuu pikakelauksella sisälsi lenkkeilyä ja kotitreenejä. Jos nyt en ihan joka päivä käynyt lenkillä, joko kävellen tai hölkäten, niin ainakin lähes joka päivä. Etätöitä pääsääntöisesti tehdessä, tämän sovittaminen omiin aikatauluihin oli melko yksinkertaista ja välillä lenkille pääsi jopa päiväaikaan.  Kilometrejä en mitannut, mutta kyllä niitä aikapaljon kuukauteen varmastikin mahtui. Kotitreenien suhteen en ollut ihan yhtä suunnitelmallinen vaan tein niitä epäsäännöllisen säännöllisesti oman fiiliksen mukaan.

kotitreenit

Ruokavaliota pääsikin kurkkimaan Instagramin stoorien puolella, sillä jaoin sinne aikapaljon ruokakuvia ihan arjesta. Syön samaa ruokaa muun perheen kanssa ja ruokavalinnat ovatkin usein lapsiperheessä tuttuja makaronilaatikoita ja muita vastaavia. Se mihin kuitenkin ihan oikeasti halusin kuitenkin kiinnittää huomiota, oli kasvisten riittävän runsas syöminen. Tein nimittäin havainnon että vaikka niitä olen, omasta mielestäni, syönyt ennenkin reippaasti niin riittävän runsas määrä on yllättävän paljon. Ja tähän halusin kiinnittää huomiota ja varmistaa että niitä tulee syötyä riittävästi.

Tammikuussa päivitin myös painoasioita blogin puolella muutamaankin otteeseen. En edes muista milloin olisin ennen tätä vaa’alla käynyt, ehkä joskus syksyllä eikä minua siis oikeastaan ollut koko asia kiinnostanut. Nyt kuitenkin kiinnosti ja siksi siitä siis päivitykset blogiinkin tein täällä ja täällä. Tällä hetkellä en tiedä vaakalukemaa mutta olen kyllä hieman harkinnut, josko kuitenkin jatkossa seuraisin asiaa kuukausittain. Kun kysyn itseltäni, että miksi on vastaus senverta pitkä, että ehkä se ansaitsee ihan oman postauksensa.

 

Siinä taisikin olla tammikuu pikakelauksella kerrottuna. Ja kuten blogikollega Jonna jakoi Instassa stoorien puolella aiemmin tällä viikolla, on seuraavan kuukauden jälkeen jo huhtikuu. Ei muutakuin mukavaa kevään odotusta, vaikka se viikonloppuisen lumimyräkän jälkeen tuntuukin kaukaiselta. Kuvana sensijaan sellainen päivä tammikuulta, kun kuvittelin jo olevan kevät.

kohta on kevät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.