Hae
My Project Is Me

Puistojumppaa

Moi,

Varma tapa hämmentää ketä tahansa, missä tahansa on puistojumpata. Kaikessa viisaudessaan ja hyödyllisyydessään se vain on jokseenkin noloa, joten olen enemmän kuin onnellinen että tuo kaikista lähin leikkipuisto on myös se kaikista vähiten käytetty. Olen oikeasti yhden kerran, kaikista niistä kerroista kuin täällä olenkin käynyt, nähnyt siellä yhtään ketään. Kaikenlsäksi leikkipuisto on kuin luotu jumppatarkoitukseen.
IMG_3779 IMG_3769

Minun täytyy myöntää etten ole varsinaisesti puistojumpannut kuin kahdesti. Muut kerrat ovat sisältäneet ”jotain kikkaillua” tai ”vähän kokeilua” muttei varsinaista treeniä. Ja ihan kaikilla kerroilla leikkipuistolla ei edes ole ollut mitään tekemistä jumpan kanssa vaan siellä on keskitytty ihan siihen asiaan, johon se on alkuperäisesti luotu. Mutta se varsinainen jumppa on kulkenut jokseenkin näin;

Treeni on kiertoharjoittelutyyppinen, eli liikkeet tehdään peräkkäin ilman taukoa. Kaikkia toistoja tehdäänn 15 mutta *merkittyjä noin 30sek, eli 40-50-toistoa (kun toistoksi lasketaan jokainen liike eli esimerkiksi vuorikiipeilijässä yksi polvi rintaan tuotuna on ensimmäinen toisto ja toisen jalan tuonti toinen toisto jne). Jos käytettävissä  on kello, sillä voi ottaa aikaa. Kun koko setti on suoritettu niin 1-2minuutin tauko ja uudestaan. Kierroksia olen tehnyt neljä ja koko treenin kesto on alle 30min.

Kyykkyhyppy laudalle

IMG_3648 IMG_3642 IMG_3654
Kyykyt

IMG_3664 IMG_3658
Yhden jalan kyykyt (15/puoli ja vaihto)

IMG_3676
Punnerrus

IMG_3684 IMG_3679
Dipit

IMG_3692 IMG_3696
Vuorikiipeilijät*

IMG_3699
Sivulankut kierrolla (15/puoli ja vaihto)

IMG_3708 IMG_3717

Korkeat polvet*

IMG_3718

Ja jotta joku voi napata täömän näppärästi mukaansa treeneihin niin sama listauksena:

Kyykkyhyppy laudalle
Kyykyt
Yhden jalan kyykyt (15/puoli ja vaihto)
Punnerrus
Dipit
Vuorikiipeilijät*
Sivulankut kierrolla (15/puoli ja vaihto)
Korkeat polvet*

Kiitos alkuperäisestä ohjeesta voidaan ohjata tänne, jota nyt en ihan muistanut treenihetkellä mutta lähes samanlaiseksi se kuitenkin muodostui. Alla muutama lisäkuva kesken treenin ja kyllä minä ainakin sain lihaksiin tuntumaa.

IMG_3721 IMG_3711 IMG_3704

3 kommenttia

  1. Mirri kirjoitti:

    Tuossa meidän lähileikkipuistossa on muutama ihan oikea liikuntavälinekin, vatsapenkki yms. Joskus olen nähnyt lapsia niissä roikkuvan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.