Hae
My Project Is Me

Kotijumppaajan aarreaitta kasvaa

Moi,

Kotoa alkaa tosiaan kohta löytyä aikamoinen kotijumppaajan aarreaitta ja eilen arsenaali kasvoi jälleen yhdellä ostoksella. Olen silloin tällöin mielessäni, ja mahdollisesti myös ääneenkin, harmitellut kun kotoa ei löydy käsipainoja kuin vain 3:een kiloon niin ei mukamasti pysty tekemään kovin tehokkaita hauisliikkeitä. Ja olisihan se kiva joskus saada kyykkyihin muutakin vastusta kuin vain oma keho (perheen lapsista ei vielä ole avustajiksi tässä) jne. Noh, nyt on ratkaisu; Gymstick!

IMG_7115 (1024x683)

Gymstickin ideahan on siinä että kepissä olevat vastuskuminauhat määrittelevät liikkeen tuntuman. Itse keppi ei siis varsinaisesti paina mitään ja on sinänsä helppo kuljettaa vaikka mökkireissulle mukana. Malleja on erilaisia, ja näissä siis kuminauhan jäykkyys vaihtelee. Koska vähempi ei riitä niin hankituksi tuli kepukka, jonka vastus kasvaa jopa 30:een kiloon saakka. Olen kauan, kauan sitten ottanut osaa Gymstick-tunneille ja muistan kyllä että tehokasta se oli (ja nyt muutaman hassun toiston tehneenä totean että kyllä, on tehokasta). Yhdellä välineellä saa siis mukavasti treenattua koko vartalon, kätevää. Itselle tämä raskain versio ”For strong men and athletes”, on osassa liikkeitä turhan raskas (ja mitään perusjumppaa en edes pystyisi varmaan tekemään) mutta ajaa toivottavasti asiansa kuntosalin korvikkeena.

IMG_7110 (1024x683)

Aikataulutushaastetta tämä ei tietenkään kohdallani edelleenkään ratkaise. Olenkin tässä hieman miettinyt että jos käytössä on se noin 30min päivittäin niin tekisinkö vain yhdelle-kahdelle lihasryhmälle suunnattua kiertoharjoittelua/pv vai kuten tähän saakka, koko vartalolle. Vai yhdistäisinkö nämä ja tekisin vuoropäivin koko vartalolle treenin lähinnä kehon omaa painoa käyttäen (korkeilla sykkeillä, erilliset sykkeennosto-osuudet huomioiden) ja vuoropäivin tiukkaa lihaskuntoa isoilla vastuksilla (gymstickini kanssa). Viimeisintä olen luonnollisesti ajatuksissani työstänyt ja itseasiassa pyysin vempaimen toissijaista käyttäjää (miestäni siis), laatimaan minulle kolmijakoisen treeniohjelman gymstickillä tehtäväksi. Saa nähdä mitä tuleman pitää. Vielä varmasti vaatii hieman harjoittelua Gymstickin kanssa jumppailu mutta eiköhän se tästä. Kepin mukana tuli muuten vielä liikkeisiin opastava dvd ja tietysti netti on liikkeitä pullollaan!

6 kommenttia

 1. Pia kirjoitti:

  Gymstick on kyllä kiva ja siitä saa kyllä kovan vastuksen ! Itteä kyllä ärsytti kuntojumpassa käyttää gymstickkiä ku sen kanssa tehtiin askelluksia ja kaikkea ja mulla se meni säätämiseksi, mutta varsinaisella gymstick tunnilla se on kiva ku tehtiin sillä lihaskuntoa 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Joo, ei se varmaan kiva ole jos keskenkaiken aletaan säätämään sillä ja sitten vähän taas jollain toisella..

 2. Adelheid kirjoitti:

  Mulla on kans toi keppi. Tulee välillä tehtyä jumpat ja usein käytän ämmittelynä ennen varsinaista punttitreeniä.

 3. PikkuMy kirjoitti:

  Lisää tästä, mua kiinnostaa! Itse tarvin myös jonkun ”kotisalin” juuri raskaampaan harkoitteluun ja en viitsisi hankkia painoja kilokaupalla. Teethän postauksen mitä liikeitä päädyt tällä tekemään. Ja mistä oot ostanut ja paljon maksoit? Odottelen innolla lisää tästä 😉

  • jennie kirjoitti:

   Varmasti tulee, pyytämättäkin 🙂 Itsekin hetken aikaa arvoin otanko tämän vai sellaisen koti bodypump-sarjan, jossa siis tulee tanko ja erilaisia painoja (olisiko ollut 25 kiloon saakka). Arvaatkin varmaan kumpaan päädyin, toivotaan etten tule katumapäälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.