Hae
My Project Is Me

Kilo vs. Kilo

Moi,

Jokainen on varmasti kuullut sanaparren että lihas painaa enemmän kuin läski. Faktisesti ajateltunahan kilo on kuitenkin aina kilo, eikä se muuksi muutu. Jos asiaa kuitenkin oikeen haluaa viedä äärimmilleen niin kilon ulkomuoto voi vaihdella hyvinkin paljon; Kilo höyheniä on aikamoinen epämääräinen kasa verrattuna vaikka kiloon rautaa. Tätähän se oikeastaan tarkoittaa itse kussakin myös meistä; Kilo läskiä on tuo epämääräinen hyllyvä höyhenkasa ja kilo lihasta on se tiukka ja tiivis paketti.

Juuri nyt tässä kropassa eletään siinä mielessä mielenkiintoista kilokautta että painoni on aikalailla sama, kuin se on ollut tämän blogin aloitushetkellä. Sen kunniaksi ajattelin jälleen tehdä pienen kuvavertailun ja kaivoin esiin nuo jo aikaa sitten hylkäämäni vihreät bikinit. Jokainen tehkööt kuvista omat johtopäätöksensä.

Se kaikkein konkreettisin ero kuvien välillä lienee tosiasia siitä, että kaksi vuotta sitten massa oli ihan omaani kun tällä hetkellä jaan siitä osan tulokkaallekin. Kuvien väliin on mahtunut monta laskevaa ja nousevaa kiloa, herkutonta ja hieman herkullisempaakin hetkeä sekä tietysti säännöllistä liikuntaa. Ero on kuitenkin edelleen selkeä ja kehonkoostumus satavarmasti erilainen vaikka kilot suunnilleen samat keskenään ovatkin (ja mainittakoon siis että tällä hetkellä hieman enemmän!). Vaikka välillä olenkin hyin epäileväinen mahdollisuuksistani pudottaa nämä raskauskiloni niin tällä pienellä vertailulla loin itseeni taas aivan uutta uskoa!

Raskaushan kerryttää vauvan lisäksi painoa myös muutoin. Musitankin kun jotain raskausopusta aikanaan tutkiessani ”masennuin” jo alkumetreillä kun ensimmäinen lause oli suunnilleen seuraavanlainen: ”Onnittelut raskaudestasi — kehosi alkaa nyt kerryttämään rasvavarastoja sinun ja lapsesi hyvinvoinnin turvaamiseksi..”.  Mutta tottahan se on, odottavan naisen vartalo pehmenee monien muutosten myötä mutta varsinaisesti lihoa ei onneksi kenenkään tarvitse ellei itse halua. Minulla oli jokin aika sitten eräs englanninkielinen teos lainassa, joka käsitteli raskautta ja liikunnallisuutta. Kirjasta itsessään minulla ei ole mitään erityistä mainittavaa mutta sieltä löytyi mielenkiintoinen kaavio raskauskilojen keksimääräisestä ja ihanteellisesta kertymisestä.

Kuten kaaviosta on huomattavissa niin kiloja tosiaan kertyy suurimmaksi osaksi vauvan, rasvan ja nesteiden muodossa mutta myös monia muita ”kertymiä” löytyy. Osa näistä katoaa itsekseen kunhan sen hetki tulee ja osa häviää ajan kanssa yhdessä ihanasta pallomahasta jäljelle jäävän röllykän kanssa. Mikään lihaskimppuhan en koskaan ole ollutkaan mutta toki paremmasa kunnossa kuin nyt. Ehkä minullakin kuitenkin on vielä toivoa (ja ennenkaikkea aikaa ja mahdollisuuksia).

jos oikein tarkkaan katsoo niin pieni hauiskin pilkistää..

25 kommenttia

 1. RiinaMariannaS kirjoitti:

  Tämä oli hyvin mielenkiintoinen postaus, kiitos! 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  Voi että mikä ero. Tosi hyvä ja ajatuksiaherättävä postaus. Kiitos kivasta blogista, jota luen joka päivä ihan innoissani! Olet suurin innoittajani. Ilman sinua en olisi todennäköisesti päässyt aloittamaan projektia i näin tehokkaasti ja en olisi nyt näin hyvässä tilanteessa. KIITOS

  • jennie kirjoitti:

   Waaaau – Saitpas minulle itsellenikin vielä mahtavavamman lauantaifiiliksen aikaan kuin jo oli:) Ihan huippua! ja tietysti onnittelut myös sinulle muutoksesta jonka olet aikaan saanut ihan itse!

 3. Pia kirjoitti:

  Ihan mieletön ero! Ja hei, ei mikään pikkanen hauis 😉

 4. Anonymous kirjoitti:

  Voi, näytätpä hyvältä 🙂 millon olikaan l.a.?

 5. helmiäinen kirjoitti:

  Todella hyvä postaus. Kiitos ihanasta blogistasi! Täällä käyn säännöllisesti lukemassa juttujasi, vaikka en koskaan olekaan kommentoinut. 🙂

 6. Adelheid kirjoitti:

  Ihan mahtavat vertailukuvat! Kyllä näytät nyt niin upealta.

 7. Anna kirjoitti:

  Sie oot kyllä todella upeassa kunnossa! 🙂 Niin ja muutenkin todella hyvä roolimalli kaikille olipa kyseessä odottava äiti tai ei 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kuin myös, sinunkin blogia ja mehevää muutosta seuranneena odottelee kyllä itsekin että pääsee taas (vai joutuu) kunnon rääkkitreenin pariin 🙂

 8. tiiti kirjoitti:

  Hienot vertailukuvat, ero on kyllä huima! Ja ihan kunnon habathan sieltä löytyy!

  • jennie kirjoitti:

   On se melkoinen vaikka itse sanonkin – ja en puhu siis habasta vaan tästä pienemmästä kropasta raskauksineen kaikkineen 😀

 9. Heini kirjoitti:

  Vau mikä ero! Pikku hiljaa tässä ite alan havitella raskauskilojen pudottelua, mutta vielä mennään täysimetyksellä toivottavasti muutama kuukausi, joten mitään varsinaista laihduttamista en halua aloittaa. Ateriarytmit mulla tuppaa aina unohtumaan ja ruokia jää välistä. Olenkin aatellut aloitella rytmin korjaamisesta, myöhemmin sitten tiukempaa linjaa. Sun blogi on ihanan inspiroiva 🙂

 10. Anneli kirjoitti:

  Kyllä sä vaan jaksat näyttää hyvältä, ja onhan toi sun tekemäsi duuni ihan mieletön motivaattori kelle tahansa! 🙂 Ei muuta kun onnea ja iloa loppuraskaudelle! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, eiköhän tässä lisääntyvän auringon ja toivottavasti myös lämpötilojen myötä saada aika kulumaan enemmän kuin nopeaan 🙂

 11. Anonymous kirjoitti:

  Aivan mieletöntä, kuvat kertovat kyllä enemmän kun tuhat sanaa. Itse olen r.viikolla 25. Mielenkiinnolla seurailen blogiasi. Tsemppiä hyvän mielen ja kunnon ylläpitoon. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Niin, mitäpä sitä turhaan selittelemään 🙂 Onnea ja iloa yhtälailla itsellesi loppuraskauteen ja kevääseen!

 12. JennaMK kirjoitti:

  Voi miten kaunis tuo vatsasi on nyt <3milloin oli la?Tsemppiä koko perheelle vielä loppuraskauteen!-Jennahttp://mybalanceandinspiration.blogspot.fi/

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos blogivinkistä ja tietenkin myös kehuista 🙂 LA on ihan tarkalleen 27.5, eli vielä ehtii kasvamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.