Hae
My Project Is Me

Hyvinvoinnin haaste: Enemmän kasviksia

Olen päättänyt että tänä vuonna haluan voida hyvin ja haastan myös sinut mukaan voimaan paremmin. Jos ajatellaan kokonaisuutta, niin eniten merkitystä on niillä asioilla mitkä tapahtuvat usein, jopa päivittäin tai jopa useamman kerran päivässä. Vaikka pizzabuffetissa syöminen ei välttämättä ole se optimaalisin omaa hyvinvointia ja terveyttä tukeva ratkaisu, niin jos se tapahtuu harvakseltaan ei tätä tarvitse olla ensimmäisenä kuitenkaan muuttamassa. Sensijaan voi olla hyvä kiinnittää huomiota siihen millä asioilla voisi tukea omaa terveyttään päivittäisillä valinnoilla.

En myöskään halua olla ensimmäisenä tekemässä kieltolistoja tai suhtautua asioihin muutoinkaan negatiivisen kautta. Mielestäni on paljon parempi suhtautua asioihin sillä että mitä kaikkea saa kuin että mitä ei saa. Senpä takia ensimmäisenä hyvinvoinnin haasteena on kiinnittää huomiota että jokainen syöty ateria sisältää kasvikunnan tuotteita. Älä vähennä mitään vaan lisää; Lisää leivän päälle pala paprikaa ja salaattia; Lisää aterian kylkeen salaattiannos tai nauti rahkan kanssa marjoja.

Tämä pieni muutos voi tuntua mitättömältä mutta sillä on oikeasti kauaskantoisia seurauksia. Pitkässä juoksussa aterioiden energiatiheys vähenee kun kasvikset täyttävät vatsaa kevyesti. Lisäksi syötyjen kuitujen, vitamiinien ja hivenaineiden saanti kasvaa ja ruokavalio monipuolistuu. Aloita pienestä, vaikka siitä yhdestä ainoasta kurkkkuviipaleesta kunhan aloitat ja pian huomaat että alat jo kaivata aterian kylkeen näitä raikkaita makuja.

Huomasithan viime viikolla liikkuvuuten liittyvän hyvinvoinninhaasteeni Instagramissa?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *