Hae
My Project Is Me

Kasvisuutuuksia

Kauppareissut muuttuvat herkästi rutiininomaisiksi tapahtumiksi ja kauppakierros vakioituneeksi. Uutuustuotteita hyllyllä ei helposti edes huomaa, jos ostoskoriin kertyy kerta toisensa jälkeen jokseenkin samat jutut. Vaikka melko rutinoitunut kauppailija olenkin niin viimeaikoina olen pyrkinyt pitämään silmiäni hieman enemmän auki ja erityisesti kasvishyllyille on ilmaantunut kivannäköisiä uutuuksia.

IMG_3385

IMG_3351

parasta ennen päiväyksestä ei kannata välittää – kuvan ottohetkestä on jo aikaa

Kukkakaaliriisi, aika hauska idea (joka varmasti jokaiselle hiilareita välttelevälle on jo ihan tuttu juttu mutta minulle ihan uutta.  Ja nämä valmiiksi pilkotut ja kauniin värikäästi asetetut kasvissuikaleet ovat mukavan helppo ja kaunis lisä kasvishyllylle. Vastaavanlaisia paketteja pääsenkin ihmettelemään (hieman huokeampaan hintaan tosin) Skotlantiin heti huomisesta alkaen. Tällä kertaa matka-aika on hieman tavanomaista pidempi (hieman reilu kuukausi), jonka aikana ei blogia välttämättä tule paljoa päivitettyä. Tosin, en mene vannomaan mitään sillä vaikka ajattelin etten käy blogissani ennen reissua lainkaan niin en kuitenkaan malttanut pysyä poissa.

Matkalaukut on jo pakattuna ja tuliaiset luonnollisesti ostettuna. Yritin vielä epätoivoisesti etsiä mukaani paljon puhuttua nyhtökauraa mutta minua ei onnistanut. Nyhtökauraa en ole vielä itse maistanutkaan mutta pääsin testaamaan toista hypetettyä vegaanista proteiinilähdettä, nimittäin oumphia. Tämän maistelumahdollisuuden tarjosi O’Learys Bakers.

P1200464

P1200472

P1200496

Nimi Oumph on vähintäänkin eriskummallinen mutta kyseessä on siis soijapavuista valmistettu proetiinivalmiste, jota voi käyttää lihan tapaan. Perusolemukseltaan melko miedon mauton (ehkä vähän kuin kana, erityisesti sellainen grillattu kokonainen, joita saa kaupan grillitiskeiltä) mutta koostumukseltaan kuitenkin hivenen erilainen. Olisin ehkä oikeasti luullut syöväni kanaa, jos en olisi muusta tiennyt. Herkullista!

Jos oumph ei olisi ruotsalainen juttu, olisin voinut sitä ostaa viemisiksi vegeruokaa suosivalle mummolleni. Käsittääkseni tätä nimittäin saa myös kaupasta mutta ainakin tilattuna. Skotlanti, here we come!

2 kommenttia

  1. Valopallo kirjoitti:

    Nyhtökaura taitaa olla kortilla koko Suomessa – ehkäpä sitten syksymmällä. Mukavaa Skotlannin reissua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.