Hae
My Project Is Me

Liikunta ja laihtuminen

Liikkuminen ei suinkaan ole minkäänlainen edellytys laihtumiselle. Laihtua voi siis aivan puhtaasti vain syömällä fiksummin mutta minä (ja muutamien keskustelujen kautta myös moni muu) on huomannut että kun liikkuu, on helpompaa pitää se ruokavalio fiksumpana. Sinänsä asioista mitään tietämättömänä, oletan että tämä liittyy jollain tavalla hormonitoimintaan, sillä yleisessä tiedossahan on että liikunta lisää hyvänolontunnetta.

Liikunnan ei suinkaan tarvitse olla hikirääkkiä, ellei sellaisesta satu erityisesti tykkäämään. Tavallinen kävely toimii aivan yhtälailla ja jos laihduttamista ajattelee niin ehkä jopa tietyllä tavalla raskaampaa treeniä paremmin. Raskaamman harjoituksen jälkeen tarvitaan palautumiseen enemmän energiaa kuin kepeämmän kävelylenkin ja nälkä saattaa alkaa vaivata lähes huomaamatta. Jos näihin nälkäsignaaleihin ei vastata niin jossain vaiheessa on edessä ”voisin syödä kaiken mitä näen” – tyypinen reaktio. Tai näin ainakin itsellä. Tavallinen reipas kävely taas ei vaadi mitään erityisiä palautuskikkailuja tai ole kropalle muutoinkaan niin raskas ja rankka kokemus kuin jokin toinen liikuntamuoto.

Raskaammalla treenillä (oli se sitten sali, hikijumppa, hiitti tai mikä lie) on toki omat suotuisat vaikutuksensa ja riippuen tavoitteista sekä tietysti laihduttajan (tai kiinteytyjän) lähtötasosta sitä voidaan jopa suositella. Missään nimessä laihtumisen edellytys se ei siis kuitenkaan ole, niin kuin ei ole minkäänlainen muukaan liikunta. Mutta se helpottaa hommaa kummasti – monellakin tapaa ja tässä tekstissä nostettiin niistä esiin yksi.

oldies, goldies - kuva vuodelta 2014

oldies, goldies – kuva jonkun aiemman vuoden Skotlannin reissulta

2 kommenttia

 1. Marijanna kirjoitti:

  Kävely on ihan liian aliarvostettu liikuntamuoto. Kävellä voi ja jaksaa pitkin päivää isompia ja pienempiä rupeamia, ilman vaatteiden- ja varusteiden vaihtorumbaa. Riittää kun laittaa lenkkarit jalkaan ja taas mennään! Eikä tarvi pitää erillisiä lepopäiviä liikkumisten välissä. Ja juuri siksi myös tehokasta.

  Mä jotenkin tykkään tosi paljon tästä sun lempeämmästä kevennysprojektista. Itsellä menossa samansuuntainen elämäntaparemontti ja tällä kertaa tähtään maltillisiin ja pysyviin muutoksiin.

  Tsemppiä sulle Jennie!

  • jennie kirjoitti:

   Mä en voisi olla kanssasi enempää samaa mieltä. Oon hehkuttanut kävelyä jo niin onen monta kertaa että en viitsi edes laskea. Ja kiitos, tää tällainen perusjärkevä, maanläheinen eteneminen on ehkä fiksuinta mitä oon tehnyt pitkään aikaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.