Hae
My Project Is Me

Kohti parempaa minää

Moi,

Piakkoin on viikko takana ”uutta elämää” eli vuotta 2013. Vaikka mitään maata mullistavaa ei tänä aikana suinkaan ole ehtinyt tapahtua niin jo kuluneella muutamalla päivällä on ollut mieletön ero jaksamiseen ja itsetuntemukseen. En nyt kyllä tiedä onko itsetuntemus tähän oikea sana mutta haen siis takaa sitä, että olo on nyt huomattavasti parempi kuin vaikkapa viikko sitten.

Omista muutoksistanihan se suurin on ollut päänsisäinen. Moni varmaan katsoi torstaina alkanutta Jutta ja puolen vuoden superdieetit-sarjaa ja siinäkin kävi selväksi että ero 100%:n ja 98%:n motivaatiolla on selvä. En edes itse ollut tajunnut ennen tämän oman motivaationi palaamista että olen ollut mukana viimeaikoina vain tuolla 98%:lla.Vaikken haluakaan myöntää, niin kyllähän tieto siitä että tietynlainen täydellisen vartalon ja lihaksiston tavoittelu ei raskauden aikana onnistu, laski tekemisen halua. Tästä on kuitenkin nyt menty yli ja liikun ihan tarkkaan ottaen vain omaksi, ja tulevan vauvan, hyvinvoinniksi ja iloksi.

Olen jopa pitänyt harjoituspäiväkirjaa

Nyt kun on taas intoa ja tekemisen halua täynnä niin olen jokaisesta tekemisestäni ja herkuttomasta päivästäni suunnattoman ylpeä ja tyytyväinen. Keskiviikosta perjantaihin olen käynyt aktiivisesti aamusalilla sykemittarini kanssa ja eilen illalla lähdin jopa iltalenkille. En enää muista mikä ilta se oli kun poikaystävällenikin kotona totesin että ihan hyvin olisimme voineet pojan kanssa lähteä 45-60min lenkille kuuden ja seitsemän välissä kun kotona sama aika juuri sinä päivänä meni vain nyhvöttämiseksi. En kuitenkaan haukkaa liian isoa palaa kerralla vaan käyn vähintään yhden iltalenkin viikossa. Yksi on helppo toteuttaa ja toinenkin suurella todennäköisyydellä mukaan mahtuu. Ja huomaatteko, en sanonut että yritän käydä kerran viikossa vaan että käyn 🙂

Herkuton (tai karkiton; suklaaton; leivokseton; keksitön jne) elämä ei ole myöskään tuottanut minkäänmoisia haasteita vaan oikeastaan ihan päinvastoin. Kun on tullut keskityttyä enemmän oikeaan ruokaan ja säännölliseen ruokailuun, on napostelun tarve kadonnut ihan itsekseen. Aikaistahan vielä on tietysti hehkuttaa mutta kokemuksesta voin sanoa että helpommaksi se vain muuttuu. Ihan mahtavuutta!

Uuden vuoden ylijäämätarjoiluista sai mukavasti salaatin seuraavalle päivälle

Yhtä kiusausta en kuitenkaan ole voinut vastustaa, eli Fitin uutta laihdutus-lehteä.

 
Oletteko te muut sen ostaneet? Mitä tykkäsitte? Itse suurena Fitin fanittajana joudun ehkä toteamaan että olen hivenen pettynyt. Lehti tarjosi kyllä perusteellista asiaa ja muutamia hauskoja yksityiskohtaisia tietoja mutta päinvastoin kuin perus Fitin kanssa, tästä riitti alkuun vain selailu. Hankin lehden eilen enkä ole vieläkään sitä sen tarkemmin lukenut sillä otsikkotasolla mitään erityisen uutta tai innostavaa artikkelia en ensiselailulla löytänyt. Ehkäpä mielipiteeni vielä muuttuu sen luettuani.

12 kommenttia

 1. Suvi kirjoitti:

  ”… liikun ihan tarkkaan ottaen vain omaksi, ja tulevan vauvan, hyvinvoinniksi ja iloksi.”Näin sen pitääkin olla, hienoa! 🙂

 2. Tea kirjoitti:

  Tuo oli kyllä aika puhutteleva jakso ”Jutasta”. Mulle tuli minä itse mieleen parin vuoden takaa, kun kaikki jutut oli just tota ”kun en pysty”. Saman tien ohjelman loputtua tajusin itsekin sen kuinka pitkälle olen tosta ajattelusta päässyt, se oli aika herättävää! Musta on ihan mielettömän ihana seurata sun liikkumista ja terveellistä elämäntapaa raskauden aikana, itse kun olen kahden aikana ihan täysin ”lösähtänyt” ja oikeastaan vasta nyt tajuan ettei näin olisi tarvinut käydä, mutta tehty mikä tehty. Jos joskus tulee vielä kolmas kerta niin ainakin tiedän miten toimia. 🙂

 3. mylifeandsport kirjoitti:

  Mä ostin eilen tuo lehden iltalukemiseksi ja ihan kiva motivaation kohottaja se taas oli, mutta ei siitä kyllä mitään kovin uutta ja ihmeellistä tietoa irti saanut. 🙂

 4. Hellu kirjoitti:

  Kiva, etta jaksat raskaanakin reippailla! :)Ma en laihdutuslehdista juuri perusta… samat jutut aina joulun jalkeen vuodesta toiseen! Mutta tsempparina ja motivaattoreina tietysti ihan ok, varsinkin aloittelijoille!

  • jennie kirjoitti:

   Niin, eihän tämä alue elämässä periaatteessa mitään uutta koskaan taida tarjota vaikka tutkimuksia tuleekin koko ajan lisää. Nostavat kyllä tosiaan motivaatiota ja antavat ehkä ajattelemisen aihetta 🙂

 5. nasba kirjoitti:

  Mä en ole tota Fit:iä koskaan lukenut sen paremmin, enkä oikeestaan mitään muitakaan laihdutuslehtiä sen enempää. Kuntoplussa tuli hetken aikaa. Siitä tykkäsin muuten, mutta ne ruokajutut menee pahasti ohi. Nyt tilasin itselleni tänään FitBodyn. Koskaan en ole lukenut, enkä osaa sisällöstä sen enempää sanoa, mutta kun on tarjouksessa niin ajattelin, että voi kai sen vajaan 30e huonomminkin käyttää. http://www.fitbody.fi/index.php

  • jennie kirjoitti:

   Itse Fit on ehkä enemmän terveys/liikuntapainotteinen kun taas tämä uutuus on ihan sitä itseään. Jaa, vai oli Fitbodysta tarjous – apua, arvaa houkutteleeko se nyt mielessä 🙂

 6. Cathy kirjoitti:

  FIT-lehen tilaajana piti kauppareissulla tuota lehtee vilkasta. Ei tullu ostettua ja totesinki miehelle et voisin lukee sen, mut en ostaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.