Hae
My Project Is Me

Apua, lomakiloja!?

Tiedättehän lomakilot, ne salakavalat tapaukset mitkä tarrautuvat kiinni juuri silloin kun on kaikista kivointa. Ensin on vuodatettu ainakin hikeä ja ehkä myös kyyneliä sekä pahimmassa tapauksessa verta. Ja sitten alkaa loma. Olen vuosien varrella nähnyt monenmonta ohjetta kuinka välttää lomakilot ja nyt laiturinnokassa tätä tekstiä kirjoittaessani mietin että onko siinä hommassa mitään järkeä.

Minusta ruoka ja syöminen on yksi elämän suuria iloja sekä nautintoja. Toki, tässäkin voi tehdä monenlaisia valintoja mutta jos nyt sattuu olemaan niin että rakastaa jäätelöä niin onko se nyt niin kamala asia jos kesälomalla aurinkoisena päivänä sallii itselleen sen haluamansa herkun. Se että on aurinkoinen ja lämmin päivä ei Suomessa kuitenkaan ole aina mikään itsestäänselvyys (ja jos tätä kesää katsoo niin oikeastaan melkoinen harvinaisuus), joten ihan päivittäisestä toiminnasta ei kuitenkaan ole kyse.  Jäätelön sijaan tekstissä voisi lukea vaikkapa frittimuikut tai muurinpohjaletut tai mitä nyt sitten tahansa, minkä mieltää sellaiseksi harvinaisemmaksi herkuksi. Ja jos nyt lomastaan tahtoo tehdä hieman tavanomaista erityisemmän, niin miksei sitä itselleen myöntäisi.

Lomaa ei tarvitse rakentaa ruokailujen ympärille, ei hyvässä eikä pahassakaan. Ja ihanniinkuin lomailun ei pidä aiheuttaa stressiä pilkuntarkan ruokavalion suhteen niin ei sen kuitenkaan tarvitse tarkoittaa hillitöntä mässäilyäkään. Lomaruokavalion voi rakentaa niiden samojen perusasioiden ympärille kuin muutenkin ,mutta sallia itselleen tavanomaista enemmän poikkeuksia JOS niin haluaa. Lomalla kuuluu ottaa rennosti, niin päänsisällä kuin ruokalautasellakin – murehtimatta lomakiloista. Kyllä ne ehtii sitten karistaa pois loman jälkeenkin, jos nyt sellaisia sattuu muutaman viikon aikana itselleen kerryttämään.

Toppi// Zalando, täältä**

Shortsit// KappAhl

2 kommenttia

  1. ulla kirjoitti:

    Totta ! 🙂
    Ja ne pari kiloa tippuu itsestään taas työtä puskiessa 🙂 Arki palaa yllättävän pian :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *