Hae
My Project Is Me

Skarppaa nainen!

Seuraa suuri paljastus: En ole ketoillut, dieetannut tai tehnyt mitään muutakaan kroppaprojektiani varsinaisesti edistävää reiluun kuukauteen. 

Alkuperäinen ajatukseni oli pitää ketolomaa varsinaisten lomaviikkojeni ajan. Tämäkin vain silloin jos siltä tuntuisi että haluaisin maistella makuja ketomaailman ulkopuolelta – ja minähän halusin. Loman jälkeen minulla oli selkeät suunnitelmat ketoilun pariin palaamista varten mutta paluu ei ole sujunut ongelmitta. Se ei ole sujunut ongelmitta siitäkään huolimatta että oma olotila oli aidon oikeasti ketoosissa todella hyvä ja energinen. Se ei ole sujunut ongelmitta siitäkään huolimatta että ketogeeninen ruoka on maukasta, riittävän monipuolista ja yllättävää kyllä, myös helposti noudatettavissa. Ja kaiken tämän lisäksi se toi mukanaa toivottua tulosta kroppaprojektini suhteen. Lähtökohtaisesti minulla ei pitäisi olla mitään estettä, miksi en sitä ilomielin en noudattaisi – mutta siltikään en noudata.

 

 

Ketoräpiköinti on pitänyt pinnalla

Kuluneet viikot ovat rehellisesti sanoen olleet jonkinsorttista ketoräpiköintiä. Osaa ketogeenisen ruokavalion perusperiaatteista olen noudattanut ihan automaattisesti ja pyrkinyt esimerkiksi välttämään korkeahiilarisia ruokia.  Sitten toisaalta taas olen saattanut toisena kertana vetäistä puolet tuoreesta vastapaistetusta patongista. En valehtelematta kaivannut tuoretta leipää kertaakaan ketodieetin aikana mutta nyt siitä luopuminen tuntuu tuskaiselta ajatukselta. 

Räpiköinti on pitänyt minut kuitenkin pinnalla. Vaikka en suinkaan ketoosissa ole elänyt moniin viikkoihin, ei painoni ole silti lähtenyt nousuun. Edelleen minulla on ne samat 1,5 plussakiloa, mitkä tarttuivat matkaan jo heti loman aikana yli kuukausi sitten. Enkä oikeastaan ole edes huolissani niinkään niistä kiloista fyysisesti vaan enemmin siitä tunteesta minkä ne ovat saaneet aikaan: Olo on kuin kiloja olisi tullut vähintäänkin 15 ja se energinen olo, mistä alussa kirjoitin, on tipotiessään.  Mutta siltikään en jostain syystä ole saanut siirryttyä puhtaasti ketogeeniselle ruokavaliolle takaisin.

Aika jatkaa matkaa

Tulen varmasti jossain vaiheessa naurahtamaan tälle tekstilleni ja ihmettelemään että mikä siinä aloittamisessa oli muka niin vaikeaa. Tietenkin jos ei koskan lopettaisi, ei tarvitsisi myöskään aloittaa mutta väitän että jokaiselle painonpudottajalle tekee kuitenkin hyvää olla välillä laihduttamatta. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä muuttaa suuntaa ja siirtyä sille polulle, millä haluaa kulkea. Onko nyt minun hetkeni? En tiedä mutta ainakin tämän kaiken auki kirjoittaminen tuntuu hyvältä ja helpottavalta. Ja koska tästä ylipäätään nyt kirjoitan, ollaan ehkä tultu siihen pisteeseen minun dieettitaukoni aikana että olen valmis laittamaan sille stopin. Kukaties, ehkä nyt on minun hetkeni jatkaa matkaa.  Ja ainakin maanantain osalta, so far so good.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.