Soijamaito ja kahvi
Moi,
Nyt haluan ensimmäisenä kiittää teitä kaikkia maitovinkeistä maidottomaan ruokavaliioon. Monta mielenkiintoista makua on vielä tutustumatta mutta kahvimaitona Alpron kevyt soijajuoma taitaa tulla pysyäkseen. Se joka teistä mainitsi että on käyttänyt tavallisen maidon sijasta soijaversiota vain paremman maun vuoksi, oli kyllä aivan oikeassa. Minun ensimmäinen ajatus oli että tämähän maistuu aivan kahvilatuotteelle! (ja sanottakoon että kahvina on joku Lidlin tatjouspaahto 1,99€…).
Se että onko soija päivittäin käytettynä hyväksi on sitten asia erikseen. Minähän en välttele soijatuotteita, tai oikeastaan mitään muitakaan tuotteita (paitsi juuri nyt maitoa) vaikka väitteitä ja tutkimuksia olisikin soijan epäterveellisyyttä koskien. Yhtälailla (ellei enemmän) soijalle löytyy myös väitettyjä terveysvaikutuksia. En ole enää ihan varma kirjoitinko vai ajattelinko vain ääneen että tutkimustietoa tuntuu löytyvän jokaista mielipidettä tukemaan ja jos kaikkea tahtoisi uskoa, ei mitään voisi syödä. Senverta kuitenkin esimerkiksi tämän soijan parjattu maine tuolla taustalla minullakin kummittelee että päivittäinen käyttö epäilyttää vaikka kyse onkin vain pienistä määristä.
Maidottomuutta on turha muutoin vielä hehkuttaa sillä kokemusta on vasta niin pieneltä ajalta. Ylitsepääsemättömän vaikeaksi en ainakaan tässä vaiheessa ole vielä elämääni kokenut ja käsittääkseni kaupasta löytyy lähes jokaiselle maitotuotteelle korvaava kasviperäinen vaihtoehto. Lyhyellä kokeilujaksolla tuskin tarvitsee sen enempää tuttavuutta näihin tehdä mutta mikäli maidottomuus muuttuu elämäntavaksi niin uusia makuelämyksiä on varmasti luvassa..
Vuohenmaidosta tehty juusto on myös kokeilemisen arvoinen, jos vuohenmaito ruokavalioon käy 🙂
olenkin joskus sellaisella herkutellut ja oli todella hyvää!
Jos kauraa pystyt syömään niin suosittelen ehdottomasti kauramaitoa kahvin kanssa! Jotenkin pehmeämpi maultaan ja koostumus on parempi 🙂
kauramaito oli ensimmäinen kokeiluun päässyt ”maito” mutta minun makuuni (eikä kyllä kahviinikaan kun heraieksi meni) se kokeilu ei toiminut. Tosin näisäkin on varmaan merkeissä eroja. Sellaisenaan oi minusta kyllä ihan hyvää eikä kaura maistunut mitenkään läpi.
Minä tein muutama päivä sitten vegaani tuorejuustoa, josta tuli todella hyvää. Resepti on todella simppeli ja juusto säilyy jääkaapissa 7-10 päivää. Resepti löytyy blogistani
Ihanan kuuloinen ja niin helppotekoisenoloinen että jopa minä voisin onnistua! Kiitos miljoonasti 🙂
http://ruohikolla.blogspot.fi/2010/07/soijamyytit-tyrmataan.html
Tuossa, jos kiinnostaa lukea soijasta.
Kiitos, aina kiinnostaa 🙂