Hae
My Project Is Me

Soijamaito ja kahvi

Moi,

Nyt haluan ensimmäisenä kiittää teitä kaikkia maitovinkeistä maidottomaan ruokavaliioon. Monta mielenkiintoista makua on vielä tutustumatta mutta kahvimaitona Alpron kevyt soijajuoma taitaa tulla pysyäkseen. Se joka teistä mainitsi että on käyttänyt tavallisen maidon sijasta soijaversiota vain paremman maun vuoksi, oli kyllä aivan oikeassa. Minun ensimmäinen ajatus oli että tämähän maistuu aivan kahvilatuotteelle! (ja sanottakoon että kahvina on joku Lidlin tatjouspaahto 1,99€…).

raakakaakaosta valmistetussa suklaassakaan ei ole maitoa

raakakaakaosta valmistetussa suklaassakaan ei ole maitoa

Se että onko soija päivittäin käytettynä hyväksi on sitten asia erikseen. Minähän en välttele soijatuotteita, tai oikeastaan mitään muitakaan tuotteita (paitsi juuri nyt maitoa) vaikka väitteitä ja tutkimuksia olisikin soijan epäterveellisyyttä koskien. Yhtälailla (ellei enemmän) soijalle löytyy myös väitettyjä terveysvaikutuksia. En ole enää ihan varma kirjoitinko vai ajattelinko vain ääneen että tutkimustietoa tuntuu löytyvän jokaista mielipidettä tukemaan ja jos kaikkea tahtoisi uskoa, ei mitään voisi syödä. Senverta kuitenkin esimerkiksi tämän soijan parjattu maine tuolla taustalla minullakin kummittelee että päivittäinen käyttö epäilyttää vaikka kyse onkin vain pienistä määristä.

Maidottomuutta on turha muutoin vielä hehkuttaa sillä kokemusta on vasta niin pieneltä ajalta. Ylitsepääsemättömän vaikeaksi en ainakaan tässä vaiheessa ole vielä elämääni kokenut ja käsittääkseni kaupasta löytyy lähes jokaiselle maitotuotteelle korvaava kasviperäinen vaihtoehto. Lyhyellä kokeilujaksolla tuskin tarvitsee sen enempää tuttavuutta näihin tehdä mutta mikäli maidottomuus muuttuu elämäntavaksi niin uusia makuelämyksiä on varmasti luvassa..

01c9da6f52e7729a0d79de87e6213fe382149827e1

Ihanat ystävät ja mieletön kotisalaattibuffet  broilerila ja halloumijuustolla


011f42028168902776343adf40929fe4b43f4c45c6

halloumin poisjäänti ei haitannut, oli herkkua


0196d93d23051c722b7808a160b0d4e1e012080530

ja jos joskus oikein tiukille menee niin onhan näitä ”juustoja”kin olemassa,,

 

8 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Vuohenmaidosta tehty juusto on myös kokeilemisen arvoinen, jos vuohenmaito ruokavalioon käy 🙂

 2. Nici kirjoitti:

  Jos kauraa pystyt syömään niin suosittelen ehdottomasti kauramaitoa kahvin kanssa! Jotenkin pehmeämpi maultaan ja koostumus on parempi 🙂

  • jennie kirjoitti:

   kauramaito oli ensimmäinen kokeiluun päässyt ”maito” mutta minun makuuni (eikä kyllä kahviinikaan kun heraieksi meni) se kokeilu ei toiminut. Tosin näisäkin on varmaan merkeissä eroja. Sellaisenaan oi minusta kyllä ihan hyvää eikä kaura maistunut mitenkään läpi.

 3. Kati kirjoitti:

  Minä tein muutama päivä sitten vegaani tuorejuustoa, josta tuli todella hyvää. Resepti on todella simppeli ja juusto säilyy jääkaapissa 7-10 päivää. Resepti löytyy blogistani

  • jennie kirjoitti:

   Ihanan kuuloinen ja niin helppotekoisenoloinen että jopa minä voisin onnistua! Kiitos miljoonasti 🙂

 4. Anna kirjoitti:

  http://ruohikolla.blogspot.fi/2010/07/soijamyytit-tyrmataan.html
  Tuossa, jos kiinnostaa lukea soijasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.