Hae
My Project Is Me

Paljonko painan – vastaus kysymykseen ja ajatuksia aiheen vierestä

Paljonko painan, on ollut blogin kantava kysymys aina sen alkumetreistä alkaen. Se oli sitä aikaa, kun taisin puhua vielä laihduttamisesta ja painopäivitys tuli aina viikoittain. Sanana laihduttaminen on lähes kadonnut sanakirjasta ja oikeastaan hyvä niin ja vastineeksi sen tilalle on tullut paljon laajempikäsitteinen elämäntapamuutos.

Toisaalta, en itse ole koskaan (tai ainakaan blogihistoriani aikana) ole ajatellut laihduttamistakaan dieettinä – vaan nimenomaan osana elämäntapamuutosta. Laihduttaminen on tarkoittanut sitä elämäntapamuutoksen osa-aluetta, missä paino putoaa niiden uusien opeteltavien elämäntapamuutosaskeleiden seurauksena. Ja kanssani saa siis olla myös eri mieltä mutta jos laihduttamisesta olen puhunut niin tiedoksi että tätä olen sillä tarkoittanut ja tarkoitan edelleen. Dieetit ovat sitten asiansa erikseen.

Kurkkaa ihmeessä myös aihetta aiemmin käsittelevä postaukseni:

Laihduttaminen – dieetti vai elämäntapa

Niin, siis paljonko painan

Sittemmin tietoa siitä paljonko painan, on seurattu milloin verkkaisemmin ja milloin aktiivisemmin. Monesti kuulee puhuttavan siitä ettei vaakalukeman seuraaminen kannata. Uskallan olla tästäkin hieman eri mieltä. Minä ajattelen että vaaka voi parhaimmillaan tuottaa onnistumisen ja ilon tunteita sekä kasvattaa siten motivaatiota jatkaa niiden tehtävien muutosten äärellä. Tärkeää on kuitenkin että se vaaka ei ole ainoa näitä tunteita tarjoava mittari vaan vaa’an lisäksi iloa tuottaa myös moni muu asia. Ja jos tuntuu, että vaakalukema aiheuttaa ahdistusta tai se ei kiinnosta, ei sitä kannata seurata ollenkaan sillä välttämätöntä se ei todellakaan edes laihduttajalle ole. (Ja kyllä, käytin sanaa laihduttaja nyt aivan tarkoituksella).

Täältä löydät aiheesta lisää kun olen pohtinut että
kannattaako vaakalukemaa seurata

 

 

Ja juuri tästä syystä en itsekään ole painoa aina seurannut, edes silloin kun olen painoa pyrkinyt pudottamaan. Sitten on ollut myös niitä ajanjaksoja, kun se (vaakalukema) ei ole edes kiinnostanut. Ja nyt, en itseasiassa edes tiedä kuinka pitkään aikaan, ei meillä ole ollut edes toimivaa vaakaa. Se ei vaan ole tuntunut olevan tarpeellista enkä siis rehellisesti tällä hetkellä tiedä paljonko painan.

Senverta kuitenkin tiedän että viimeisimmässä kehonkoostumusmittauksessa (helmikuussa) paino on ollut 67,8kiloa (pituutta noin 162cm). Ja lukema on suunnilleen saman verran kuin missä se on ollut muistini mukaan jo pitkään enkä usko että se on tässä viime aikoina erityisesti mihinkään suuntaan muuttunut. Eli jotakuinkin senverta varmasti painan mutta vaakaa ei kotoota löydy edelleenkään.

2 kommenttia

  1. Henri kirjoitti:

    Heippa! Kiitos taas erittäin rehellisestä ja kokonaisuudessaan silmiä avaavasta kirjoitukesta.

    Laihduttaminen on sinällään kadonnut sanakirjasta joka on tosiaan enemmän kuin hyvä asia! Sinällään uskallan kyllä olla eri mieltä siitä ettetkö olisi ollut dietillä blogisi aikana. Varmasti olet yrittänyt ottaa niitä hyviä ajatuksia ja tapoja mukaasi laihdutus aikoinasi mutta kyllä niistä on luettavissa myös se että paino ja miltä näytät ovat olleet ne ykkös asiat!

    Sillä on myös ollut omalla tavallaan hieno lukea ja seurata matkaasi koska näistä uusimmista päivityksistä on jo pitkän aikaa pystynyt lukemaan sen että tosiaan et enää nykyään stressaa painosta vaan olet siirtynyt vahvasti sitä tärkeämpää kohden että kuinka oikeasti itse jaksat ja voit!

    Paino ja siihen liittyvät asiat ovat olleet tietysti blogisi kantava voima aina ja sitä kautta itsekkin blogisi löytäneenä ymmärrän että haluat kertoa painosi. Itse kuitenkin olen mielummin lukenut asioista jotka ovat sen painon takana. Eli juuri noista kehonkoostumus mittauksista jotka kertovat mistä se paino ja kroppa koostuvatkaan kuin myös siitä jokapäiväisestä arjesta jolla saat ne huimat tulokset hankittua / pidettyä.

    • myprojectisme kirjoitti:

      Heippa ja kiitos kivasta kommentistasi, mikä kannustaa jatkossakin kirjoittamaan sekä aiheesta että aiheen vierestä. Ja vaikka fokus koko blogihistorian samassa onkin ollut, niin kuten kirjoitettu ovat ajat muuttuneet. Ja hyvä että se näkyy myös minun tekstejä lukiessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *