Hae
My Project Is Me

Voiko treenivaatevalinnalla vaikuttaa treenitulokseen

Moi,

Te jotka olette matkaani seuranneet, olette ehkä huomanneet, etten pahemmin koreile vaatteilla. Suurin osa oman vaatekaappini sisällöstä on käytettynä ostettuja eikä siellä pahemmin mitään merkkituotetta vilku. Sama tarina pätee treenivaatteisiinkin mutta niiden osalta on jonkinlainen kehityskaari kuitenkin nähtävissä. Treenivaatteistani on nimittäin nyt jo jonkun aikaa löytynyt se ensimmäinen merkkituote, eli Betterbodies:n treeenitoppi.

Kun aikanaan treenit aloitin, oli yläosana aina joku perustoppi, joka useimmiten oli poistunut varsinaisesta käyttövaatevalikoimastani joko huonon kuntonsa tms. vuoksi. Treenivaate oli siis joku vanha kauhtunut t-paita. Jossain vaiheessa tsemppasin sen verta että saatoin ostaa treenikäyttöön jonkun topin ja tällä kaavalla edettiin pitkään. Nämä treenivaatteet eivät varsinaisesti ollut treenin tarkoitettuja, mutta ajoivat omasta mielestäni asiansa siinä missä mikä tahansa muukin.

2012-10-17 07

IMG_4087

Jossain vaiheessa, vaatekaappiin alkoi hiljalleen tulla treenaamiseen tarkoitettuja vaatekappaleita. Niiden tekniset ominaisuudet eivät välttämättä olleet parhaita mahdollisia mutta materiaali oli parempaa eli kuivui nopeasti ja/tai ei tuntunut kostealta edes hikoillessa. Edelleenkään ei puhuta välttämättä mistään merkkituotteista vaikka jokunen vähän parempi tuotemerkkikin sekaan toisinaan mahtui/mahtuu.

kuva 1(8)

kuva 4(4)

kuva(3)

No nyt, olen ostanut sen ensimmäisen BB-topin, enkä ole mitenkään myyty sen erinomaisuudesta mutta.. Mutta sen verta turhamainen taidan olla että olihan se nyt kiva pukeutua tähän. Heti oli jotenkin ryhdikkäämpi ja ”ammattimaismpi” treenifiilis. Eihän nyt tällaiseen vaatteeseen pukeutuvan sovi himmailla salilla.

kuva 3(5)

Vastapainoksi päätin joku päivä käydä treenissä ilmaisessa mainos t-paidassa. Hyvin se treeni sujui siinäkin mutta joudun myöntämään että kivemmin se olisi saattanut sujua jossain muussa vaihtoehdossa.

kuva 1(7)

kuva 2(7)

Itse viihdyn nykyään ehkä parhaiten treenivaatteissa. Tunnen oloni niissä kotoisaksi. Pidän siitä miten ne (tai ainakin osa niistä) korostaa joitain osa-alueita. Pidän siitä miten hyvin ne istuvat päälle (päinvastoin kuin kaapistani tällä hetkellä löytyvät yhdetkään farkut). Ehkä siksi haluan jollain tasolla panostaa tähän osa-alueeseen enemmän ja olenkin tänään (jälleen kerran) haaveillut ties mistä Bodyactionin nettisivuilta löytyvistä ihanukksista. Onko kyse turhamaisuudesta, jos haluaa salilla ”koreilla vaatteissa”? Entä jos tämä turhamaisuus, eli kivannäköiset vaatteet motivoikin parempiin tuloksiin?  Mitä te olette mieltä; Minkälaisissa vaatteissa te treenaatte? Oletteko te huomanneet vastaavanlaista evoluutiota vaatevalinnoissanne?

10 kommenttia

 1. vasta-alkaja kirjoitti:

  Moi 🙂 ensimmäisenä kiitos inspiroivasta ja totuudenmukaisesta blogista. On kiva seurata blogia, jossa myös kerrotaan rehellisesti ne ”epäonnistumiset” ja retkahdukset, niitä kun tulee kaikille.
  Ja treenivaatteista.. aluksi käytin salilla college-housuja kun ei ollu sali/juoksuhousuja. Ne oli hyvä vaihtoehto niin kauan kun ei tiennyt muusta. Jälkeenpäin ajateltuna ne on tosi ällöttävät, hiostavat ja näyttää rumalta,salilla kun peilejä ei voi välttää. Vrt jos on treenitrikoot, ne hengittää,istuu,pysyy päällä, Ei valu. Kun ei tarvi jatkuvasti korjailla niin aika kuluu siinä missä sen pitääkin, eli raudan nostamisessa,ei housujen 😉 ja treenipaita on hyvä, jos se istuu,hengittää eikä napa näy jos kädet nostaa ylös. Harvoin vanha kulahtunut t-paita on sellainen. Vrt. Treenaamiseen tarkoitettu toppi.. ei varmaan edes tarvi selittää eroja!! 😀
  Eli siis sillä todellakin on vaikutus treeniin!

  • jennie kirjoitti:

   Tässäpä sitä asiaa tulikin, eikä todellakaan tarvitse selitellä eroja sen enempää 😀 On muuten himpan verran ärsyttävää jos on päällä sellaiset vaatteet, joita saa kokoajan nykiä johonkin suuntaan kun eivät pysy paikallaan siinä missä pitäisi – merkistä riippumatta.

 2. -E- kirjoitti:

  Mun treenit vaatteet on kokenut saman evoluution, joskaan tuonne beterbodies vaatteisiin asti en ole päässyt 😀 Tällä hetkellä treeni vaatteet koostuvat teknisistä topeista ja t-paidoista sekä trikoista, mutta merkillä ei ole ollut väliä. Itse kanssa viihdyn treenivaatteissa ja niisä on syystä tai toisesta itsevarma olo. Pitäisiköhän kokeilla merkkivaatteita, josko vielä toisivat lisä puhtia 😀 Olen täysin samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, että treeni sujuu huomattavasti paremmin kun ei tarvitse keskittyä vaatteisiin.

  • jennie kirjoitti:

   ehkäpä 😉 joskaan en tiedä että voisinko itse lähteä salille päästä varaisiin vaikkapa BB:hen tai SD:hen pukeutuneena.. se olisi jo jotenkin liikaa.. ehkä.

 3. Nimetön kirjoitti:

  Itse huomasin saman ostaessani ensimmäiset BB:n pitkät treenihousut. Vuosia (!) olin käyttänyt ”normi” vaatteita, eli puuvillaa paidan ja housun muodossa, ennen kuin mietin että pitäisikö alkaa panostamaan vaatteisiin kun siellä salilla hillutaan 5x viikossa. Myönnetään, nuo treenivaatteiksi suunnatut on paljon miellyttävämmät päällä ja antoivat itselle mielettömän boostin treenaamiseen. Juuri tuo mainitsemasi asiat, kun ne tosiaan korostavat, minullekin tuovat tietynlaisen ryhdin treenaamiseen ja tietty näyttävät kivalta peilistä katsoessa. 🙂

 4. iive kirjoitti:

  Mulla ei ole treenivaatteessa niinkään tärkeää mikään merkki tms. vaan se miltä se tuntuu (ja näyttääkin) päällä. Jos koko ajan tuntuu että housut on huonosti tai paita nousee, niin noup. jääpi pitämättä kuten mulla on käynyt better bodiesin housuille. Vaikka kuinka olis kivan näköiset niin eipä paljon auta jos on huono fiilis. Ja se vaikuttaa heti treeniin.

  Teknisillä vaatteilla tykkään treenata, ihan vaan siksi että tuntuuvat kivemmilta päällä. Mutta käytössä on todella paljon esim. sportsdirectiltä ja lidlistä ostettuja vaatteita. Toimii ihan yhtä hyvin kuin THE salivaatteet.

  iive
  voimaahoitsulle.blogspot.fi

  • jennie kirjoitti:

   BB_n vaatteista olen kuullut muutamalta muultakin samaa vaikka materiaalia ja sen kestävyyttä kiitelläänkin. Lyhytselkäisenä treenitopin pituss ei itselle ole ongelma ja tykkäsinkin tuosta istuvuudesta äärettömästi (ja okei, ehkä vähän myös merkistäkin..). Kallis ei todellakaan kuitenkaan aina tarkoita laatua, eikä hinta ole suinkaan ainoa riteeri sillä monessa merkissä on valitettavasti materiaali heikkolaatuista ja nimi maksaa enemmän kuin laatu. Tässä vaiheessa käännyn mieluummin hyväksi havaitun Lidlin toppini puoleen 😉

 5. anna kirjoitti:

  Miun mielestä tää on tosi kakspiippunen juttu. Merkillä ei niinkään ole väliä, kunhan vaate on päällä hyväntuntuinen ja mukava. Ja tuo mukavahan voi sitten tarkoittaa eri yhteyksissä eri juttuja: salille tykkään laittaa päälleni nimenomaan treenitopin, mutta sillä ei niin ole väliä onko se ostettu Nikelta vai Lidlistä. Mutta hirveet traumat on kyllä siitä, kun joskus yläkoulu-lukioaikoina jumppasin telttamallinen puuvillateeppari päällä, ja kun yhtään alkoi tulla hiki niin samalla tuli myös tuskanhiki… 😀

  • jennie kirjoitti:

   Tuo on kyllä ihan totta.. Oon ollut äärettömän tyytyväinen myös mun Lidlistä ostamaani treenipaitaan, joka edelleen ajaa asiansa lukuistenkin käyttökertojen jälkeen. Kun ekaa kertaa (!) käin vajaa kuukausi sitten Bodyactionilla ja pääsin hipelöimään oikeita ”merkkivaatteita” niin osassa niistääkin huomasi selkeästi panostuksen materiaaliin ja kankaan jämäkkyyteen kun toisissa se ei tosiaan eronnut vaikka tuosta mainitusta Lidlin topista sen enempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.