Hae
My Project Is Me

kesäkuun mitat

Moi,


Taas on kulunut yksi kuukausi ja ajatukset ovat joka kerta samat: Miten kaikki menikin niin äkkiä? Toukokuun mittauspäivänä en oikein ollut onneissani sillä alle sattui aikamoinen off-viikko vappuineen ja kaikkineen. Nythän vastaavanlaista tilannetta ei onneksi ollut vaan viime viikko sujui siinä missä mikä viikko tahansa. Oikeastaan koko kuukausi sujui melko tasaisissa merkeissä vaikka toki silloin tällöin jotain pientä erikoisuutta olikin. Toukokuun aikana taisin myös ensimmäistä kertaa onnistua ”täyden kympin hölkkälenkillä” eli kymmenen kilometriä hölkkää putkeen. Siitä alkaen olen pyrkinyt tähän kerran viikossa.

Viime viikon liikuntapäiväkirja näytti seuraavanlaiselta

MA       sali (alakroppa), lenkki vaunujen kanssa
TI         sali (yläkroppa), lenkki vaunujen kanssa
KE        intervallijuoksu juoksumatolla, lenkki vaunujen kanssa
TO        sali (yläkroppa), lenkki vaunujen kanssa
PE        sali (alakroppa)
LA         –
SU        lenkki vaunujen kanssa, hölkkälenkki ilman vaunuja

Kesäkuun mitoissahan tulee myös kuluneeksi vuosi siitä kun ensimmäistä kertaa nämä tulokset olen julkisesti myöntänyt ja tähän blogiin kirjannut. Palaan vielä erillisen postauksen kanssa tapahtuneeseen muutokseen mutta koska haluan pitää tämän puhtaasti kuukausimittoihin perustuvana ja vertailuna edelliseen kauteen, en sitä tähän samaan tosiaan lisää. Tämän vuoksi olen tavanomaista kiinnostuneempi tuloksista, jotka siis ovat seuraavanlaiset


Paino:                                             53,9kg   –2,3kg

Vyötärö:                                          67cm     -3,0cm

Navanympärys:                               75,5cm   -4,5cm

Lantio:                                            79cm     -4,0cm

Vasen reisi                                      49cm

Oikea reisi                                       50cm

Rasvaprosentti:                              20,4%    -0,2prosenttiyksikköä

Todettavahan se on, olen tyytyväinen, joskaan en yllättynyt. Lukujen odotinkin olevan pienemmät sillä tosiaan edelliskerralla alle sattui tavanomaisesta täydellisesti poikkeavat pari viikkoa. Näillä luvuilla on hyvä jatkaa kohti kesää. Alla vielä tosiaan kuvaa nykytilanteesta

Jonkinverran tuo vyötärö tuntuu palautuneen (=kaventuneen) sen jälkeen kun tosiaan lopetin kylkitaivutusten tekemisen. totesin tosiaan siis jokin aika sitten taaksepäin vertaillessani itseäni hoikimmillani ja sillä hetkellä, että vyötäröä ei enää ollut. Muistan jostain lukeneeni että mikäli tällaiseen vyötärönkatoamiseen on taipuvainen, kannattaa kylkitaivutukset unohtaa saliharjoittelusta kokonaan. Tein työtä käskettyä ja hyvä niin.  Heinäkuun lukuja odotellessa 😉

15 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Näytät todella hyvältä :)Jäin miettimään tuota kylkitaivutus asiaa… eli kylkitaivutuksia tehdessä tulee lihasta, jolloin vyötärö katoaa, ymmärsinkö oikein?

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos 🙂 Tuosta kylkitaivutusasiasta en tosiaan osaa sanoa kuin lukemani (ja kokemani) verran. Eli väittävät että treenatessa isoilla vastuksilla kylkitaivutuksia, suoristaa kasvava lihas naisellista vvyötäröä. Tämä siis koituu ”ongelmaksi” vain jos selkeää vyötäröä ei muutoinkaan tunnu olevan. Itse huomasin tämän asian verratessani omia kuviani kaikkein hoikimmillani sekä nykytilanteessa. Varmasti myös muuta muutosta ja vaikuttajaa taustalta löytyy mutta ensimmäisenä mieleeni muistui tämä yksittäinen fakta, joka ainakin minun ajatusmaailmassani on ihan järkeenkäypä selitys. Lihashan se on vatsalihaskin ja yhtälailla kasvaessaan vaatii tilaa aiempaa enemmän. Eriäviä ajatuksia otetaan myös vastaan :DKilometrivastauksen jälkeen, ymmärsit siis aivan oikein.

  • Anonymous kirjoitti:

   Hyvä, kun otit tämän esille 🙂 Enpä ole koskaan asiaa ajatellut!

 2. Haaskalintu kirjoitti:

  Voi vitsi miten mahtavalta näytät! Kyllä on todellakin rankka työ tuonut tulosta, ei voi kuin katsoa kateellisena ja toivoa (=tehdä asialle jotain), että itsekin vielä jonain päivänä… 🙂

  • jennie kirjoitti:

   No ehdottomasti jonain päivänä, ja olethan jo puolivälissä matkaa menossa – hyvä sinä!

 3. Julia hoo kirjoitti:

  Upea vatsa ! En tiedä oletko postannut aiheesta, mutta olisi kiva kuulla miten lähipiirisi on suhtautunut noin huimaan muodonmuutokseen mitä olet vuoden aikana kokenut. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   En itseasiassa ole aiheesta ainkaan sellaisenaan koskaan kirjoittanut, joten kiitos vinkistä. Kiitos myös kehuista 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  mitä ne kylkitaivutukset tarkkaan tarkoittaa, millaista liikettä? :O

  • jennie kirjoitti:

   Esimerkiksi liike jossa siis seisot lantionlevyisessä haara asennossa, kädet suorina alaspäin. Pyrit kurottamaan kädellä kohti saman puolen jalkaa ilman että lantio liikkuu ja nostat takaisin. Tähän toki lisättynä vielä paino kurottavassa kädessä mutta voit kokeilla ihan yhtälailla ilman painoa liikerataa.

 5. Anonymous kirjoitti:

  kuinka pitkä olet? 🙂

 6. Anonymous kirjoitti:

  hei haluusiksä antaa mulle sähköpostina jotain neuvoja haluaisin saada samanlaisia tuloksia! 🙂 krisuuu@hotmail.fi

  • jennie kirjoitti:

   Anteeksi, tämä meni minulta jotenkin ihan ohitse. Laitan sinulle sähköpostia viikonlopun aikana 🙂

 7. Anonymous kirjoitti:

  Moii hieman myöhässä täällä kirjottelen mut iha tuli kunnon hymy huulille ku näin sun tulokset!!! Itsekki yritän nyt kuntoon päästä kesäksi mun ongelma kohdat on reidet ja jenkkikset et oisko sul mitään neuvoja ja salille en valitettavasti pääse apua tarvitsen kipeästi!!! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ainakin olet hyvissä ajoin liikentessä, se on jo iso plussa! Ei minulla mitään salaisuutta ole, jolla tuosta turhasta rasvasta pääsi eroon. Kaikki on tietysti täällä blogin puolellakin kerrottuna pitkän kaavan mukaan mutta1. Ruokavalio – eli siistii sieltä kaiken turhan. Kiinnittää huomiota että saa tarpeeksi eri ravintoaineita ja erityisesti sitä proteiinia. Kun syö tarpeeksi paljon, tarpeeksi usein ja tarpeeksi laadukkaasti tarpeeksi pitkän ajan – huomaa muutoksen paitsi ulkonäössä myös omassa jaksamisessa. 2. Säännöllinen liikunta. Ihan sama mikä se laji on kunhan sitä tekee tarpeeksi usein. Isoimman työnihän itse tein kävelemällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.