Hae
My Project Is Me

Mitä synnärillä oikeasti kannattaa olla mukana

Vaikka tästä ei mitään varsinaista äitiysblogia olekaan tulossa, niin aiheesta varmasti jonkin verran kirjoituksia tulee julkaistua. Nyt puhutaan sairaalalaukun sisällöstä, eli mitä pakata matkaan mukaan kun synnytyksen aika koittaa.  Muistan itse aikanaan esikoisen kohdalla miettineeni ja jopa lukeneeni aiheesta ja samalla tavalla toimii varmasti moni ensisynnyttäjä. Toki, tarpeet ovat jokaisella henkilökohtaisia ja jokainen pakattu kassi on oikeanlainen. Luulin, että kolmannella kerralla olisin osannut huomioida jo kaikki asiat mutta jotain jäin silti kaipaamaan, nimittäin tuoreita, raikkaita, hedelmiä. Onneksi minut pelastettiin ja sain kotoa avokadoa sekä greippiä.

IMG_0338

Toinen mitä olisin ehkä kaivannut olisi ollut kahvi ja/tai tee. Ainakaan meidän osastolla ei ollut tarjolla kahvia kuin aamuisin ja ainoana teelajina oli earl grey. Ehkä olen vain ronkeli mutta olisin kaivannut vaikka vihreää teetä.  Toki, sairaalasta yleensä löytyy myös kahvio tarjottavineen, jossa minäkin kävin iltapäiväkahvilla naistenpäivän kunniaksi.

IMG_0371

Tarjolla oleva ruoka on melko hiilihydraattipainotteista ja itse koin myös protskupatukat näppäräksi varaksi ja proteiinilisäksi. Samoin oma vesipullo oli kovassa käytössä jatkuvan vesilasin täyttämisen sijaan.

P1160716

Muutoinhan maalaisjärjellä pärjää pitkälle ja olennaista on että matkasta löytyy

 • puhtaat vaatteet kotiinlähtöä  varten sekä itselle että vauvalle
 • kännykkä, kamera ja laturit
 • hammasharja ja hammastahna (sekä ehkä muita hygieniatarvikkeita – myös kuivashampoo saattaa olla kova juttu)

Sairaalasta itsessään löytyy siellä oloajalle vaatetta, pyyhettä ja muuta tarvittavaa (vauvalle vaipat, siteitä jälkivuotoa varten jne).

mitä ihmiset ovat ennen älypuhelimia tehneetkään sairaalassa makoillessaan?

mitä ihmiset ovat ennen älypuhelimia tehneetkään sairaalassa makoillessaan?

Tuleeko muilla mieleen vielä jotain, mitä ilman ei olisi pärjännyt tai mikä olisi ainakin helpottanut omaa ajankulua?

3 kommenttia

 1. Eea kirjoitti:

  Imetysliivit ja liivinsuojukset.

 2. Johanna kirjoitti:

  Riippuu varmaan sairaalasta. Itse synnytin NKL:lla ja ensimmäisestä kerrasta viisastuneena ottaisin mukaan oman imetystyynyn, omia vaippoja + puhdistuliinoja vauvalle (näitä ei ollut huoneissa ja jotenkin tuntui että niitä piti käydä kerjäämässä kansliassa :D) Vauvalle omia vaatteita, muutenkin kuin kotiinlähtövaatteet, oma rintapumppu. Laksatiiveja, peräpuikkoja. (tarjolla olleet luumut auttoivat vähän asiaa 😀

 3. sanna kirjoitti:

  Mulla oli onneksi Taysissa kyllä telkkari omassa huoneessa ja sellaine löytyi kyllä sitten aulastakin! 🙂 Ja kahvia sai keittää itselleen niin paljon kun halusi! Myös imetystyyny ym muut löytyivät multa huoneestani. Ja sairaalan rintapumppuhan oli onneksi järjettömän tehokas! Muutenkin kyllä taysissa oli todella hyvä valikoima kaikkea mitä tarvitsi luumunektariinista alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.