Hae
My Project Is Me

Kick it up a notch

Moi,

Tuossa alkuviikosta tuskastelin lumen tuomaa lisärankkuutta kävelylenkkeihini ja tällä hetkellä se on ihan taaksejäänyttä elämää. Lumi tuli ja lumi meni. Jäin kuitenkin miettimään tuota intensiteetin lisäämistä treeniin, noin yleisesti.

Joskus, ja erityisen usein laihduttaessa tai treenatessa määrätietoisesti kuntoa paremmaksi, on astuttava pois omalta mukavuusalueelta. Vanhat huonot ruokailutottumukset joutuvat jäädä uusien, tervellisempien, tapojen jalkoihin ja lenkille täytyy alkuun vääntäytyä puolipakolla kun edelliskerrasta on vierähtänyt jo hyvä tovi. Juuri tämä tekee aloittamisesta aina yhtä vaikeaa.

Kun alkukauhistuksesta on päästy askel edemmäs, huomaa että muutokset ovat olleet hyvästä eikä vanhoja paheita enää edes osaa kaivata. Pikkuhiljaa kroppa alkaa vaatia säännöllistä liikuntaa ja siinä vaiheessa sitä huomaakin että koko touhuhan on itseasiassa aika mukavaa.

Jos liikkuu laihtuakseen/ kasvattaakseen kuntoa/ kasvattaakseen lihaksia on edessä väistämättä jossain vaiheessa astuminen epämukavuusalueelle uudelleen. Ihmiskropalla on ikävä tapa tottua tietyntyyppiseen rasitustasoon ja suoritua tästä tehtävästä mahdollisimman vähällä energiankulutuksella. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä että kaloreita ja rasvaa palaa vähemmän kuin ensimmäisillä treenikerroilla. Nämä ovat niitä hetkiä kun treeni alkaa oikeastaan tuntua vähän liiankin mukavalta ja ylenpalttinen hikoilu ja hampaidenkiristely on jäänyt taakse. Ehkä hieman liioiteltuna, mutta siis kyllä tehokkaan treenin pitää tuntua joltain muultakin kuin turistikävelyltä Kanarian rannikolla.

Jotta siis voidaan maksimoida treenistä irti saatavissa olevat hyödyt täytyy omaa liikuntaohjelmaa muuttaa aina silloin tällöin. Uskaltaa yrittää niillä isommilla vastuksilla. Uskaltaa yrittää kävellä vielä hieman rivakammin. Uskaltaa yrittää ylittää omat rajansa, siitähän kaikesta on loppupeleissä kysymys; Uskalluksesta yrittää.

Lisätehoa tuova muutos voi olla myös ihan pieni, kuten itse tuossa kerran huomasin. Alla on muutama ihan perus liike vatsalle, joissa pienellä kikkailulla saa tuntuvia tuloksia. Ylempi kuva kummassakin on tämä tehokkaampi versio ja alla saman liikkeen perusliike.

Sen sijaan että pitäisit perusrutistuksessa koko jalkapohjaa maassa, kokeileppa ensikerralla pitää vain päkiää (siis varpaat maassa ja kannat irti). Ottaa kummasti enemmän alavatsaan.

Samoin alavatsaa treenatessa saa kummasti tuntumaa enemmän kun nostaa myös hartiat ylös maasta.

Kaikenkaikkineen siis tahdon sanoa meille kaikille että joskus täytyy vain uskaltaa ylittää itsensä. Yrittää hieman enemmän; yrittää hieman rankemmin. Ja kun siihen pystyi tänään, pystyy siihen myös seuraavalla kerralla. Juuri näillä onnistumisilla, omien rajojen ylittämisillä, luodaan sitä positiivista energiaa ja voimavaroja jaksaa jatkaa eteenpäin.

2 kommenttia

  1. Tavallinen tyttö kirjoitti:

    Sun blogi on niiiiiin motivoiva! 🙂 Et miten ns pienillä jutuilla pääsee normaalipainosta ja -kropasta tollasee mielettömään kroppaan!! 🙂

  2. jennie kirjoitti:

    Kiitokset sinulle Tavallinen tyttö. Varsinkin kun puhutaan normaalipainon sisällä laihtumisesta niin yleensähän ne muutokset ovat enää pienestä kiinni joten tsemppiä sinulle jatkoon hurjasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *