Hae
My Project Is Me

Ketoilijan suklaahippukeksit

Olen yrittänyt kerran viikossa kokeilla leipoa jotain ketogeenista keittiöoppia harjoittaen. Toisinaan leipomukset onnistuvat, toisinaan eivät. Epäonnistuneet kokeilut katoavat historiaan vähin äänin mutta maukkaimmat jaan julkisesti. Keksiviikon (hehheh, huomatkaa vitsikäs sanaväännös!) kunniaksi jaan herkullisten ketoilijan suklaahippukeksien reseptin

ketogeeniset suklaahippukeksit

Ketoilijan suklaahippukeksit (12kpl)

100g sulatettua voita

125g erytritolia

1tl  vaniljauutetta

1 kananmuna

170g mantelijauhoa

1tl  leivinjauhetta

½ tl ksantaania

¼ tl suolaa

90g tummia suklaahippuja/kaakaonibsejä

 

Laita uuni lämpiämään 180c. Sillä välin sekoita kuivat aineet keskenään poislukien suklaahiput. Vatkaa keskenään sulatettu voi ja erytritoli. Lisää voi-erytritoli seoksen  joukkoon vanilja sekä kananmuna. Vatkaa joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi sekaan suklaat, kevyesti käännellen.

Jaa taikina 12:een osaan ja muotoile palloiksi pellille ja litistä keksin mallisiksi. Paista 180c uunin keskitasolla noin 10min. Anna jäähtyä ennen syömistä.

ketoilian suklaahippukeksit

Suklaahippukeksit jäävät pehmoisiksi ja meillä maistuivat myös lapsille, eli läpäisivät tiukan makuraadin vaatimukset. Kaakaonibseistä lapset eivät tosin välittäneet mutta tummalla suklaalla (90%) tehdyt maistuivat ongelmitta vaikka eivät muutoin tummasta suklaasta välitäkään.

Kurkkaa ihmeessä myös tämä syntisen herkullinen ketoilijan suklaakakku-resepti.

2 kommenttia

  1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

    Minä olen aina rakastanut leipomista, mutta jostain syystä keton aloitettuani en ole montaakaan herkkua leiponut. Päivittäin syön yhden tummasuklaapalasen ja raejuustopannaria olen tehnyt, mutta siinäpä ne. Täytyy ehkä terästäytyä tässä(kin) asiassa. Olis hauska joskus nähdä myös ne epäonnistuneet versiot 😀

    • myprojectisme kirjoitti:

      Mutta sähän leivot koko ajan, et ehkä ketogeenisesti mutta muutoin. tai siltä musta ainakin tuntuu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.