Hae
My Project Is Me

Kerran vuodessa..

Moikka,Maanantai-iltana yllätin itseni iltalenkillä. Lähdin matkaan yksin, sillä pikkuinen sairastaa sellaista syysflunssaa että hän jäi suosiolla kotiin. Hetken harkitsin lähtisinkö juoksemaan mutta päädyinkin kaivamaan kävelysauvat esiin. Olen tainnut viimeksi sauvakävellä joskus reippaasti viime vuoden puolella.


Sauvakevlynhän kehutaan olevan oikein suoritettuna tehokas liikuntamuoto ja liikkeelle lähtiessäni mieleeni tulvi joku vuosi sitten kovan suosion saanut otsikko ”Hanna Pakarinen laihtui sauvakävellen”. Mielenkiinnosta, mittasin matkani keskinopeutta, joka oli tasan 7,0km/h. Tämä saattaa kuulostaa melko vähältä mutta kyllä minulle itselle ainakin tuli hiki ja hengästymistä tapahtui. Seuraavana päivänä mittasin nopeuttani ilman sauvoja ja tulos oli 6,9km/h. Vaunujen kanssa ehkä hidastuu vielä hivenen koska käsien liike jää vähäisemmäksi. Tulipahan muuten vain mieleeni että kyllä pikakävelijä pinkovat järjetöntä vauhtia, 15km/h!

6 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Minulla ainakin 7km/h on jo melkoisen ripeä tahti :)Sen nopeampi kävely on tosi rankkaa, tekee mieli ennemmin juosta. Olen lukenut, että todella reipas kävely on jopa kuormittavampaa kuin hölkkä, kun kävelyssä ei ole liikettä edistävää rullausta.Pikakävelijöillähän on aivan oma tekniikkansa, niin että liike suuntautuu ainoastaan eteenpäin, ei yhtään ylöspäin. :)T. Linda

  • jennie kirjoitti:

   Juu siis onhan pikakävely ja tavallinen sunnuntaikävely kaksi eri lajia. Eikä tosiaan tuon yli 7km/h tunnu maastossa pääsevän vaikka mitä yrittäisi ellei mukaan ota niitä juoksuaskelia.

 2. Anna kirjoitti:

  Sauvakävely on kyllä todella tehokasta, pitäisi itsekin useammin ottaa sauvat mukaan kävelylenkille, kun sellaiset kerran varastossa seisoskelevat :)Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, 7km/h on kyllä minullakin aika lähellä maksimikävelynopeutta, sen jälkeen siirryn jo hölkkään.

  • jennie kirjoitti:

   Niin, nyt se on taas ollut hieman ”unohduksissa” itsellänikin.. Tosin ehkä osittain olosuhteiden pakosta.

 3. Eli kirjoitti:

  En juurikaan kävele ulkona, mutta kuntosalilla juoksumatolla jos kävelen niin 6.5km/h on aika maksiminopeus tällä hetkellä ja 7km/h haluan jo hölkätä 😀 Joten reipas oli lenkkisi! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kyllä se tosiaan aika maksiminopeutta vaati.. Vielä en ole koskaan päässyt maastossa kävellen yli 7km/h vauhtiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.