Hae
My Project Is Me

Kahden viime viikon aikana

Tiedän että maanantaisin minulla on ollut tapana kirjoittaa painonpudotusprojektin etenemisistä. Koska en kuitenkaan ole päässyt viikkoon blogin äärelle, tuntuisi jotenkin typerältä heti edellisen postauksen perään kirjoittaa samasta aiheesta. Varsinkin kun haluan että blogini on muutakin kuin vain laihdutusta, vaikka se kantava voima edelleen onkin. Lisäksi, sitä edellisellä viikollakaan, kun en saanut aikaiseksi kuin kaksi postausta (viikkopaino ja yksi respeti) haluan nyt kirjoittaa jostain muusta.

kahden viime viikon aikana

 

Kahden viime viikon aikana blogi on ollut hiljaisempi

Kahden viime viikon aikana olen aikonut kirjoittaa blogia ihan yhtä aktiivisesti kuin tein tammikuussakin Jotenkin työpäivät ovat tuntuneet kuitenkin venyvän tai ainakin olevan niin intensiivisiä, etten yksinkertaisesti ole halunnut asettua enää koneen äärelle enää sen päätyttyä.

Olen myös ajatellut, että voisin kokeilla jälleen kirjoittaa aikaisin aamusta kuten joskus ennen vanhaan. Silloin se että on jo istunut koko päivän koneen äärellä ei olisi ongelma. Nyt kun pääsääntöisesti etätyöskentelen, enkä siis treenaa ennen työpäivän alkua, voisin aamut hyötykäyttää kirjoittaen. Tämä muutos tosin tarkoittaisi, että en voisi enää samalla tavalla tauottaa etätyöpäivääni ulkoilemalla kuten tähän saakka olen tehnyt.

Ulkoilu etätyöaikana on ollut kohdallani yksi merkittävä työssäjaksamista edistävä tekijä. On ollut hienoa lähteä nauttimaan raittiista ulkoilmasta ja jo mukavasti lämmittävästä kevätauringosta kesken kirkkaimman päivänpaisteen. Tietenkään aina tämä ei onnistu mutta useimmiten ja siitä mahdollisuudesta täytyykin olla kiitollinen työnantajalle. Ehkä tässäkkin on yksi syy, minkä vuoksi viimeiset viikot ovat tuntuneet niin intensiivisiltä: mahdollisuuksia työpäivän katkaisemiseksi on ollut tavanomaista vähemmän. Tänään kuitenkin pääsin jälleen perinteisemmin ulos keskellä päivää ja puolivitsillä mietinkin että mitenhän ikinä sopeudun taas takaisin toimistorutiineihin kun sen aika koittaa.

kahden viime viikon aikana

…olen liikkunut aktiivisesti

Kahden viime viikon aikana olen myös liikkunut aktiivisesti. Edelleen. Olen käynyt päivittäin kävelemässä ja tämän 1,5kk:n aikana, mitä vuotta 2021 on eletty, olen jättänyt vain yhtenä päivänä kävelylenkin välistä. En tiedä onko se ollut säännöllinen kävely vai orastava kevääntuntu mutta olen alkanut ottaa lenkeillä käydessäni myös muutamia juoksuaskelia. Minua pidempään seuranneet tietävätkin, että olen sesonkijuoksija ja juoksen vain auringonpaisteessa ja kesäisin, joten ehkä tuo kirkas sää on ollut osatekijänä tähän innostukseen. Vielä voidaan puhua kävelylenkistä satunnaisilla juoksuaskelilla mutta ehkä jossain vaiheessa on taas toisinpäin.

 

Ulkoilun lisäksi olen edelleen treenannut myös kotona tai satunnaisesti ulkona. Treenit ovat olleet pääsääntöisesi kehonpainoharjoittelua välillä ohjatusti, välillä itse soveltaen. Treenikertoja viikkoon on mahtunut useimmiten viisi ja kestoltaan harjoitukset ovat olleet kaikkea 20-45 minuutin välillä. Yhden näistä itse kehittelemistäni treeneistä jaoinkin Instagramissa viime viikolla.

 

Kahden viime viikon aikana on iltoihin tullut vanhoja tuttuja aktiviteetteja

Ja jotta teksti ei taas lipsahda pahasti sinne painonhallinnan puolelle niin olen myös nauttinut perhearjesta. Olen nauttinut muun muassa minun ja esikoiseni yhteisistä juttutuokioista niin sukuhistoriaamme kuin vaikkapa jäätelömakuja koskien. Olemme myös yhdessä opiskelleet koulun kokeita varten ja mieleeni onkin jo muutamaan otteeseen juolahtanut, että koskahan tulee se vaihe kun en enää osaa olla avuksi.

Lasten harrastustoimintojen taas alettua, myös perheen tyttöjen harrastukset jatkuivat pitkän tauon jälkeen. Tai siis isomman tytön harrastukset, pienemmän ryhmä jouduttiin lakkauttamaan liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutoinhan meillä onkin harrastustoiminnot pyörineet jollain tasolla koko ajan mutta nyt ei iltaisin taas ole vapaa-ajan ongelmia, kun melkein jokaiselle päivälle on jotain tarjolla.  Ehkäpä siitäkin syystä kirjoitettua on tullut taas vähän vähemmän, kun ei A) Ole jaksanut ja B) Ole ehtinyt. Joka tapauksessa täällä siis taas ja huomenna puhutaan sitä painosta, joka muuten, näin disclaimerina, on laskenut. Palataanpa aiheeseen siis huomenna 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.