Hae
My Project Is Me

Positiivisesti pitkä viikonloppu

Joskus viikonloput vain tuntuvat tavallista pidemmiltä ja tämä on ollut yksi niistä. Muistelin taannoin viime kesää, milloin pidin kesälomani vasta elokuun puolivälin paikkeilla eli aika loppukesästä. Silti minusta tuntui että tein viime kesänä ihan hirmuisesti kaikenlaista ja viime kesästä on paljon mukavia muistoja. Nimenomaan ajalta ennen lomaa. Kulunut viikonloppu oli ensimmäinen oikeasti kesäinen tarjoten aurinkoa, valoa ja lämpöä.  Kesätunnelman siivittämänä tuli vietettyä aikaa tavanomaista enemmän ulkona muumuassa lasten kanssa retkeillen ja ihan vain pihalla, auringossa touhuten.

Viikonlopun aikana ehdimme

  • käydä onkimassa
  • kaupunkimatkailla pyöräretkellä
  • juhlia 4-vuotissynttäreillä
  • herkutella eväsretkellä
  • vilvoitella uimarannalla
  • ihmetellä luontoa metsäretkellä
  • touhuta leikkipuistossa
  • käydä kesän ensimmäisillä jäätelöillä
  • pitää huolta naapurin kissasta
  • lounastaa ulkona

Nämä nyt ainakin päällimmäisenä muistaen. Syntymäpäivistä on pakko mainita vielä senverta että kyseessä olivat melko kansainväliset juhlat, missä australialainen isäntä valmisti kunnon baberque-fiestan lihoineen ja muine herkkuineen. En sano että suomalaiset eivät osaisi järjestää tällaisia juhlia mutta olen ennenkin kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka osassa kulttuureita on tapana touhuta aina isolla porukalla, hyvin syöden ja usein pitkiäkin aikoja. Tätä näkyi taas viikonlopun aikana ranalla käydessämme ja tietenkin myös näillä syntymäpäivillä, joiden kestoksi oli jo kutusssa ilmoitettu 3h. Minusta näistä hetkistä huokuva yhteisöllisyys, usein lapset ja aikuiset sulassa sovussa yhdistävä touhuilu on ihailtavaa ja toivoisin näkeväni sitä enemmänkin. (Jos haluat lukea aiheesta lisää niin täällä muutaman vuoden takainen postaus, missä suosittelen kurkkaamaan myös kommenttiosion).

Minulla oli tosiaan mitä mahtavin viikonloppu- toivottavasti sinullakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.