Hae
My Project Is Me

Skottilaisittain

Moi,

Täällä minä olen; Pieni paikka, josta minnekkään lähtiäkseen kannattaa omistaa auto. Bussit kulkevat (en tosin vielä ole sellaisella mennyt) ja samoin juna, muttei nyt juuri tästä paikasta. Enkä itseasiassa asustele edes varsinaisesti keskustan alueella vaan kävelymatkaa kertyy useamman mailin verran (väittäisin 2-3 eli mitä se sitten tekeekään kilometreissä..).

IMG_3543

IMG_3564IMG_3521IMG_3504IMG_3486IMG_3484

Skottilaiset, tai ainakin täkäläiset, ovat sään suhteen vielä suomalaisiakin hullumpaa kansaa. Täällä on paistanut aurinko toista päivää ja lämpötila on ollut ihanan keväinen. Minulle se tarkoittaa että voin ehkä ottaa ulkotakkia pois päältä ilman että jäädyn. Skottilaiselle se tarkoittaa sandaaleja ja hellevaatteita – lapsia myöten. Se että ulkotakki jää pois päältä, tai jalkaan vedetään ballerinat ei vaadi edes aurinkoa, hyvä jos plusasteita (no kyllä kait sen +8). Tämä ei suinkaan ole enimmäinen kerta kun havainnoin näin eli alan pikkuhiljaa uskoa että se on vain tapa elää. Yhtäkaikki, täällä on siis saatu nauttia kirkkaasta auringonpaisteesta ja lämpimästä ilmasta.

IMG_3554

häikäsee, häikäsee..

IMG_3558

Joku kyseli myös vähän paikallisesta ruokakulttuurista sekä treenihullutuksista. Itsehän tosiaan majailen vähän pienemmällä alueella eli en senpuolesta lähde puhumaan mitään isojen kaupunkien asioista. Lenkkeilijöitä näkyy jonkinverran ja eilen näin varmaan ensimmäisen satavarmasti kuntosalia harrastavan miehen. Olen ehkä hivenen utelias mutta meidän reittimme ruokakaupassa oli senverta samanlainen että minun oli yksinkertaisesti vain pakko vilkaista mitä hän koriinsa keräsi; tavallista ruokaa. Tavallinen ruoka ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys sillä valmisruokatarjonta on huomattavasti parempi kuin Suomessa ja tähän on tullut sorruttua itsekin.

IMG_3628

Valmisruoan lisäksi ruokatarjonta muutoinkin on parempi, laajempi ja edullisempi. Jos vain joskus uskallan/kehtaan niin yritän vaivihkaa napata kuvaa kauppareissulta mutten lupaa mitään. Henkilökohtaisesti, yksi parhaita asioita on minusta tuoremarja/hedelmähylly, josta voi ostaa vaikkapa granaattiomenan siemeniä rasiallisen £1. Voin sanoa että on tullut syötyä rahka/jogurttiseoksen kanssa paljon. Rahka tosiaan on siinämielessä erikoinen asia täälläpäin että se löytyy juustohyllyltä, jos löytyy. Kovin montaa purkkia niitä ei nimittäin kaupassa ole koskaan näkynyt. Niinpä olen tyytynyt laimentamaan annostani rasvattomaan maustamattomaan jogurttiin.

IMG_3278 IMG_3483

Jos palataan takaisin ”paheiden” pariin niin myös kaikkea hyvää saa edullisesti; vai milloin viimeksi olet saanut noin eurolla tällaisen piiraan? Tai kasan näitä cookieita?

IMG_3631 IMG_3482

IMG_3633

Jos Suomessa varoitellaan että näin kaikenmaailman kiusauksiin on helppo sortua niin täällä se vasta helppoa onkin. Onneksi valikoiman runsaus näkyy myös kaikessa muussa ja huokeammat hinnat (ja hyvät tarjoukset) ulottuvat myös kasvis/lihapuoleen. Tämä skottiraportti päättyy tällä erää tähän ja aiheesta poiketen, taidan huomenna jakaa erään herkkureseptin kotisuomalaisittain.

13 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Mitenkäs paikallinen karkkikulttuuri? Onko Candy Kingin tyylisiä valikoimia?

  • jennie kirjoitti:

   suklaata ja Fudgea sekä jotain siltä väliltä. Karkeissa ei kyllä ole Suomen voittanutta. Toin itseasiassa niitä tuliaisiksikin ja vastaanottajat ihastuivat ikihyviksi. Joitain irttareita (hyvin suppea valikoima) on kaupoissa ja taitavat itseasiassa jopa olla Candy Kingiä, pitääkin ensikerralla katsoa tarkemmin.

 2. hansu kirjoitti:

  Niin ihanan näköinen pikkukylä! Tuonne vois vaikka muuttaa.

 3. Inka kirjoitti:

  Kuulostaa ja näyttää ihanalta seudut ja ruoat ja teidän reissu. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ja kunhan saan jotenkin alkuhämmenyksistäni kasattua ajatuksia niin luvassa on toivottavasti vielä paljon lisää ihanuutta. Ajatella, reissu on jo melkein puolivälissä..

 4. Heidi kirjoitti:

  Ja keskellä talvea mennään teepaidat ja shortsit päällä. Ei ollenkaan outo näky!

  Kovin kiinnostaisi tietää, että missä päin täällä olet. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Noniin, havainnot pitävät siis hyvinkin paikkansa – ihme kansaa 😉

   Majailen täällä suunnilleen pulivälissä Edinburghia ja Glasgowia eli taitaa sinne sinun kulmille olla jonkinverran matkaa (sikäli kuin muistan oikein että asut Aberdeenissa). Mutta jos muistan väärin niin sovitaan ihmeessä treffit!!

   • Heidi kirjoitti:

    Aberdeenissa en asu, mutta Aberdeenshiren alueella kylläkin. 🙂 Vielä puolitoista viikkoa tosin vaan, ja sitten alkaa muutto kohti Suomea! \o/

    • jennie kirjoitti:

     No oli mulla jotain jäänyt mieleen 🙂 Vai takaisin Suomeen, kaikkien näiden vuosien jälkeen (tai täytyy myöntää etten ole ihan varma kuinka monta niitä vuosia oikeasti edes on mutta ainakin useampi kuin yksi jolloin se tarkoittaa montaa). Tervetuloa! Vai tervemenoa..? Njääh, minusta tuntuu tylsältä vaikka varmasti ihan mukavaa palata hetkeksi(?) kotinurkillekin.

     • Heidi kirjoitti:

      Ei takaisin, vaan seuraavaksi Suomeen! 😉 Ihan uusille kulmille ja kauas kotiseuduilta. Lähdön (lokakuun 2011) jälkeen en oo Suomessa käynyt, kyllä tää jännää on. 😀 Uusia suunnitelmia edessä, ja jokunen vuosi tulee siellä sitten vietettyä ennen seuraavia siirtoja. Todella innoissaan ollaan tästä, ootettu on kuumeisesti jo viime kesästä asti! Kiitos tervetulotuksista tai -menotuksista. 😀

 5. Linda kirjoitti:

  Kivoja kuvia! Idyllisen näköinen paikka ja herkullisia ruokia 🙂

  • jennie kirjoitti:

   On, ihania (lihavia) ruokia 😛 Ehkä tämän alkuhuuman jälkeen alkaa jo pikkuhiljaa rauhoittua mitä kaikkiin houkutuksiin tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.