Hae
My Project Is Me

Sauvat kävelyssä eli sauvakävelyllä

Moikka, 

Olen nyt jostain syystä kumman innostunut sauvakävelystä ja en suinkaan ole ainoa. Tuolla kulkiessa toki näkee kaikennäköistä suvailijaa ja osalle sauvat tuntuvat olevan enemmänkin tuki ja turva kaatumisen varalta ja osa laahaa niitä perässään kuin vanhaa koiraa. Itselle sauvat tekevät sen, mitä haluankin niiden tekevän eli tehostavat kävelyäni sekä kävelyvauhtiani ja saavat hartialinjaa liikkeelle. Tuossa taannoin kun mittasin keskinopeuttani niin sain kävelyksi oikein mainon vauhdin 7,5km/h. Eilenkin mittari oli päällä mutta tällä kertaa tekniikka petti tai sitten minusta on tullut oman elämäni speedy Gonzales sillä vauhti oli yli 20km/h – uskomme siis ensimmäiseen.

IMG_9915 IMG_9918

Lenkkiä seuraa pienimuotoinen hartialinjaa avaava verryttely, jossa kaikkia toistoja tehdään 10×3

1. Ihan perinteisesti viedään sauva edestä taakse suoraksi, hartialinjaa avaten.

IMG_9906IMG_9910

2. Lapojen rutistus eli ylhäältä rutistetaan sauva alas lapoja samalla rutistaen

IMG_9909IMG_9905

3. Vartalon kierrot. Jätetään sauva lapojen päälle ja kierretään ylävartaloa vuoroin puolelta toiselle. Huom! Alakroppa pysyy paikallaan kokoajan. Tätä voi varioida ihan mielensä mukaan tekemällä pelkkää kiertoliikettä sekä pysäyttämällä toisinaan ääriasentoon. Koska selkäni kaipaa kiertoliikkeitä, teen tätä poikkeuksellisesti 20 toistoa.

IMG_9907

4. Väliin pieni, noin 10sek. venyttely ja sama homma uudestaan alusta

IMG_9908

Jos siis siellä sinullakin pölyttyy sauvat turhan panttina niin ota ne ihmeessä lenkkikaveriksi ja lohduttaudu ajatuksella että sinun lisäksesi ainakin yksi muu 25-35-vuotias kaupunkilainen on syksyn pimenevinä iltoina löytänyt ne tehokkaaksi lenkkiseuraksi. Niin, ja sauvat ovat mielestäni myös loistava välimuoto hölkän ja kävelyn välillä – eli jos ei koe olevansa juoksija niin sauvomaan vaan. Ehkei tämä ole se mediaseksikkäin laji mutta toimii.

IMG_9911 IMG_9913 IMG_9916

 

4 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Kyllä muutkin nuoret ihmiset harrastavat sauvakävelyä, tai minä ainakin! 🙂 Vaikka tosin kun tuolla kävelee niin muut sauvakävelijät ovat yleensä 40+ vuotiaita, itse olen 24. Minun viikoittainen aerobinen harjoittelu koostuu 3 juoksulenkistä (30-60min) ja yhdestä sauvakävelylenkistä yleensä vähintään 1,5tuntia. Ja sauvakävely on kyllä todella tehokas apu päätetyön aiheuttamiin hartiajumeihin, juuri siitä syystä lisäsin sen omaan harjoitteluuni.
  Aika hurja tuo sinun kävelytahti, itse en ole päässyt kuin 6,5km/h. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Me vain teemme sen jotenkin piilossa, sillä kuten sanoit niin useimmiten ne vastaantulevat ovat 40+ 🙂 Mutta tämä siis tiedoksi kaikille epäilijöille – meitä on muitakin!

 2. Viivi kirjoitti:

  Kuka sua aina lenkillä ja kotitreeneissä valokuvaa?

  • jennie kirjoitti:

   Kameran automaattilaukaisin – joko siis etsin kameralle sopivan tasaisen pinnan jalustaksi tai sitten käytän ihan oikeaa jalustaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.