Hae
My Project Is Me

Takaisin ketoosiin – kohti ketogeenista elämäntapaa

Arjen alettua, myös ruokavalio on palannut takaisin arkisiin valintoihin. Ennen lomaa elin seitsemän viikkoa tiukalla ketodieetillä Fitfarmin Keto49- valmennuksen mukaisesti. Ketoositilassa oleminen oli minulle vaivatonta ja ruokavalio tuntui hyvältä – mitä nyt dieettivaiheessa tiukan ohjeistuksen alla toisinaan kaipasi esimerkiksi juustoja ja marjoja syötäväksi.

Loma katkaisi ketoosin

Lomalla annoin itselleni mahdollisuuden höllätä ja poistua ketoosista. Minulle oli alusta asti selvää että vaikka ketogeeninen ruokavalio tulisi ohjenuorana jäädäkseen, en tulisi loppuelämää elämään tiukasti sen mukaan. Olen aina uskonut kohtuuteen ja siihen että elämästä löytyy myös irtokarkkien ja kakkupalojen kokoisia herkuttelurakoja. Kysymys on vain siitä kuinka usein ja missä tilanteissa näitä itselleen sallii; Onko joka viikonloppu hyvä rytmi vaiko vain jotkin erikoistilaisuudet. Se on asia mikä jokaisen pitää itse löytää ja siitä terveellisissä elämäntavoissa on lopulta kysymys – oman hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämisestä itselle sopivimmalla tavalla.

 

Kohti ketoosia ja ketogeenista elämäntapaa

Loman jälkeen on kuitenkin aika palata takaisin ketoosiin ja ketogeenisen ruokavalion pariin. Ketodieetin loppuvaiheilla tiesin että tämä on ruokavalio, minkä parissa haluan toistaiseksi jatkaa. Kaikkien vaihtoehtojen jälkeen päätin jatkaa Fitfarmin valmennuksessa elämäntapaketoiluun suunnatussa  dieetin jatkovalmennuksessa. Jatkovalmennuksen on tarkoitus opettaa löytämään ne itselleen sopivimmat tavat ketogeenisen ruokavalion, yleisten terveyssuositusten ja puhtaan tieteen avulla. Kyse ei enää ole dieetistä vaan asioiden opettelusta valmentajan avustuksella ja tuella.

Jatkovalmennus, Keto365, ei ole käsittääkseni julkinen, eli ostettavissa ilman että on käynyt läpi Keto49:ä, mutta tulen siihen varmasti palamaan jahka kokemusta karttuu hieman enemmän. Valmennus tosiaan alkoi välittömästi edellisen loputtua mutta olen hypännyt kelkkaan mukaan vasta tällä viikolla. Ketogeenisia juttuja on siis luvassa myös jatkossa niistä kiinostuneille ja kaikki tämän postauksen kuvat ovat ketogeeniseen elämäntapaan soveltuvia. Nyt on aika palata takaisin ketoosiin.

6 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Hei
  Olisi mielenkiintoista kuulla, miten ketoosista poistuminen ja ruokavalion muutos vaikutti painoosi. Tästähän puhutaan ketoosin kompastus kivenä tyyliin : kaikki kilot tulevat takaisin kun ketoosista poistuu.

 2. Nina kirjoitti:

  Saisiko ton vikaan kuvan ohjeen?

 3. Arto kulmala kirjoitti:

  Ei oo tullu kilon kiloo takasi vsik aina välil pidän ” pasta vkl ja vähä olutta kyytipojaks” nestettä tietty kertyy vähä mut lähtee paris päiväs pois ku palaat oikeeoppiseen keto ruokavalioon.. Loistava ruokavalio, pitää vaa tietää miten homma hoidetaan oikeen. Eli perustst pitää olla hallussa ni hommaa toimii loistavasti. Jos englanti hallussa ni kannattaa käydä you tubes ksttoon vaik Dr Bergin tai Thomas de Lauerin videoita . sielt saa helposti kaiken infon oikeeoppiseen ketoon. Ja ei todellakaan kannata kuunnella vänkääjii jotka ei oo koskasn ketoo kokeillu, ne ei tiedä mitään, pelkkii paskan jauhajii. Näin on

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.