Hae
My Project Is Me

Paino ei aina putoa reilusti

Kirjoitinkin eilen painosta ja vaakalukemien seuraamisesta. Olen itse saanut nauttia neljän viikon peräkkäisestä pudotuksesta mutta aina muutokset eivät tapahdu niin suoraviivaisesti. Joskus käy niin että kun jättää herkut vähemmälle paino pysyykin samana tai jopa nousee. Joskus käy niin että paino ei muutu yhtään mihinkään suuntaan vaikka tekee kaikkensa kun taas kaverin ei tarvitse tehdä näennäisesti mitään ja silti paino vain laskee. Paino ei aina putoa reilusti mutta se ei välttämättä tarkoita että et tekisi asioita oikein.

Mitä paino kertoo sinusta

Painolle ei kannata antaa liikaa painoarvoa sillä se loppupeleissä kertoo vain sen, mitä sillä hetkellä painat. Jos käyt vaa’alla useamman kerran viikossa olet ehkä huomannut että sen lukemat vaihtelevat. Painonvaihtelu on ihan normaalia ja siihen vaikuttaa olennaisesti se miten paljon kehossa on nestettä. Ja siihen taas miten paljon kehossa on nestettä, vaikuttaa se miten on tullut syötyä ja juotua sekä miten niitä nesteitä on mahdettu hikoilla pois. Esimerkiksi raskas painoilla tehtävä treeni kerryttää lihaksiin nestettä, mikä näkyy vaa’alla painossa. Vastaavasti taas esimerkiksi saunassakäynti poistaa nesteitä. Ihanniinkuin saunominen ei todellisuudessa laihduta, ei salitreenikään lihota vaikka se vaa’alla siltä saattaisi vaikuttaa.

Vaikka vaakalukema ei muuttuisi, mutta syöt terveellisemmin ja olosi tuntuu hyvältä niin mitä merkitystä vaakalukemalla oikeastaan on. Kuten yllä kirjoitettu niin jos olet kuutena päivänä tehnyt itsellesi hyvää mutta punnitusta edeltävänä iltana herkutellut vaikka pizzalla niin se näkyy todennäköisesti vaa’alla aamulla. Se ei silti automaattisesti tarkoita että olisit lihonut vaan että painoa on enemmän. Jos katsellaan kokonaista viikkoa niin olet tehnyt itsesi eteen paljon enemmän hyvää ja kun jatkat samaa rataa, haluttua muutosta tapahtuu pitkässä juoksussa aivan varmasti.

Lue myös postaukseni Miksi paino ei putoa

Laihduttaminen ei ole kuuri

Laihduttamisen ei pitäisi olla mikään kuuri, tietty ajanjakso minkä aikana painoa pudotetaan ja sen jälkeen ylläpidetään. Laihduttamisen pitäisi olla jatkumo, missä alkuun tehdyt valinnat laihduttavat ja johtavat lopulta siihen että ne samat valinnat ylläpitävät hoikistunutta olemusta. Käytännössä siis minkään ei pitäisi muuttua tavoitteeseen pääsyn jälkeen vaan laihduttaessa nimenomaan opetellaan niitä tapoja, mitä ylläpidetään läpi elämän. Ja myös osittain tästä syystä, sille pizzallekin on varmasti paikkansa vaikka se vaakalukemissa seuraavana päivänä näkyisikin.

Lue aiheesta ajatuksiani enemmän: Dieetti vai elämäntapa sekä Kuuluisa pieni päätös päivässä

 

Kun seuraavan kerran tuntuu siltä että paino ei aina putoa reilusti niin muista että kyllä ne tulokset seuraavat perässä jollain aikavälillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *