Hae
My Project Is Me

Heinäkuun mitat 2013

Moikka,

Nyt on kuukausi takana painonpudotusprojektia ja kaiken järjen mukaan olisin innoissani päivittämässä mittoja tänne. Onhan vauvan syntymästä kulunut kuukausi ja olon uskoisi olevan luonnostaan pienempi kuin välittömästi h-hetkeen jälkeen. Näin ei jostain syystä kuitenkaan tunnu olevan vaan ajan kuluessa löysähkön keskivaratlon syy alkaa ”unohtua”. Unohtaminen ei suinkaan tarkoita etten muistaisi odotusaikaani tai nauttisi pienestä tuhisijasta lähelläni. Se euforiosen hoikka olo tytön syntymän jälkeen kesti oman aikansa ja silloin tuntui siltä kuin olisin maailmankaikkeuden upeakroppaisin, juuri synnyttänyt nainen. Pikkuhiljaa totuus alkoi kuitenkin käydä ilmi ja juuri nyt olo on enää vain lässähtänyt ja sanomattakin on selvää että tästä olosta on tuo mainittu euforisuus kaukana. Tiedän, kuukausi on lyhyt aika eikä vielä pidä asiaa harmitella mutta tältä minusta tuntuu juuri nyt.

Koska oma olo ei dieettimielessä turhan kaksinen ole, en mitenkään erityisen innoissani odota mitä kuukausilukemat kertovat. Realistisesti ajatellen, luulisi jotain olevan tapahtunut mutta koska olo on isompi en jaksa uskoa erityisen suureen muutokseen. Olen mielessäni kuitenkin käynyt läpi edellistä laihdutuskertaa joka alkoi suurinpiirtein samalla tavalla; Ensin tuntui ettei mitään tapahdu ja sitten alkoi tapahtua senkin edestä ja yhtäkkisesti sitä vain sai huomata muutoksen tapahtuneen.

Ehkä nyt käy samoin, olenhan kuitenkin ainakin viimeiset kaksi-kolme viikkoa liikkunut kiitettävästi, siis siitä saakka kun liikkumiset päätin päiväohjelmaan lisätä. Voisin alkaa jälleen kirjaamaan liikuntamääriä ylös niin pysyn itsekin paremmin kartalla, nythän ainakin kuvittelen urheilleeni jollain tapaa lähes päivittäin. Ruokavaliossa olisi ollut ehkä vielä hivenen paranneltavaa sillä neljästä viikosta vain kaksi suijuivat jotakuinkin hyvin. Ensimmäinen viikko meni kohtalaisesti ja yksi viikko oli herkuttelujen osalta lähestulkoon katastrofi. Nyt ollaan onneksi taas oikeilla jäljillä.

Ja kaiken tämän jälkeen, tässä ollaan nyt (suluissa edelliset kuukausilukemat) :

Paino:                                             60,3kg (62,4kg)

Vyötärö:                                          74cm (78cm)
Navanympärys:                               83,5cm (89cm)
Lantio:                                            88,5cm (90cm)
Rasvaprosentti:                              25,5% (26,5%)

heinäkuu mitat

Ei siis mitään massiivisia muutoksia mutta muutosta kuitenkin. Aloitan aina vaa’an kanssa ja voin kertoa etten ihan ollut tyytyväinen aamun lukemaan, sehän on täsmälleen sama kuin viikko sitten. Onneksi mittanauha pelasti tilanteen ja muistutti taas että vaakaluku on vain yksi muiden joukossa.  Rasvaprosentin mitattavuutta olen muuten hivenen miettinyt. Kuten mainittu, on minulla käytössä melko vanha Omronin käsikäyttöinen, elektroninen malli (kuva alempana). Joku väittää että tämä keskittää mittausta ylävartaloon, eli jos on vaikka kovin rintava saattaa tulos vääristyä. Jos näin siis on niin paljonkohan se miten täynnä tai tyhjänä rinnat ovat (maidosta siis) mahtaa vaikuttaa? Jokatapauksessa, kuten ennenkin mainittu, on tulos ainakin suuntaa antava ja sehän minulle riittää.

IMG_7065 (1024x683)

Muutosta tapahtuu, hyvin hiljaa, mutta tapahtuu kuitenkin. En kuitenkaan yltänyt kiloissa asetettuun tavoitteeseeni niin en voi sanoa olevani täydin tyytyväinen. En anna tämän itseäni lannistaa vaan totean saman asian, jonka sanoin eilenkin ääneen; Mikä tahansa (laihdutus/kiinetytmis..)metodi toimii, kunhan siihen jaksaa sitoutua tarpeeksi pitkäksi ajaksi. Nyt siis vain jatketaan sinnikkäästi eteenpäin, sillä onhan sitä muutosta kuitenkin tullut, eli suunta on ihan oikea.

Mitenkäs te muut kanssani aloittaneet? Onko takana millainen kuukausi? Onko syntynyt tulosta?

10 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Minun mielestäni kroppasi näyttää todella hyvältä. Ei uskoisi että olet kuukausi sitten synnyttänyt!! Ihailen kyllä panostustasi tähän projektiin! 🙂

 2. Lintunen kirjoitti:

  En voi kuin vain yhtyä edellä kommentoineen sanoihin. Älyttömän hyvin olet kyllä palautunut! Kunpa itsekin palautuisin joskus tulevaisuudessa yhtä hyvin 🙂 Kuten itsekin totesit – paino on vain yksi mittari. Saat olla todella ylpeä itsestäsi ja pienenneistä mitoistasi.

  Täällä päässä on vähän takkuillut. Pikku hiljaa eteenpäin. Näitä asioita pitäisi vain pysähtyä miettimään perin pohjin ja oikeasti löytää motivaatio loppuelämän kestävään muutokseen.

 3. -E- kirjoitti:

  Komppaan kyllä edellisiä! Kuvista ei kyllä näe merkkiäkään että olet vasta synnyttänyt. Itse on aina ankarin tuomari, mutta usko pois ero edellisiin kuviin on nähtävissä ja näytät hyvältä 🙂

  Itsellä ei ole raskauskiloja (koskaan siis raskaana ollutkaan), mutta muuten yritys hankkia lihaksia, kiinteytyä ja muuten skarpata. MUTTA viime viikot on kyllä menny ihan plörinöksi. Herkkuja tullut syötyä ihan kaikessa muodossa. Jos nyt uuden kuun myötä sais otettua niskasta kiinni.

  Tsemppiä itse kullekin! 🙂

 4. Anna P. kirjoitti:

  Täällä ed. kk meni vähän penkin alle. Tavoite on 2-3 kg/kk ja kesäkuussa pudotus oli 1.5 kg. Annoin juhannuksena itselleni luvan herkutella, homma vähän karkasi kädestä ja herkuttelua tulikin viikko päivittäin!!

  Maaliskuisesta synnytyksen jälkeisestä tilasta kuitenkin -8 kg ja -9 cm navan kohdalta. 10 kg tavoitteeseen.. Olen pitänyt Jutan&Bullin ruokavaliota pohjana ja lisännyt siihen jonkun verran hiilareita ja pehmeää rasvaa (mysliä, ruisleipää, kylmäpur. rypsiöljyä, pähkinöitä jne) kun täysimetyksellä dieetti olisi liian vähäenerginen. Laskin, et siinä olis jotain 1200 kcal, riippuen lihavalinnoista. Oletko muuten tutustunut/kokeillut aiemmin sitä dieettiä?

  Mitä painon muutoksiin tulee, niin punnitsen itse päivittäin aamulla tyhjällä vatsalla aamuimetyksen jälkeen. Latasin iphoneen Shape Diary appsin, jossa ”kehitys” näkyy motivoivasti myös käppyränä. Pitemmän ajan käyrästä näkee hyvin suunnan ja sen kuinka paljon paino voi vaihdella parin päivän sisään riippuen nesteistä (jopa +- 1-1.5 kg). Toisaalta jos viiden päivän jälkeen junnaa edelleen paikallaan, niin on aika tehdä jotain 🙂 Tsemppiä! Hienosti olet edistynyt! Yritän kestää tahdissa mukana 🙂

 5. milli kirjoitti:

  Sä näytät ihan huikaisevalta ajatellen, että on noin pieni tuhisija! Pidä projekti käynnissä, mutta anna nyt hyvä nainen armoa itselle! Oot nimittäin kaikkea muuta kuin lässähtänyt! Kropalla menee aikaa palautua entiselleen, se on käynyt ison muutoksen ja suorituksen läpi. Minulle on ainakin sanottu, että kropalla ottaa vuoden palautua ennalleen synnytyksen jälkeen. Enkä tarkoita ulkoisesti vaan ihan kaikkineen. Plus tietysti todellisen tulokse näkee vasta sitten, kun hormonitominta on taas alautunut omilleen, kun imetykset on takanapäin jne. Joten susta näkee jo nyt, että sun liikkumisella ja terveelisellä syömisellä sä oot niin ällistyttävässä kunnossa ens kesänä. 🙂 Mutta ymmärrän myös tuskan, raskauden jälkeen sitä on niin omituinen olo, melkein kuin asuisi jonkun muun kropassa. Aluksi tosiaan tuntui ihan kauhean kevyeltä ja sittenpä alkoi tuntua ihan kauhean isolta kaikin puolin. Mutta kylläpä se sitä tasaantuu. Ite aattelen niin, että jos elää sillä tavalla kuin aiemminkin, palautuu kyllä niihin mittoihin jollain aikavälillä.

 6. Jonna kirjoitti:

  No ei susta kyllä uskois että olet vasta kuukausi sitten synnyttänyt! Kroppa tosiaan tuntuu tosi omituiselta ja vieraalta alkuun ja jos en väärin muista niin itselläni alkoi vasta puolen vuoden kohdalla kroppa palautua kunnolla. Mä en edes pystynyt mitään dieettejä heti aloittamaan kun maito loppui jo moisen ajattelemisesta. Tyttö oli 8kk ikäinen kun aloin pudottamaan painoanja imetyskin oli silloin jo päättynyt. Malttia nyt vaan!

 7. Jenni kirjoitti:

  Mä uskon, että omaa mieltään on vaikea muuttaa, mutta aion silti hehkuttaa, kuinka hyvä kuntoiselta ja timmikroppaiselta näytät, ja kuten aikasemmat ovat sanoneet, niin ei kyllä yhtään uskoisi sun synnyttäneen kuukausi sitten! Yritän jo näin etukäteen imeä sun blogista motivaatiota, vaikka vauva-ajat ovat tulossa aikaisintaan muutaman vuoden päästä, haluaisin itsekin olla noin urheilullinen äiti sitten aikanaan! 🙂

 8. PikkuMy kirjoitti:

  Älä unohda hormoonien vaikutusta kehoosi 🙂 hyvin olet saanut tulosta!
  Ymmärrän silti tunteesi… Itsellä oli tänään mittaus ja joo paino oli pudonnut ja rasva% mutta lihasta ei ollut tullut lisää 🙁 ja mulle tää on vähän väärä suunta. No PT kanssa sotasuunnitelman tekoon torstaina 🙂
  Tsemppiä jatkoon!!! Ja nostan sulle niin hattua että teet tämän projektin nyt heti, mun kakkos vauva on kohta 1,5v 😀

 9. Titu kirjoitti:

  Sullahan on upea kroppa, ei koskaan uskoisi että olet kuukausi sittwn synnyttänyt! Mutta tiedän, että aina sitä itseään katsoo kaikista kriittisimmin 😉

 10. SIru kirjoitti:

  On kyllä aivan pakko tulla kommentoimaan, että sinulla ei ole kyllä yhtään mitään hätää palautumisen tai laihtumisen kanssa! Siis mahasihan on juuri sen näköinen kuin et olisi koskaan mitään lasta saanutkaan??! WHAT? Uskomattoman hyvin on kyllä ”vetäytynyt sisään”!! Älä turhaan huolehdi kilojen karisemisesta, ei aikaakaan kun olet taas samanlainen kuin ennen raskautta. 🙂 Hattua kyllä sinulle täytyy nostaa määrätietoisesta asenteesta ja tulosten saavuttamisesta. Mielestäni mitat mitä nyt sinulla on vrt. edellinen kuukausi, on todella hyvä laihdutusrytmi pikkuruisen vauvan äidille (ja ihan kenelle tahansa muullekin). Mutta nauti tosiaan pienestä tuhisijasta ja muista ottaa myös rennosti! Nyt on kesä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.