Hae
My Project Is Me

Sunnuntaifiilis

Sunnuntaisin saa herätä hitaasti; Nauttia rauhallisesta aamusta perhepedissä lasten kömmittyä kainaloon. Sunnuntaisin saa käpertyä viltin alle, nauttia kupin lämmintä teetä  ja katsoa lempielokuvia telkkarista. Ihan yhtälailla samoja asioita voi toki tehdä minätahansa muunakin viikonpäivänä, mutta sunnuntaissa vallitsee se tietty maagisen rauhallinen sunnuntaifiilis.

sunnuntaifiilis

Sunnuntai on myös hyvä päivä viettää aikaa perheen parissa. Juttelin eilen Vaikuttajamedian 1-vuotisjuhlissa eräästä ulkomailta Suomeen muuttaneesta perheestä. Tällä perheellä, kuten lukuisilla muilla kanssakansalaisilla, oli ollut tapana viettää sunnuntait perheen kesken yhdessä harrastaen, sukulaisilla kyläillen ja ravintolaruoasta rauhassa nauttien.Suomessa heille oli ollut pienoinen järkytys kuinka moni paikka on suljettu sunnuntaisin. Ehkä näin on siis edelleen vaikka itsestä tuntuu että sunnuntait ovat useassa paikassa nykyään päivä siinä missä muutkin. Toisin kuin vielä joitakin vuosia sitten; Silloin ei sunnuntaisin kyllä ollut auki mikään paikka.

Toki laajennetut sunnuntaiaukioloajat tarkoittavat myös samalla myös yhä useammalle sitä että kyseessä on työpäivä. Näin on myös itselläni tänä sunnuntaina. Se ei silti tarkoita etteikö sunnuntaissa olisi jotain erityistä sunnutaifiilistä.  Rauhaisaa sunnuntainjatkoa ja mitä parhainta isänpäivää kaikille iseille, iso-isille, isäpuolille ja muille isähahmoille!

sunnuntaifiilis

ps. kurkkaa ihmeessä tekstini ja lookkini tasan kuuden vuoden takaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.