Hae
My Project Is Me

Painontarkkailua

Raskauden vuoksi on painoani seurattu säännöllisesti neuvolakäynneillä, joita on ollut suurinpiirtein kerran kuussa. Tämä on siis aivan normaali toimenpide eikä millään lailla liity todettuun raskausdiabetekseen, jonka vuoksi en itseasiassa ole edelleenkään joutunut muutoksia arkisiin valintoihini tekemään. Kun tämä tila joulukuun alkupuolella todettiin, sain terveydenhoitajalta ohjeistuksen suositeltavasta ruokavaliosta, jossa hiilihydraatteja ja erityisesti niiden lähteitä rajoitetaan. Omaa optimimäärää tarkastellaan kotona tehtävin mittauksin, jossa tarkastellaan verensokeria niin ennen kuin jälkeen ruokailun. Joudun myöntämään, etten ole tähänkään päivään mennessä syömiäni hiilihydraatteja joutunut laskemaan vaan verensokerini on pysynyt ihannearvoissa sellaisella ruokavaliolla, jota muutoinkin toteuttaisin. Toki saattaa olla että olen alitajuntaisesti tehnyt joitain sellaisia valintoja, joita en olisi ilman tilan toteamista tehnyt.

Herkuttelua unohtamatta ;)

Kyllä, olen myös satunnaisesti herkutellut

Mielenkiintoista on kuitenkin ollut se, että vuoden vaihteesta ei painoni ole noussut lainkaan. Jonain mittauskertana laskua oli jokunen sata grammaa ja jonain kertana suunnilleen saman verran oli tullut lisää mutta pitkässä kaavassa, muutosta ei siis ole tapahtunut. Tämä ei ole ollut mitenkään odotettua, tavoiteltavaa tai toivottua. Kun todettuna on tuo raskausdiabetes, ja lähtöpainoakin on ollut jonkinverran, eivät lääkäri tai terveydenhoitaja ole olleet asiasta huolissaan. Itseasiassa jos oikein olen tulkinnut heidän reaktioitaan niin ovat ennemminkin tyytyväisiä tähän tilanteeseen. Tämänkin toki ymmärtää, sillä mitä painavampi/suurempikokoisempi odottaja, sitä vähemmän odottajan painon odotetaankaan nousevan.

Itsellä on koko raskauden aikana tullut painoa noin seitsemän kiloa ilmoitettuun alkupainoon verraten (tämä on tosin arvio, sillä en oikein ollut kesänaikana perillä painostani muutoinkaan). Pysähtyneestä painonnousustani huolimatta vauva on kuitenkin kasvanut ja kehittynyt täysin normaalisti ja kasvanut loppuvaiheessa asiaankuuluvalla tahdilla.

P1160042

2 kommenttia

  1. emmakaisa kirjoitti:

    En kestä 😀 Rupesin äsken selailemaan ff:n feediä, niin ollaan onnistuttu kirjottamaan hyvin samasta aiheesta- onneksi ihan eri näkökulmasta.. Paitsi että onnellinen sinä, oon tainnut itse kerätä nimittäin ne sunkin kilot, kävin tänään nimittäin pitkästä aikaa vaa’alla -__- Alkaako jo jännittämään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.