Hae
My Project Is Me

Mielenpäällä nyt: Laihduttaminen

Olen viimeaikoina miettinyt jonkin verran laihduttamista. Tai oikeastaan olen miettinyt sitä etten ole miettinyt laihduttamista lainkaan ja sitten sen jälkeen luonnollisesti sitä että pitäisikö sitä miettiä. Harva laihtuu vahingossa mutta toisaalta jos asiasta tekee itselleen todellisen päähänpinttymän, ei sekään ole hyvä.

Lähtökohtaisestihan homma menee siten että jos jotain haluaa, täytyy sen saadakseen tehdä jonkinlainen toimenpide. Jos haluat kaupasta tikkarin, sinä ostat sen; Jos haluat mahtua vanhoihin farkkuihin sinä laihdutat. Laihduttaminen on siis yhtälailla toimenpide haluamansa tavoittamiseksi kuin vaikkapa sen rahan antaminen myyjälle tikkaria vastaan. Ja kun on tavoitteita, on suunnitelma. Ja kun on suunnitelma, on sitä helpompi toteuttaa kuin silloin jos sellaista ei ole lainkaan. Eihän kukaan meistä myöskään  päätä että haluaa olla Suomen presidentti ja jää vain odottelemaan että kutsu uuteen virkaan tupsahtaa postiluukusta. Miksi siis laihtumistavoitteensa kanssa toimisi toisin?

Kuten tosiaan kirjoitettu, olen aika harvakseltaan uhrannut omia ajatuksiani tälle laihdutusprojektille. Siitäkin huolimatta, on vaatekokoni pienentynyt – joskin hitaasti mutta pienentynyt. En voi kuitenkaan olla miettimättä että jos olisin “keskittynyt” laihduttamiseen enemmän, olisinko laihtunut enemmän. Mahtuisinko jo kenties nyt niihin vaatteisiin, jotka edelleen sitä odottavat?  Muistutuksena vielä todettakoon että itselleni laihduttaminen ei tarkoita fanaattista dieettirypäystä vaan kestäviin toimintatapoihin tähtääviä toimenpiteitä. Ja niitä minä olen tehnyt – toisinaan menestyksekkäämmin ja toisinaan vähän vähemmän menestyksekkäästi mutta kokoajan kohti tavoitteita.

Eikä tätä pientä pohdiskelua kannata tulkita tyytymättömyytenä, sillä sitä se ei ole. Päätin jo aikoja sitten että olen aidosti ylpeä kaikista onnistumisistani – olivatpa ne sitten kuinka pieniä tai suuria tahansa. Mutta siltikin aina toisinaan mietin että entä jos..  Miettiikö kukaan muu kanssalaihduttaja koskaan tällaisia juttuja? Vai onko se vain nurkan takana (ainakin toivottavasti!) häämöttävä kesä kun saa päähän tällaisia mietteitä?

4 kommenttia

 1. Meeri kirjoitti:

  Kyllä, ihan samoja mietin! Minulla alkoi taas laihdutusprojekti tai ehkä enemmin paluu entisiin hyviin tapoihin -projekti. Lyhyessä ajassa on tullut takaisin kaikki pari vuotta sitten lähteneet kilot ja vähän extraa päälle. En voi olla miettimättä, että entä jos ne ei olisikaan tullut takas… entä jos olisin aikaisemmin ottanut ryhtiliikkeen niin ehkä jo kohta olisin taas entiselläni tai siinä parin vuoden takaisessa enkä pari askelta lähtöruudun takana. Taaksepäin ei kuitenkaan voi valintoihin vaikuttaa, joten nyt täytyy vaan unohtaa entiset ja keskittyä tulevaan ja koittaa saada motivaatio häämöttävästä maalista. Tsemmpiä sulle! Sun blogia on kyllä ihana lukea, kun nää kroppajutut on ihan kuin omasta elämästä. Välillä on täyshöyry päällä ja tuloksia tulee ja välillä himmaillaan. Välillä ollaan tyytyväsiä oloon koosta riippumatt ja sitten taas halutaan muutosta. Siis sitä normaalia elämää 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiva saada vähän vertaistukea vaikka ikävää toki sinun kannaltasi että olet taas lähtöpisteessä. Kuulostaa kyllä että sulla on tällä hetkellä päällä just oikea asenne oikean suunnan ottamiseksi. Mahtavaa! Ja olen kanssasi ihan samaa miletä siitä että tällaista elämä on – ylä- ja alamäkiä. Eikä välttämättä edes postiivis-negatiivismielessä vaan ihan yleensä sillä ei aina voi höyrytä menemään täysillä.

 2. Jänis kirjoitti:

  (\ /)
  (o O)
  c(”)(”)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.