Hae
My Project Is Me

Repost: Onnistunut painonpudotus

Etsiessäni erästä vanhaa blogipostaustani, törmäsin tähän julkaisuuni, minkä haluan jakaa kanssanne ehdottomasti uudestaan.

 

Onnistunut Painonpudotus

Painonpudotushan ei varsinaisesti ole mitään rakettitiedettä ja kaikessa yksinkertaisuudessaan kysymys on siitä että energiaa kuluttaa enemmän kuin sitä saa. Vaikka erilaisia tapoja ja menetelmiä tämän yhtälön toteuttamiseksi on lähes yhtä monta kuin on tarinoita, en usko kenenkään kieltävän ylläolevaa. Sen sijaan, onnistunut painonpudotus on huomattavan paljon monimutkaisempi prosessi kuin energiaa sisään ja ulos. Olen itse tämän blogihistoriani aikana onnistunut sekä pudottamaan painoani että jäänyt lukuisia kertoja yrittämisen tasolle. Luonnollisesti olen yrittänyt pohtia mitä eroa onnistumistarinoilla on ollut epäonnistumisiin.

Näin onnistuin

Ihan ensimmäisenä, aloittamiseen täytyy olla aitoa halua. Aitoa halua ei ole ”no yritän tässä nyt vähän laihduttaa..” – tyyppinen ajattelu. Tuon halun täytyy lähteä puhtaasti itsestä ja täytyy olla varma siitä mitä tulee tekemään. Ja yleensä kun on aitoa, omasta tahdosta tapahtuvaa halua muutokseen, seisoo koko tekojensa takana tavanomaista ylpeämpänä ja varmempana. Se että on ajatellut yrittävänsä vähän laihduttaa, onkin muuttunut sisäisesti aikomuksesi laihduttaa ja niitä oman tavoitteensa mukaisia valintoja tekee usein luonnostaan ihan itsenäisesti. Ja kun tämä sisäinen ajatusmaailma on muuttunut kannustavaksi usko itseensä ja omaan onnistumiseensa on kasvanut vähintään satakertaiseksi, mikä jo itsessään vie kohti maalia.

Toki, jotta edellä mainittu positiivinen kierre pääsee syntymään, on ajankohdan oltava oikea. Elämän on oltava hyvässä balanssissa. Mikään ei oikeasti ole tuskastuttavampaa kuin se, että yrität stressin keskellä saada vielä painonkin putoamaan eikä vaa’an viisari värähdä mihinkään suuntaan. Olen monesti kertonut, kuinka aikanaan vuonna 2011 laihduin huomattavasti enemmän kuin odotinkaan ja vielä suhteellisen helposti. Nyt uskallan paljastaa että olin tuolloin onnellisempi kuin koskaan siihen astisessa elämässäni. Olin saanut syliini esikoiseni ja arki oli alkanut asettua aloilleen kun kropassani alkoi tapahtua muutosta hurjaa vauhtia. Toki, tarkkailin mitä söin ja liikuin paljon mutta kaikkien tätä seuranneiden tilanteiden myötä uskallan jo väittää että osasyy onnistumiselle olivat suotuisat, ylenpalttisen onnelliset, olosuhteet.

Posin kautta

Ja jos on oikeasti uskominen siihen, että positiivisuus vaikuttaa onnistumiseen näin paljon niin suhtautumalla koko projektiin positiivisella mielellä, saa jo paljon aikaan. Usein, tai oikeastaan aina, onnistunut kroppamuutos tarkoittaa muutoksia omassa päivittäisessä tekemisessä. Ja sanomattakin on selvää että nämä muutokset ovat luopumista jostain; Luopumista jokapäiväisestä suklaapatukasta tai luopumista sohvalla makoilusta treenin sijaan. Mutta kun muutoksiin suhtautuu positiivisesti, on niiden tekeminen huomattavan paljon mukavampaa eikä luopuminen oikeastaan edes tunnu luopumiselta.

Näin viisi vuotta alkuperäistä julkaisuajankohtaa myöhemmin, seison edelleen sanojeni takana. Tunnetun sanonnan mukaan paras dieetti on se, millä ei edes tiedä olevansa ja se on juurikin näin. Jos asiat tuntuvat monimutkaisilta, ikäviltä tai valtavasti ponnisteluita vaativilta niin miten ihmeessä niitä olisi tarkoitus noudattaa koko loppuelämän ajan? Eikö olisi paljon fiksumpaa tehdä sellaisia muutoksia, mitä on mukava noudattaa ja mitä voi ylläpitää koko lopun elämänsä? Sillä totuushan on, että vain sellaisilla muutoksilla aikaan saadaan pysyvä, onnistunut painonpudotus toteutumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *