Hae
My Project Is Me

Sitten kun – stoppi selityksille

Yllätin itseni eräänä iltana selailevani ikisuosikki FitnessRX:n -sivuja. Jos joku ei tunne FitnessRX:ää niin kyseessä on jenkkiläinen lehtijulkaisu, joka on jotain Fit/Sport-tyyppisen lehden sekä varsinaisten bodylehtien kuten Muscle&Fitness/Probody väliltä. Kuten itse lehtikin ova heidän nettisivunsa laajat ja tarjoavat mukavasti muun muassa reseptiikkaa sekä valmiita treeniohjelmia. Treeniohjelmat olivat ne syy, miksi minä sivuilla surffailin ja samalla kun tätä tein, yllätin itseni uudestaan. Huomasin hyvin vahvasti ajattelevani monestakin ohjelmasta että sitku raskaus on ohi alan toteuttamaan tätä. Muistan tehneeni samaa edellisraskaudessa. Tein suunnattomia suunnitelmia kuinka sitten kun raskaus on ohi niin.. Ja yhtäkkiä mieleeni muistui jonkun puhe tällaisista sitku-ihmisistä. Sitku-ihmiset luovat kaikenlaisia suunnitelmia ja ideoita, joista valitettavasti suurin osa jää usein toteuttamatta. Syykin on selvä; Aina on jokin este kun odotetaan täydellisiä olosuhteita.

materiaalia vuosien takaa

materiaalia vuosien takaa

Sitku-ihmisten lisäksi löytyy joukko mutku-ihmisiä, jotka tekisivät asioita mutta kun.. Heillä on aina sopiva (teko)syy takataskussa olla tekemättä sitä, mitä ikinä pitäisikään olla tekemässä. Tyypillisiä esimerkkejä voi olla muun muassa se että lähtisi salille mutku on liiaan väsynyt tai että lähtisi lenkille mutku on liian pimeää. Ja kun tarpeeksi kauan on olemassa hyvää syy olla tekemättä jotain, huomaa että hiljalleen putoaa siihen ansaan ettei saa mitään aikaiseksi.
Voisin käyttää raskautta ihan hyvin selityksenä monellekin asialle; Tämä olisi todella hyvä treeni mutku olen raskaana niin.. Ja näin osassa liikkeitä ehdottomasti jo onkin. Kaikkeen en enää pysty mutta pystyn paljoon ja sitä aion todellakin hyödyntää. Olen onnekas voidessani liikkua ja vaikken ohjeesta huolimatta saavuta parasta kroppaani ever seuraavien kuukausien aikana niin saavutan jotain vieläkin parempaa: Liikunnan ilon. Siis stoppi tekosyille ja menoksi.

IMG_8219

IMG_8286

3 kommenttia

  1. Tintti kirjoitti:

    Moikka! Täällä ilmoittautuu myös Yks ”sitku-mutku-ihminen”! …se on vaan niin helppoa aina lykätä ja siirtää sitä asiaa sinne sitku..sitku..Samaistun sinuun kovasti, itsekin olen kahden alle 4-vuotiaan lapsen äiti ja parhaillani odotan kolmatta. Valmistuin kuukausi sitten personaltraineriksi. Luulisi että siinä olisi kimmoketta kylliksi pitää itsensä kuosissa ja toimia esimerkkinä muille. Mutta ei. Mistä hitsistä Se laiskuus aina näin raskaana ollessa saapuu…huomaan, että selittelen itselleni mitä kummallisimmilla tekosyillä, kuitenkin aina loppuviimein raskauteen vedoten, miksi en voi juuri nyt jotakin tehdä. Ja monesti myös oikeutan itselleni monta asiaa raskauden varjolla…toisinsanoen oikeutan myös sen laiskottelun ja herkkujen mättämisen Ym.
    Nooh…jospa minäkin pian saisin itseäni niskasta kiinni ja lopettaisin selittelyn 🙂 Tsemppiä meille molemmille!!!

  2. Elina kirjoitti:

    Sitku ja mutku täällä hei! Kesällä ensimmäisen raskauden jälkeen sain super inspiraation ja olin oikein esimerkillinen yli-äiti-ihminen. Toinen ilmotti tulostaan just kun rasvaa oli lähteny n. 7kg ja lihasta melkein 2kg lisää. Sen jälkeen oonkin ollu vuorotellen flunssassa ja epämääräsessä aamu/päivä/ilta pahoinvoinnissa.. Nyt olo on ihan jees jo toista viikkoa, mutku ei oo saanu aikaseks.. Hampaitakin tulee ja sitku ne on tullu… 😉 Onhan tässä vielä 22vkoa aikaa, pakkohan siitä rytmistä on taas saada kiinni! Mutku sit raskauden jälkeen voi taas alottaa -.-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.