Hae
My Project Is Me

Mitä ruokaostoksista muodostui ruokalautaselle

Te kysyitte, minä vastaan – tai ainakin jotain sinne päin. Viime viikolla esittelin erään kauppakäynnin ostokset loppusummineen. Kiinnostusta oli kuulla, mitä näistä ostoksista sitten lopulta syntyi ruokalautaselle.

kauppalasku

Heti alkuun on myönnettävä, että kävin vielä jonain päivänä tarjoushaukkana ostamassa lohta. Muutoin, jopa omaksi yllätyksekseni pärjäilimme aika pitkälti näiden ostoksien, sekä jo kotoa valmiiksi löytyvien tarvikkeiden turvin.

Listaan tähän vain ruokalataselle päätyneet pääateriat. Useat muut ateriat tulee nautittua muualla kuin kotona, niin itselläni kuin muullakin perheellä. Päiväkoti-ikäiset lapset syövät aamiaisen useimmiten päiväkodissa, samoin kuin välipalan mutta koululainen taas vastaavasti kotona. Useimmiten koululaisemme voitelee omat leipänsä tai syö rahkaa mehukeiton kera. Iltapala noudattelee perheen osalta jokseenkin samaa kaavaa vaikka toki aikuisten avun vuoksi tarjolla saattaa olla munakasta tai vaikka vain paistettua/keitettyä kananmunaa leivänpäälle tms., mihin pieni alakouluikäinen ei itsenäisesti vielä kykene. Nämä kokkaillut pääateriat olivat:

 

Palsternakka-Inkiväärikeitto
Lohta ja uuniperunoita sekä uunijuureksia
Samea jauheliha-kaalikeitto
Karamellisoitu porkkanakeitto

 

Olen perinyt mummoni ruoanlaittotyylin ja kokkaan aina senverta suuren annoksen että siitä riittää useammallekin aterialle. Tämä säästää myös aikaa kun ei joka päivä tarvitse kuluttaa aikaa keittiössä. Kauas on kuitenkin menty niistä ajoista, kun saatoin syödä viisi päivä peräkkäin samaa ruokaa.

Omalla kohdallani syön aamiaisen työpaikalla, omista eväistä ja useimmiten se on ollut joko puuroa tai rahkaa/rahkankaltaista soijavalmistetta. Välipalana ovat toimineet pähkinät ja melko usein siinä kyljessä omena. Lounaan kannan usein itse myös eväänä mukanani eli osa näistä ylempänä  listatuista ruoista toimi myös lounaana. Viikko sisälsi aika arkisia valintoja mutta niin meillä useimmiten onkin. Viikonlopuksi käytiin vielä osatamassa vähän karkkeja sekä metsäretkeä varten grillimakkarat mutta muutoin perussetillä mentiin.

Kiinnostaako arkiset ruokapostaukset enemmänkin? Entä mahdolliset viikonloppuherkuttelut? Saa painaa sydäntä sen merkiksi niin tiedän tarjota näitä myös tulevaisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.