Itsetehty herkkumysli
Moikka,
Kuten eilen kehuin niin olen ensimmäistä kertaa koskaan, ikinä ja milloinkaan valmistanut itse mysliä. Kuten eräs blogikollegakin taisi oman ensikertansa jälkeen todeta niin minäkin ihmettelen suuresti että miksi vasta nyt? Mistä olenkaan jäänyt paitsi käyttäessäni, silloin kun käytän, kaupan valmisversioita. Omasta mielestäni tämä tekemäni versio lyö laudalta mennen tullen kaikki mahdolliset myslit ihan niistä rasvaisen rapsakoista muromysleistä lähtien.
Resepti ei itseasiassa ole omani vaan se on täydellinen löytö viimeismmästä (5/14) Kg-lehdestä. lehtihän on kuulunut jo pitkään omiin lukusuosikkeihini ja kokeiluun päätyneet reseptit ovat lähes poikkeuksetta olleet herkullisia.
Herkkumysli (8 annosta)
2dl kaurahiutaleita
1dl kvinoaa
2dl pähkinä-siemensekoitusta (käytin Gogreenin salaattimixiä)
1/2dl kookoshiutaleita
1tl kanelia
1dl kuivattuja marjoja (minulla käytössä Biokian marjamix)
1 1/2rkl juoksevaa hunajaa
1/2dl sulaa kookosöljyä
Laita uuni lämpenemään 115 asteeseen. Sekoita kuivat aineet, marjoja lukuunottamatta, keskenään (tarvittaessa voit rouhia pähkinöitä pienemmäksi). Lisää joukkoon hunaja ja kookosöljy. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin tunnin ajan. Jäähdytä seos ja sekoita marjat joukkoon.
Sellaisenaan minä en ole tätä syönyt mutta rahkan seassa on aivan taivaallista! Reseptiähän on helppo muokata ja itse jo maistelen mielessäni suklaista versiota, jossa marjat korvataan kaakaonibseillä.. Vaikka rasvaa (pähkinät ja öljy) sekä sokereita (marjat ja hunaja) tässäkin herkussa on niin uskaltaisin väittää että määrä on kuitenkin vähäinen, tai vähintäänkin kohtuullinen, moneen kaupan herkkuun verraten. Nam ja nam!
Kiitos ohjeen jakamisesta, kokeiluun menee 🙂
Toivotaan että tykkäät edes puoliksi sen verta kuin minä 🙂
No siis älä!!! Itsetehty mysli oli niin nam!
Ja hei toi lehti kuuluu myös mun suosikkeihin, on myös ammattilaisen näkökulmasta kiva lukee, että mikä on painonpudotusrintamalla ”kuuminta hottia” ;)….
fityoutoo.fitfashion.fi
Niinpä, mitä me ollaankaan menetetty näinä vuosina?! Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä vähän viisastua 😉
Suosittelen kovasti kokeilemaan tuohon lisäksi vielä kokonaisia tattarisuurimoita. Ohje bongattu täältä: http://www.lily.fi/blogit/uusia-tuulia/jouluinen-karpalo-kookosmysli parasta mysliä mitä meitsi on syönyt! Kiitokset mukavasta blogista 🙂 t. Johanna
Huikeaa, kiitos. Nyt tämän vihdoinkin toteutetun kokeilun myötä olen aiempaa avoimempi kaikille hyväksihavaituille mysliresepteille.
Hei kysyisin, et tuleeko tähän siis keittämätöntä kvinoaa, jota siis ei tässä reseptissä tarvitse edes huuhdella tms muuten esikäsitellä? Ihan vain paketista pellile -periaatteella?
Mukava vinkki kvinoan käytölle, sillä itse aina tullut vain keitettynä lisukkeena tai pääruoan joukossa syötyä. Hyvää vaihtelua myös ainaiselle, joskin herkulliselle, kaurahiutale -pohjaiselle myslille 🙂
Kaunis kiitos selvennyksestä 🙂
Nyt täytyy ihan kaivella muistinsopukoita mutta en sitä kyllä silloin keittänyt ensialkuun vaan paahdoin ihan sellaisenaan uunissa. Mutta oletettavasti sentään huuhtelin sen ensin kylmällä vedellä.
Täytyneekin itse kokeilla tuota mysliä taas pitkän tauon jälkeen, nytkun tässä tällaiset kvinoan käyttöviikot tuntuvat olevan meneillään.