Hae
My Project Is Me

Kesämakuja

Moikka,Tämä on ollut kyllä taas näitä ruokaviikkoaiheisia postauksia mutta olkoon. Nyt aiheena ovat marjat, joita ilman en juuri nyt tunnu pärjäävän. Ostin joku aamu metsämustikoita mansikoiden kanssa ja nyt olen nauttinut niitä päivittäin.

Minä en todellakaan ole mikään mustikanpoimija mutta olen jopa alkanut harkitsemaan, josko sitä lomalla viitsisi jonkun tunnin käydä metsässä kyykkimässä mustikoita talteen. Toistaiseksi olen tyytynyt ostomustikoihin ja puolesta litrasta tuntuu riittävän hyvin useammallekin päivälle turhia nitistelemättä. Pelkät mustikat eivät kuitenkaan ole riittäneet vaan niiden kanssa aivan ylimakeat mansikat ovat olleet ihan parasta. Tänään totesin (taas kerran) että nuo marjat, maitorahka ja ihan pienoinen tilkka kevyttä mehukeittoa on maultaan aivan kuin paraskin kermajäätelö <3

Lisäksi innostuin luonnonmarjoista tässä jonain iltana kun lenkkeilimme, tai no juuri sillä hetkellä tutustuimme jokaiseen kiveen ja puunjuureen, ja huomasin kypsiä vadelmia pusikossa.  Tunnin iltalenkk on muuten venähtänyt 1,5h mittaiseksi, josta tunti on omaa tehokasta liikkumista ja tuo puolituntinen tuota tutustumista kaikkeen. On se uskomatonta miten maailma tavallinen tie kasveineen voi olla ihmeellinen paikka!

Palasimme näille vadelma-apajille perjantai-iltana mutta eihän siellä enää mitään ollut ja saalis jäi melkoisen laihaksi.

 

Sen sijaan nappasin kotipihallamme kasvavasta viinimarjapuskasta muutaman oksan mukaani. Samalla tutkailin pihan omenapuita ja jään odottelemaan piakkoin kypsyvää omenasatoa. En tiedä muistaako kukaan kun viime syksynä/loppukesästä leivoin varmaan joka viikko yhden omenapiirakan? No se johtuu juurikin tästä että omassa pihassa kasvaa hyviä omenoita, jotka muuten jäävät ihan hyötykäyttämättä.

8 kommenttia

 1. Brego kirjoitti:

  Oih, marjat. <3 Minä pidän kyllä poimimisestakin, mutta vain jos on mitä poimia. Silloin menee hermot, jos marjoja pitää etsimällä etsiä. Nyt alkaakin pakastin olla jo täynnä, eikä vielä edes ole päästy herukoiden tai omenien tai puolukoiden kypsymiseen asti. 😀

  • jennie kirjoitti:

   Pomimisessahan on kyllä sata ja yksi hyvää puolta, ehkäpä se minäkin tosiaan lomalla uskaltaudun tuonne metsään 🙂

 2. Minna kirjoitti:

  Kannatan ehdottomasti mustikan poimintaa, itsekään en ole mikään puskassa kyykkijä tyyppi kun ei oikein toi kärsivällisyys taho riittää 😉 Mutta kun parissa tunnissa saldo oli 7l mustikkaa ja pakkanen pullollaan niin kyllä sitä kovasti alkoi arvostaa, varsinkin kun maksoi tasan 0€ 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  osaatko auttaa, miten saa treenattua ylävartaloa niin ettei siihen keräänny läskiä, kun en tahtoisi että alakroppani pienentyisi ollenkaan?

  • jennie kirjoitti:

   Painoharjotteiku kait on tässä avainasemassa. Kaikki ryhmäliikuntatunnit ja palloilulajithan ovat pitkälti jalkojen päällä tehtävää kuluttavaa ja kiinteyttävää likuntaa. Jos taas alavaratlo lepää kaikessa rauhassa eli teet istuen liikkeitä niin yläkroppa joutuu yksinään työhön. Eikä tarvitse tehdä isoilla painoilla vähän toistoja vaan yhtälailla voit tehdä paljon mutta pienemmillä. Näin saat samantyyppistä aerobista harjoitetta vain ylävartaloon.

 4. Anonymous kirjoitti:

  hei, täytyy tulla oikein kommentoimaan ja kiittämään hyvistä vinkeistä:) oot saanut tän laihduttamisen liikkumisen ja syömisen jotenkin niin helpon oloisesti pyörimään että olen itsekin alkanut lenkkeillä ja tehnyt tavoitteita ja alkanut katsomaan mitä suuhuni laitan. t.pikku lihapulla

  • jennie kirjoitti:

   Ei sen tosiaan mitään kituuttelua tai epämiellyttäviä tuntemuksia tarvistekaan olla 🙂 Kiitokset sinulle ja tsemppiä tavoitteisiisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.