Hae
My Project Is Me

Samettinen chia-siemen mousse

Eilen sain loistavan syyn valmistaa hyvänmielen herkkuja kun rakas ystävä tuli käymään kylässä. Edellisestä kokkailukerrasta olikin jo ehtinyt kulumaan melkoinen tovi enkä näin jälkikäteen ajateltuna ymmärrä että miksi. Seuraava resepti on nopea valmistaa, aiheuttaa vähän sotkua ja ainekset, chia-siemeniä lukuunottamatta, ovat korvattavissa sillä, mitä kaapista nyt sattuu löytymään. chia-mousse_1

Samettinen chia-siemen mousse (4 pientä annosta)

  • 350ml (manteli)maitoa
  • 65g chiasiemeniä
  • 25g vahvaa kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 3-4 tuoretta taatelia tai muuta makeutusta oman maun mukaan

Lisää kaikki ainekset tehosekoitimeen ja soseuta tasaiseksi. Annostele tarjoiluastioihin ja anna hyytyä vähintään muutaman tunnin ajan. Koristele ja nauti.

Koostumukseltaan lopputulos tuo mieleen suklaisen mannapuuron, joka on omasta mielestäni suutuntumalta mukavampi kuin perinteinen, kutumainen, chiavanukas. Vaikka tämä hyvää on näinkin niin kokonaisuuden voisi kruunata vielä vaahdotetulla kermalla (tai vaikkapa kookoskermalla jos maitoa välttelee), mikä pehmentäisi tuhdin suklaista makuelämystä.

chia-mousse_2

2 kommenttia

  1. maaret kirjoitti:

    Kiitoksia reseptistä! Kokeilin heti kun näin tämän postauksen ja ihan herkusta kyllä menee! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.